Полезные материалы

Бій Олександр Повєткін - Карлос Такам. 24.10.2014

Зазначений час - московське

23:40. На цьому ми закінчуємо нашу трансляцію з вечора боксу і вітаємо Олександра Повєткіна з завоюванням нового титулу. Любіть єдиноборства!

23:35. «Хочеться, щоб наше наступне покоління брало приклад з Повєткіна і Лебедєва, було сильним, здоровим і благородним. Наступний суперник у Олександра буде ще більш серйозним », - сказав глава промоутерської компанії« Світ боксу »Андрій Рябінскій.

23:30. «Чесно скажу, було важко, - сказав новоспечений срібний чемпіон WBC . - Ми дотримувалися своєї тактики, я точно виконував вказівку тренера. Хочу подякувати всім людям, які прийшли за мене вболівати, які допомагали мені. Спасибі президенту Володимиру Володимировичу Путіну, що підтримує бокс. Суперник у мене був важкий, який жодного разу не був в нокауті ».

Суперник у мене був важкий, який жодного разу не був в нокауті »

Перемога!

23:25. Десятий раунд. Повєткін продовжив терзати Такама ударами знизу і збоку. У камернуца починає запливати ліве око. Повєткін викидає різкий лівий боковий, і Такам в глибокому нокауті! Блискуча вольова перемога Олександра Повєткіна!

23:20. Дев'ятий раунд. Повєткін добре потрапляє лівим боковим і йде від контратаки, а потім дістає Такама джебом, проте камерунець зберігає швидкість рук і небезпечний своїми різкими випадами. Африканець починає втомлюватися і опускає руки, а в кінцівці раунду пропускає потужну комбінацію від Повєткіна. Олександр йде на добивання і відправляє правим боковим камерунця в нокдаун. Такам встає, і звучить гонг.

23:15. Восьмий раунд. Такам небезпечно потрапляє правим аперкотом і продовжує скорочувати дистанцію. Росіянин теж відповідає знизу, але поступається супернику в русі. Камерунець починає роздувати темп, змушуючи Олександра йти в клінч. Повєткін остуджує запал камерунця хорошою двійкою. Такам цілячись в печінка починає періодично потрапляти нижче пояса. У Повєткіна добре проходить двійка лівий-правий, але на відході по прямій він пропускає контратаку Такама.

23:10. Сьомий раунд. Боксери минули екватор і починають відчувати перші ознаки втоми. Повєткін продовжує пропускати лівий з боку, а Такам робить небезпечний рух головою вперед. Повєткін непогано себе почуває в ближньому бою і потрапляє щільним ударом з правої, хоча і пропускає у відповідь. Такам продовжує працювати по печінці.

23:06. Шостий раунд. Йде позиційна боротьба в центрі рингу. Боксери багато промахуються, Такам активно працює корпусом, але пропускає лівий боковий. Потім у Олександра проходить лівий аперкот, але Такам продовжує зустрічати ударами по корпусу. Він відчутно швидше Чарра, і це створює Саші проблеми. Повєткін знову виграє розмін в кінцівці рівного раунду.

23:04. П'ятий раунд. Такам потрапляє двійку і намагається розвинути успіх. Повєткін часом застоюється в атаці і пропускає по корпусу. Повєткін потрапляє лівий збоку, а потім побіжно і з правої. Тим часом судді оголошують рахунок після чотирьох раундів. Двоє суддів віддають перевагу Такама 39-37, а один з тим же рахунком Повєткіну. Олександр знову пропускає в кінцівці раунду і отримує розсічення.

23:00. Четвертий раунд. Такам вперше спробував йти вперед, але напоровся на аперкот росіянина. Потім африканець дістав Повєткіна джебом, після чого боксери обмінялися ударами по корпусу. Олександр потрапив джебом і правим боковим, а потім провалив суперника і знову пробив відмінний правий знизу. Такам, відчуваючи що програє, активізується і намагається забрати кінцівку, але в розміні точніше росіянин.

22:55. Третій раунд. Камерунець продовжує небезпечно огризатися і вести досить рівний бій, працюючи другим номером. Олександр намагається заплутати суперника ухилами, але промахується. Повєткін йде від правого бокового Такама і б'є назустріч, а потім добре потрапляє в кутку і закріплює успіх лівим джебом. Такам знову викидає точний лівий боковий, але раунд за Олександром.

