Полезные материалы

Російських легкоатлетів зобов'язали повернути 23 медалі Олімпійських ігор Пекін-2008 і Лондон-2012

Росіяни повинні повернути медалі, які вони завоювали на Іграх в Лондоні та Пекіні / Nnm.me

За підсумками перевірки проб Олімпійських ігор в Пекіні (2008 г.) і Лондоні (2012 р) Дисциплінарної комісією МОК винесені рішення щодо 19 російських легкоатлетів, повідомляє Всеросійська федерація легкої атлетики .

За підсумками цих рішень поверненню підлягають 23 медалі, з них 11 медалей підлягають поверненню у зв'язку з анулюванням результатів естафетних команд.

Читайте також Українські бігунки отримають бронзові медалі ОІ-2012 в естафеті після дискваліфікації росіянок Спортсмени, визнані такими, що порушили антидопінгові правила, а також всі учасники естафет в складі яких був спортсмен, викритий у порушенні антидопінгових правил, зобов'язані повернути медалі і іншу олімпійську атрибутику в МОК.

На сьогоднішній день тільки один спортсмен - Антон Кокорін (учасник чоловічої естафети 4 х 400 м на Олімпійських іграх в Пекіні 2008) виконав цю вимогу. Він втік до однієї естафетній команді з Денисом Алексєєвим, чия проба дала позитивний результат. Медаль і диплом учасника були повернуті Кокоріним в грудні 2016 року.

Як повідомляв УНІАН, на тлі грандіохного допінг-скандалу з борна РФ з легкої атлетики пропустила Олімпійські ігри 2016 в Ріо-де-Жанейро (виняток становила Дар'я Клішина). Крім того, ВФЛА тимчасово виключена з Міжнародної федерації легкої атлетики (IAAF), а спортсмени РФ не можуть брати участь в міжнародних стартах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter