Полезные материалы

Кращі події світу бігу в Іспанії в 2019

  1. 1. EDP Нічний марафон в Більбао 2019
  2. Trail
  3. 3. Infinity Xtreme 2019 на Канарах
  4. 4. Марафон Валенсії Тринідад Альфонсо
  5. 5. Марафон і напівмарафон на Ібіці
  6. 6. Ultra Run Sierra Nevada 2019
  7. 7. Напівмарафон в Форнельс, Менорка
  8. 8. Марафон в Малазі
  9. 9. Blue trail на Тенеріфе
  10. 10. EDP Rock'n' Roll Madrid 2019 Марафон і Напівмарафон
  11. 11. Sherry Marathon, Херес-де-ла-Фронтера

За останні кілька років біг пережив величезний бум популярності, все завдяки фітнес-цайтгайсту, який нещодавно обійняв всі соціальні мережі і більшу частину поп культури.

Марафони, напівмарафон, гонки і біг з перешкодами стали проводиться набагато частіше (і по всьому світу), і все більше людей беруть участі в таких спортивних подіях. Іспанія слід за тенденцією і проводить ряд великих міжнародних подій як на материку, так і на островах.

Багато такі заходи проходять через фантастичні природні пейзажі Іспанії, що разом з помірним іспанським кліматом створюють ідеальну атмосферу, щоб насолодитися бігом.

Хочете перевірити свої навички? Тоді пора вирушати на відпочинок в Іспанію і відкрити для себе кращі змагання з бігу та марафони 2019 года!

1. EDP Нічний марафон в Більбао 2019

У жовтні пройде одинадцятий Нічний марафон в Більбао, і разом з ним Ви отримуєте прекрасну можливість перевірити себе і досліджувати місто з його найбільш знаковими місцями. У 2018 року будуть були побиті всі рекорди відвідуваності: 12000 бігунів з 54 країн!

«EDP Нічний марафон в Більбао» - частина офіційного календаря Королівської іспанської федерації легкої атлетики (RFEA) і єдиний марафон, який проходить в нічний час. Тому старт досить ефектний - з феєрверками.

Є три варіанти: марафон і напівмарафон, орієнтовані на професіоналів і 10-км-гонка, відома як "Carrera Pirata" (піратська гонка), призначена для широкої публіки. Цікавий досвід і незвичайна можливість відкрити для себе Більбао.

Trail

8, 9 та 10 березня в лад повертається Trail Menorca Epic 360º - командне випробування довгою в 157 км, розділене на 3 етапи. Кожен етап проходить в різних локаціях, як в прибережних районах Менорки, так і внутрішніх, щоб дати можливість насолодитися красою і різноманітністю природних пейзажів острова.

А вже 17 травня стартує Compressport Menorca Camí de Cavalls Trail, один з найдовших і важких маршрутів у всій Іспанії і Європі, де можна перевірити свої граничні можливості, обігнувши узбережжі цієї «перлини» Середземного моря. 185 км райських пляжів, неймовірно красивих каньйонів і панорамних видів зробить вашу пробіжку більш приємною.

Буде два різних старту: один о 8:30 і інший о 14:30 з Пласа-дельс-Пінс (Plaça dels Pins) в Сьюдадела. Для раннього старту максимальний час забігу складе 40 годин, в той час як у тих бігунів, що стартують о 14:30, буде лише 34 години, щоб завершити марафон.

3. Infinity Xtreme 2019 на Канарах

У липні знову стартує одне з найжорсткіших спортивних подій на Канарських островах - Infinity Xtreme 2019 Пуерто-де-ла-Крус. Біг з перешкодами, ще й на швидкість - до фіналу дійдуть лише найсильніші і хоробрі.

Infinity Xtreme може запропонувати два варіанти: Infinity Xtreme Sprint (у Вас буде менше години, щоб подолати смугу перешкод в 5 км) і Infinity Xtreme Radical (2 кола, 10 км в цілому і на все про все не більше двох годин).

До кожного забігу допускається обмежена кількість людей - 550, тому важливо зареєструватися якомога швидше. Успіх Infinity Xtreme і багата культурна програма, що проходить в рамках цього заходу, залучає все більше і більше людей з усього світу. З огляду на успіх Infinity Xtreme в минулі роки, цей рік обіцяє бути «спекотним».