22:50. Другий раунд. У залі скандують: «Росіяни - вперед!» Такам небезпечно контратакує лівим боковим і продовжує викликати на себе Повєткіна. Повєткін добре потрапляє аперкотом, але не може розвинути атаку. У кінцівці раунду боксери обмінюються точними ударами.

Селфі з чемпіоном

22:46. Перший раунд. Такам починає бій в широкій стійці і спочатку непогано рухається. Повєткін проводить розвідку і перевіряє оборону суперника здвоєним джебом, а потім дістає боковим. Такам викликає суперника на себе і викидає назустріч досить сильні удари, пару з яких Олександр Пропустив. У кінцівці раунду Повєткін був трохи точніше.

22:45. Отже, Баффер представив обох учасників бою за срібний титул WBC і рефері. Все готово до початку бою!

22:40. Звучать державні гімни. На честь камерунця Такама - Марсельєза, так як він отримав французьке підданство. Гімн Росії Повєткін підспівує разом з хором.

22:35. Першим в ринг виходить Карлос Такам під композицію з фільму «Матриця». Повєткін вірний своїм традиціям і виходить під пісню Миколи Ємеліна «Русь».

22:30. Все готово до головного бою вечора. Оголошувати його учасників вийде легендарний Майкл Баффер зі своєю знаменитою фразою: «Давайте, приготуємося до бійки!» (Let's get ready to rumble). А поки глядачів зустрічають красиві ролики на великому екрані.

22:00. Керівник відділу «Бокс / ММА» Костянтин Устьянцев також зробив свої прогнози на майбутній бій Повєткін - Такам.

21:45. Григорій Дрозд також поділився своїми очікуваннями від бою: «Бій буде дуже складний з рівними шансами з кожного боку. Такам дуже серйозний опонент і хороша перевірка для Саші, і він повинен її пройти ».

21:20. «Я очікував такий результат, але шкода, що бій швидко закінчився, - сказав після бою Чахкієв. - Я продовжую свій шлях до чемпіонського звання, готовий до найсерйозніших і важким боям. Свою перемогу відвідую всій країні, всім росіянам і своїм землякам з Республіки Інгушетія ».

Свою перемогу відвідую всій країні, всім росіянам і своїм землякам з Республіки Інгушетія »

Бій Чахкієв - Фрагомені

21:15. Рахім випереджає суперника і знову зрубає правим боковим назустріч в скроневу частину голови італійця. Фрагомені сидячи на колінах так і не зміг піднятися. Яскрава перемога нокаутом Рахіма Чахкієва!

21:10. Третій раунд. Фрагомені вдається періодично скорочувати дистанцію і стримувати ударну міць Чахкіева. Росіянин продовжує атакувати по поверхах, а італієць викидає разові удари і демонструє гарне терпіння. У Чахкіева пройшов потужний правий боковий назустріч, а потім ще два удари перекинули італійця на підлогу. Рахім спочатку кидається добивати, але потім розуміє, що достроково цей раунд не виграти.

21:05. Другий раунд. Фрагомені продовжує йти вперед без ударів, а Чахкієв розстрілює його з дистанції. Італієць добре закривається і більшість ударів приймає на захист. В кінці раунду росіянин потрапляє правим боковим і йде на дистанцію від атак суперника.

21:05. Перший раунд. Чахкієв виглядає могутніше і б'є на відході. Фрагомені намагається качати маятник і підійти на комфортну дистанцію. Він потрапив з правого, але Рахім тут же повернув борг чудовими двома ударами. У кінцівці раунду Чахкієв провів щільну серію в голову, змусивши італійця піти в глуху оборону.

21:00. Невелика пауза завершена. У рингу олімпійський чемпіон Рахім Чахкієв і італійський ветеран Джакобо Фрагомені, який вийшов в халаті кольорів національного прапора. Все готово до початку поєдинку.

20:55. Дворазовий олімпійський чемпіон Олексій Тищенко вважає, що Олександр Повєткін повинен перемогти достроково, так як йому необхідно повернути впевненість у своїх силах після бою з Кличком. Дострокова перемога над таким суперником цього б посприяла.

Дострокова перемога над таким суперником цього б посприяла

Олексій Тищенко та Костянтин Устьянцев

20:50. Російський боксер Олександр Бахтін також упевнений в перемозі Повєткіна. «Олександр переможе достроково в кінцівці бою, оскільки у Саші набагато більше досвіду», - розповів Бахтін кореспонденту «Чемпіонату» Костянтину Устьянцева.

