Полезные материалы

Новини parkrun Росія від 23 жовтня 2014

У нас для вас чудові новини: до нас прийшла зима! Так, так, ось так от запросто, в середині жовтня, без попередження і підготовки вдарили морози! А це означає, що чай в наших термосах повинен бути ще більш гарячим, атмосфера на забігах теплішою, а ентузіазм перед стартом палючим!

У цьому випуску ми розповімо вам про майбутнє святкування десятиліття parkrun в Росії, а також про перший офіційний забігу в парку Мітіно в Москві. Які ж ще новини розбурхували спортивну громадськість минулого тижня і що чекає нас на наступній?

Минулого тижня переможцем за кількістю учасників на забігу став парк Північне Тушино! Виявляється, там не тільки смачно годують, але і швидко бігають великий організованою групою! Подивимося, хто ж в цю суботу перехопить пальму першості і чи вдасться пітерському паркрану знову повернутися на п'єдестал пошани!

Днями у світ вийшов третій випуск журналу "Марафонець". Нижче ви знайдете короткий анонс номера.

Чекаємо вас на паркране в цю суботу! Всім промені добра і печеньки в карму!

Happy running,

Ніна, event-директор parkrun Коломенське

На початку жовтня весь світ відзначав десять років з дня першого забігу parkrun. Ми ж вирішили винести цю подію за рамки суботнього заходу і організувати для вас спортивне свято!

26 жовтня в парку Мещерский пройде спортивна естафета (5х1000). Початок свята о 11:00. Ваше завдання: зібрати команду з п'яти осіб, кожному з яких дістанеться на естафеті по 1000 м. У команді повинна бути як мінімум одна дівчина. Бажано, приваблива! 26 жовтня в парку Мещерский пройде спортивна естафета (5х1000)

Більшість команд вже зареєструвалися, надіславши свої дані на пошту [email protected] , Але у тих, хто цього не зробив, ще є кілька днів.

Ми постараємося забезпечити всіх учасників і гостей свята гарячим чаєм, але все-таки радимо вам захопити свій вірний термос. А також не забудьте про правильне харчування! Приносьте з собою пироги і печеньки, для себе і для одного! Адже немає нічого кращого легкого перекусу на свіжому повітрі в компанії друзів і однодумців.

Маршрут естафети організований по колу, довжина якого приблизно півтора кілометра, тому етапи естафети, а також старт і фініш розташовані в різних місцях. На кожному етапі буде відповідальний волонтер, який підкаже учасникам, що робити і куди бігти, якщо буде потреба. Рельєф практично відсутня.

Детальніше про естафету ви можете дізнатися з положення .

Естафета пройде за підтримки наших друзів і партнерів: компанії adidas і видавництва "Манн, Іванов і Фербер" . А це означає, що переможці і учасники естафети не підуть зі свята з порожніми руками! :-).

Учасники parkrun вже знайомі з продукцією видавництва "Манн, Іванов і Фербер", і в неділю у них буде можливість отримати в подарунок такі чудові видання, як: "Ваш перший марафон. Як фінішувати з посмішкою "(автори: Грете Вайтц і Глорія Авербух) і" Плисти, їхати, бігти. Шлях до олімпійського п'єдесталу в тріатлоні "(Алістер і Джонатан Браунлі).

В суботу 25 жовтня ми офіційно відкриваємо новий московський parkrun. Думаємо, це буде цікаво, і після того, як ви скорите першу гірку, ви теж будете так думати.

Тестовий забіг, який ми провели 11 жовтня, показав нам, де і що ми повинні поліпшити. І ми постаралися зробити так, щоб забіги проходили максимально комфортно. Виявилося, бігати до метро все ж таки не дуже зручно - складна розмітка траси і перетин потоків є проблемою. Ми змінили трасу, і тепер вас чекають 5 кілометрів добірних паркових доріжок і жодного метро. Навчені гірким досвідом з вкраденими розмічальними фішками, ми переглянули розмітку траси. Сподіваємося, більше ніяких ексцесів не виникне. З новим маршрутом ви можете ознайомитися на сайті забігу .

Небесна канцелярія нам обіцяє легкий мінус, так що одягайтеся тепліше. І, звичайно, на фініші будемо протистояти морозам за допомогою гарячого чаю і шарлотки. Приходьте, ми вас чекаємо!

Олексій Толок

У світ вийшов третій номер щомісячного безкоштовного журналу "Марафонець"!
У свіжому номері:
- Перший триатлон. 11 правил для успішного старту;
- Сучасні технології організації бігових стартів;
- 10 рад бігунові в місті;
- Марафон після пологів. Можна, можливо? потрібно !;
- Календар російських і зарубіжних марафонів;
- Правила успіху Крісса Маккормака;
- Спорт. Бізнес. Життя. Як встигати все? Інтерв'ю з Леонідом Бугаєвим;
- 100 Marathon Club;
- 10 поганих бігових звичок;
- Звіти з найбільших марафонів осені;
- і багато іншого!
Випуск доступний відразу після підписки на сайті
Читайте, надихайтеся і та надихайте інших!