4. Марафон Валенсії Тринідад Альфонсо

Ще один рік - ще один неймовірний марафон з легкої атлетики в Валенсії, або як його ще називають Марафон Тринідад Альфонсо (Maratón Trinidad Alfonso). Перший марафон пройшов ще в 1981 році і з тих пір він проводиться щорічно. Помірні температури в Валенсії в грудні, як раз час марафону, створюють ідеальні умови для такого спортивного події.

Старт і фініш всього марафону розташовані в захоплюючому Місті мистецтв і наук . Це унікальна можливість насолодитися бігом і все можливим заходами, організованими з цієї нагоди. Крім того, фінішна пряма надасть Вам шикарні види, плюс останні кілька метрів гонки проходять через пішохідних міст, який перетинає басейни - непоганий спосіб завершити гонку.

5. Марафон і напівмарафон на Ібіці

6 квітня 2019 року відбудеться третій марафон на Ібіці. Марафон стартує в другій половині дня в місті Ібіца - відмінна можливість оглянути найвизначніші місця муніципалітету Санта-Еулалія-дель-Ріо.

Очікується близько 3000 учасників з різних кінців світу, яких, крім спортивного заходу, ваблять острівні кліматичні умови і шикарна природа. Паралельно з марафоном пройде забіг на коротку дистанцію і ярмарок Touribisport.

6 квітня також пройде забіг на 12 км, старт і фініш якого буде в Еулалія-дель-Ріо. Реєстрація на обидва спортивних заходи відкрита , Без сумнівів Ібіці і іншим Балеарські острови є що запропонувати любителям бігу.

28 квітня 2019 року на Ібіці пройде пройде полумарофон, який стартує в Сан-Хосе, а фінішує на узбережжі в місті Ібіца. Реєстрація на полумарофон відкриється 1 листопада 2018 року.

6. Ultra Run Sierra Nevada 2019

Вже відкрита реєстрація на Ultra Run Sierra Nevada, яка пройде 12 і 14 липня. У минулому році в гонці взяли участь понад 1300 бігунів з 35 країн. І все вказує на те, що цей успіх повториться і в цьому році.

Старту краще і не придумати: відправна точка знаходиться в історичному центрі Гранади, під пильним поглядом Альгамбри, далі йде підйом в сторону гірськолижного курорту Прадольяно.

В цьому році Ultra Run Sierra Nevada надасть чотири різних опції: Ultra (100 км), Trail (62 км), Maratón (40 км) і Urban (6 км).

В цьому році Ultra Run Sierra Nevada надасть чотири різних опції: Ultra (100 км), Trail (62 км), Maratón (40 км) і Urban (6 км)

7. Напівмарафон в Форнельс, Менорка

У квітні 2019 року вже в сьомий раз пройде Напівмарафон в Форнельс, який з кожним роком все більше утверджується як обов'язковий тест для всіх любителів бігу. Таке випробування ідеально підходить для знайомства з неймовірною природою Менорки.

Напівмарафон довгою в 21 км стартує в Меркадаль, йде через Каміно-де-ла-Трамонтана, і фінішує в селі Форнельс. Протягом всього маршруту Ви будете насолоджуватися фантастичним видом і легким середземноморським бризом, який додасть Вам сил, щоб завершити забіг. Дістатися до Меркадаль можна на спеціальному автобусі, квиток на який можна замовити і придбати онлайн.

Також організовується забіг на коротшу дистанцію - всього 10 км. Маршрут проходить через місто: і старт, і фініш розташовуються в прекрасній рибальському селі Форнельс.

8. Марафон в Малазі

О 9 годині ранку у другу неділю грудня знову стартує Малагскій марафон, який багато хто вважає одним з кращих у всій Іспанії. Маршрут особливо без різких підйомів і спусків, прямий, і проходить через основні місця міста: історичний центр, гавань, набережна, основні спортивні споруди ...