20:45. Боєць ММА і чемпіон світу з кікбоксингу за версією W5 Сергій Харитонов поділився своїм прогнозом на бій: «Упевнений, що Саша переможе і вийде на матч-реванш з Володимиром Кличком. Олександр зростає від бою до бою і ще через два-три бої буде готовий вийти на реванш ».

20:40. «Зал підтримував мене, емоції переповнюють, - сказав Едуард Трояновський. - Суперник був дуже незручний, добре тримає удар. Часом потрапляю точно, відбиваю кулак, а він тримається. Вважаю, що Саня Повєткін повинен перемогти, хоч суперник у нього і дуже гідний ».

20.30. П'ятий раунд. На початку п'ятого раунду бійці обмінюються щільними ударами, після чого Трояновський потужним правим боковим зрубає Альфаро. Нокаут!

Нокаут

У віп-залі німецьке пиво і російська горілка

20:25. Четвертий раунд. Трояновський не дає отямитися супернику в четвертому раунді і продовжує посилювати тиск. Його нестандартні бічні удари все частіше досягають мети, а ноги під Альфаро починають підкошуватися. Однак росіянин не поспішає і не кидається на суперника. Джеб Едуарда проходить між рук суперника, але при цьому росіянин сам майже не пропускає чистих ударів.

20:20. Третій раунд. Відчуваючи потужну глядацьку підтримку, Едуард роздуває темп в третьому раунді і з перших секунд атакує серіями, не вкладаючись в разові удари. Нікарагуанец сміливо йде вперед і намагається скоротити дистанцію, але поки безуспішно. Трояновський легко пересувається на ногах і перебиває суперника з дистанції, а в кінцівці раунду потужним ударом з правої відправляє Альфаро в нокдаун.

20:15. Другий раунд. У другому раунді Едуард почав працювати більш серійно. Альфаро спробував скоротити дистанцію і навіть потрапив лівим боковим, але вже в наступній атаці Трояновський дістав його двійкою, а потім провів ще одну комбінацію.

20:10. Перший раунд. Трояновський старається тиснути суперника джебом і відтісняє його до канатів. Нікарагуанец намагається зустрічати разовими ударами, але Едуард легко йде від його атак на швидкості.

20:05. В ринг виходять учасники наступного бою. Непереможений легкоатлет Едуард Трояновський битиметься за міжнародний титул WBA з Хосе Альфаро. Андрій Рябінскій назвав Трояновського одним із найбільш технічних боксерів легкої ваги.

20:00. Виконавши останню установку тренера Грант протримався останній для себе п'ятий раунд і не вийшов на шостий. Мануель Чарр переміг технічним нокаутом.

20:00. П'ятий раунд. У перерві секундант Гранта попросив підопічного протриматися ще один раунд. Чарр продовжує завдавати розмашисті удари, але виглядає при цьому не дуже вражаюче і не може по справжньому потрясти Гранта. До того ж німецький боксер важкуватий на ногах. Удари Гранта все більше нагадують поштовхи, але часом також досягають мети.

Чарр проти Гранта з місця події

19:55. Четвертий раунд. Чарр знову потрапляє бічними ударами, від яких Грант намагається ухилятися корпусом. Грант втомлюється, і в його ударах стає все менше загрози. Питання лише в тому, скільки він ще протримається. Кілька разів американець потрапляє по корпусу і сміливо йде в розмін з Чарром. Обом боксерам не вистачає швидкості, але Чарр діє трохи швидше. Мабуть, найдинамічніший раунд.

19:50. Третій раунд. Грант втомлюється і продовжує зажиматься в кут, зустрічаючи Чарра одиночними ненаголошене ударами. Чарр діє досить нехитро, зближуючись з суперником без фінтів та ударів. Він двічі дістає аперкотами Гранта, а потім перекидає його за канати. Американець неохоче повертається в ринг, і звучить гонг.

19:45. Другий раунд. Чарр скорочує дистанцію і потрапляє лівим боковим. 42-річний Грант притискається до канатів, але продовжує пропускати удари. Позначається, що гранти не боксував 19 місяців, але Чарр поки не може розвинути успіх після разових влучень. У кінцівці гонг знову пролунав вчасно для американця.

19.40. Перший раунд. Поєдинок розпочався у невисокому темпі. Чарр активно працює по корпусу, Грант намагається його зустрічати, але виглядає пассивнее свого опонента. Йому не вдається утримати Чарра на дистанції і велика частина його ударів доводиться по захисту сирійця. У кінцівці раунду Чарр потряс опонента декількома аперкотами.