Це було здорово! Я пробігла під дощем до парку всього 3,5 милі, потім мій телефон помер, але це ж була «п'ятірка», і я знала дорогу додому, так що в підсумку я зробила 10 миль в той день.
Все було чудово організовано, навіть незважаючи на те, що це був тестовий забіг. Я познайомилася з новими друзями-іноземцями (так кльово було поговорити на китайському!), Так само як і з російськими друзями. Спасибо большое Максиму, що розповів мені про те, як зародилися забіги parkrun в Москві. Безумовно, мені вони подобаються! Бігун завжди залишається бігуном, і не так важливо, якою мовою ви говорите, до якої нації чи культурі належите.
Я дуже вдячний всім учасникам!
Harold Hunney

Дорогий забіг parkrun Коломенське,
я був в Санкт-Петербурзі на конференції, але не забув заїхати в Москву на деньок, щоб взяти участь в вашому забігу. Я хотів би висловити подяку організаторам і всім волонтерів, і хоча я і не дуже розумів, про що говорилося на забігу (на жаль, я не знаю російської мови), але я по-справжньому відчув дух вашої спільноти! Особливо мені сподобалася групова розминка перед забігом. Я не зміг показати свого кращого часу (через зміни часових поясів, нестачі сну і застуди), але, тим не менш, цей забіг виразно приніс мені багато задоволення. Коли я приєднався до руху parkrun, я й подумати не міг, що коли-небудь зможу пробігти його уздовж берега Москви-ріки.
Спасибі вам велике,
Джон Янг, з привітом з Таггеранонга, Канберра, Австралія

Якщо забіги parkrun змінили ваше ставлення до бігу, чому б не написати про це? Напишіть нам короткий лист з вашою історією, і ми опублікуємо її в одній з наших розсилок. Будь ласка, не більше 150 слів.

Ім'я: Олександр Морозов (юніор з Нахабіно).

Клуб: "тихохода» (як показує практика, лапки все-таки потрібні).

Вік: В минулому році 22 виповнилося, в наступному 24 стукне ...

Домашній забіг: Тушино, природно! Хоча я давненько вже там не був.

Рід занять: Чоловік Рід занять: Чоловік   Вчуся періодично, іноді працюю в сфері спорттоварів, але найчастіше все ж байдикують Вчуся періодично, іноді працюю в сфері спорттоварів, але найчастіше все ж байдикують!

Число пробіжок: Всього кілька сотень! А на parkrun'ах і того менше!

Улюблена роль волонтера: Вершити долі людей! У ролі судді-хронометриста, звичайно ж, а не кого ви там собі понавигадували! Улюблена роль волонтера: Вершити долі людей

Чим ви зазвичай займаєтеся на забігах: Дивлюся на всі боки, збиваю дихання, приземляються на п'яту, позую фотографам, підтримую волонтерів добрим словом, сміюся над жартами, ними ж жартую, задаю темп лідерам, отримую картку позиції, сканують особисту картку. Ах так, мало не забув: періодично перемагаю!

Як parkrun змінив ваше ставлення до бігу: Е-е-е, як змінив? Так я бігати почав завдяки паркрану! Парковий забіг в Ботанічному саду (тоді parkrun'и називалися саме так) став другим моїм забігом в житті! Там я і познайомився зі своїм другом і одвічним конкурентом Максимом Холодновим, а трохи пізніше і з усіма хлопцями, які створили в подальшому клуб, за який я і до цього дня із задоволенням бігаю!

Що вам подобається в забігах parkrun: Перше питання, на який я відповім коротко: «Атмосфера!»

Найбільш пам'ятний або смішний момент на parkrun: Треба подумати ... над тим, який з величезної кількості вибрати! Запам'ятався найбільше, мабуть, той, коли на одному з останніх ще паркових забігів в Північному Тушино Лена Нікітіна (одна з організаторів даного заходу) зголосилася велодобровольцем показувати дорогу одному з найвідоміших «бігових» видавців - Михайлу Іванову, щоб не дозволити фактору «орієнтування »зіпсувати його результат. У підсумку: Михайло всю дистанцію пробіг за мною, а Лена на слизьких доріжках навернулася пристойну кількість разів! А ось найсмішніший момент виділити не зможу (боюся образити інші).

Які ж ще новини розбурхували спортивну громадськість минулого тижня і що чекає нас на наступній?
Можна, можливо?
Як встигати все?
Як parkrun змінив ваше ставлення до бігу: Е-е-е, як змінив?