Більшість бігунів розхвалюють роботу організаторів, які з кожним роком намагаються поліпшити марафон, прислухаючись до думки його учасників і громадськості. Тому ніхто не пропаде. По всьому маршруту гонки можна знайти кілька кіосків з їжею, п'ять з них надають медичну допомогу, які розташовуються ближче до фінішу.

Якщо ви хочете відвідати Малагу і думаєте почати підготовку до марафону, почніть з напівмарафону Малаги, який організовується 24 березня і проходить через головні визначні пам'ятки міста. До участі допускаються 7500 бігунів, реєстрація відкрита до 14 березня.

9. Blue trail на Тенеріфе

Bluetrail на Тенеріфе - це гірський марафон, учасникам якого доводиться долати найбільші висоти в Іспанії. Не дарма його вважають одним з найжорсткіших у всій Європі. У ньому є щось особливе, раз за перші три тижні реєстрації були розпродані відразу 2000 квитків з 2700 можливих.

Можливо, тому що цей унікальний марафон піднімається на висоту 3500 метрів над рівнем моря, проходячи через прекрасні вулканічні пейзажі, досягаючи найвищої точки Іспанії, гори Тейде. Або, можливо, тому що навіть небо Тенеріфе отримало нагороду - сертифікацію Starlight, так що пробіжка доставить масу задоволення і можливість насолодитися прекрасним і унікальним видом Всесвіту!

У 2019 Bluetrail відбудеться 8 червня і запропонує 4 різних режимів: Ultra (97 км), Trail (66 км), Мaratón (43 км), Media (20 км). Для спортсменів з обмеженими можливостями були розроблені ще три (більш коротких) маршруту: 1,2 км, 3,7 км і 8 км.

Повна інформація по Bluetrail на Тенеріфе

10. EDP Rock'n' Roll Madrid 2019 Марафон і Напівмарафон

28 квітня пройде 41-й Мадридський марафон, більш відомий як EDP Rock'n' Roll Maratón Madrid. Очікується, що в цей раз він поб'є всі рекорди попередніх років за кількістю учасників - близько 37000 бігунів в цілому.

Маршрут з минулого року змінився і в 2019 році стартує від Пасео-де-ла-Кастельяна. Маршрут проходить через основні визначні пам'ятки міста, такі як Пуерта-дель-Соль, новий стадіон Atletico Madrid, а закінчується в Фуенте-де-Нептун, що поруч з парком Ретіро. По дорозі Вас чекають музичні і гастрономічні кіоски, які пожвавлюють марафон і роблять його одним з найяскравіших в Іспанії.

Знову ж таки, буде три різних режиму: марафон (42 км з лімітом учасників в 15000 чоловік), напівмарафон (21 км, 17000 учасників), і забіг на коротшу дистанцію - не більше 10 км і 7000 бігунів.

Завантажити маршрут EDP Rock'n' Roll Madrid Maratón

11. Sherry Marathon, Херес-де-ла-Фронтера

Якщо біг - Ваша пристрасть, але Ви також хочете познайомитися з іншою культурою під час гонки, то ця подія безумовно для Вас. Sherry Marathon, який проводиться в Херес-де-ла-Фронтера в Андалусії, пропонує цікаву можливість поєднати спорт і численні старі виноробні, які розкажуть історію столиці винного регіону і його традиції. У 2019 цей марафон, третій за рахунком, пройде 28 квітня.

Перші кілька кілометрів маршруту проходять через міські вулиці, плавно переходячи в сільську місцевість Хереса, нескінченні виноградники під теплим андалузьким сонцем. Щоб допомогти Вам краще дізнатися історію і культуру вина, Вам навіть запропонують келих хересу замість води під час гонки!

Крім самого марафону організовується забіг на 10 км. Культурна програма включає кілька заходів, які дозволяють учасникам відкрити для себе пам'ятку Хереса.

Наш огляд основних марафонів в 2019 році в Іспанії підійшов до кінця. Ви зможете підібрати спортивний захід на свій смак і рівень, починаючи від гірських і міських марафонів, закінчуючи пляжними забігами, де можна ще й насолодитися легким морським бризом.

Якщо Ви хочете випробувати яскраві емоції, насолодитися природними красотами і перевірити свої граничні можливості - реєструйтеся якомога швидше!

Хочете перевірити свої навички?