19:35. Тим часом починається основна програма вечора. Перший з чотирьох захоплюючих поєдинків проведуть відомі важкоатлети - німецький сирієць Мануель Чарр і досвідчений американець Майкл Грант, бився за чемпіонський титул з самим Ленноксом Льюїсом. Свій останній бій Чарр провів проти Олександра Повєткіна, після чого підписав контракт з промоутерською компанією «Світ боксу».

Повєткін проти Такама: хто кого?

19:30. Два непереможених перспективних бійця росіянин Аріф Магомедов і Майкл Зерафа з Австралії оскаржували молодіжний і азіатсько-тихоокеанський пояса WBO. Австралієць чинив гідний опір, але програв всі раунди крім заключного. Обидва пояса дістаються Магомедова.

19:20. Учасник другого за значимістю бою Рахім Чахкієв прибув на арену ГЦКЗ «Росія». Йому належить поєдинок за титул чемпіона Європи з італійцем Джакобо Фрагомені.

19.00. Напередодні бою відбувся rules meeting (інструктаж щодо правил і вибір рукавичок), на якому бійці визначилися з рукавичками . Повєткін вибрав червоні Everlast, а Такам - чорно-білі Metal Boxe (10 унцій).

18:45. Промоутер турніру Андрій Рябінскій вірить в перемогу Олександра Повєткіна і розповідає про основні події вечора боксу.

18:30. Напівважковаговик Сергій Єкімов продовжив свою переможну серію в поєдинку з живуть в Чехії збіглим кубинцем Мігелем Велосо. Весь бій проходив з явною перевагою росіянина, а на шостий раунд секунданти не випустили кубинця. Перемога Єкимова технічним нокаутом в шостому раунді.

18:00. У першому бою вечора в напівлегкій вазі молодий російський проспект в напівлегкій вазі Євген Смирнов зустрічався з досвідченим кенійцем Майклом Ньяваде. За підсумками шести раундів росіянин здобув впевнену перемогу, відправивши у другій трихвилинці суперника в нокдаун.

Головному бою будуть предшестовать вісім поєдинків андеркарту:

Бій за титул чемпіона EBU. Рахім Чахкієв (Росія) - Джакобе Фрагомені (Італія)
Бій за титул чемпіона WBA International. Едуард Трояновський (Росія) - Хосе Альфаро (Нікарагуа)
Мануель Чарр (Німеччина) - Майкл Грант (США)
Аріф Магомедов (Росія) - Майкл Зерафа (Австралія)
Мігель Велосо (Куба) - Сергій Єкімов (Росія)
Умар Салам (Росія) - Патрік Буа (Франція)
Мурад Халідом (Росія) - Володимир Гончаров (Росія)
Євген Смирнов (Росія) - Майкл Ньяваде (Кенія)

Наставник Повєткіна Іван Кирпа напередодні бою прихворів і намагається дистанціюватися від зайвого контакту з підопічним. Проте він розповів як Олександр буде прагнути до перемоги і які варіанти ведення бою з боку суперника вони очікують

Олександр Повєткін в передстартовому інтерв'ю зізнався , Що поки не відчуває хвилювання і не буде будь-що-будь прагнути до нокауту, проте зазначив, що повністю спокійний і налаштований на перемогу.

Олександр Повєткін   в передстартовому інтерв'ю зізнався   , Що поки не відчуває хвилювання і не буде будь-що-будь прагнути до нокауту, проте зазначив, що повністю спокійний і налаштований на перемогу

Такам - Повєткін

Наступним суперником екс-чемпіона світу за версією WBA в суперважкій вазі 34-річного росіянина Олександра Повєткіна (27-0-1, 19) стане 33-річний камерунець Карлос Такам (30-1-1, 23 КО). Зустріч боксерів відбудеться 24 жовтня в Москві. На кону буде титул WBC Silver, що належить Такама.

Який проживає у Франції Карлос Такам за свою дев'ятирічну кар'єру в статусі профі провів 32 бої, в 30 здобув перемоги, в тому числі 23 нокаутом, зазнав лише однієї поразки (від Грегорі Тоні одноголосним рішенням) і один бій звів внічию (Майк Перес).

Нагадаємо, що свій останній поєдинок Повєткін провів 30 травня, здобувши перемогу нокаутом над німцем сирійського походження Мануелем Чарром. Такам, в свою чергу, свій останній бій провів 6 червня, перемігши одноголосним рішенням суддів американця Тоні Томпсона.

Текстова трансляція поєдинку Повєткін - Такам почнеться 24 жовтня о 19.00.

Повєткін проти Такама: хто кого?