Полезные материалы

Василь Левіт може отримати золото Олімпіади-2016

Фото: informburo.kz

Бій Василя Левіта з Євгеном Тищенко

Можливо, Міжнародний олімпійський комітет перегляне результати бою казахстанського спортсмена Василя Левіта проти російського боксера Євгена Тищенко в 2016. МОК буде вивчати об'єктивність суддівських рішень і проведе розслідування. Про це 5 лютого повідомив в facebook спортивний функціонер Ерлан Кожасбай. Він також опублікував фото і відео подій на Олімпіаді дворічної давності, що проходила в Бразилії.

Фото: Ерлан Саду Кожасбай

"Хочу поділитися відео та фото, які зробив у той день на арені, так як сидів на одній трибуні разом з учасниками. Відразу після оголошення результату президент АIBА (міжнародна Асоціація любительського боксу. - F) Чінг-Куо Ву підійшов до делегації Росії на чолі з президентом Олімпійського комітету Росії паном А.Жукова, які без збентеження і абсолютно відкрито дякували йому за результат бою. Було неприємно і гидко дивитися на цього нечесну людину. на питання Серика Конакбаева про результат бою Чінг-Куо Ву відповів: «Ну пов людський фактор ». Тепер ми можемо йому сказати:« Несправедливість людини вражає його самого », - написав Кожасбай.

Нагадаємо, в 2016 казахстанец Василь Левіт поступився у фінальному бою росіянинові Євгену Тищенко. Це рішення суддів викликало багато критики, а глядачі, дізнавшись результат бою, освистали Тищенко. Казахстанці підписали петицію на підтримку Василя Левіта. В результаті, незважаючи на поразку, в Казахстані боксера зустріли як олімпійського чемпіона, вручивши премію в розмірі $ 250 тис.

МОК веде розслідування по ще одному бою тих змагань. Росіянин Володимир Нікітін здобув перемогу над ірландцем Майклом Конланом в чвертьфіналі (до 56 кг). Ці результати також можуть бути оскаржені.

Сам Василь Левіт повідомив, що зараз готується до чергових зборів. Він не слідкує пильно за подіями в МОК, але вважає, що «буде непогано, якщо результат переглянуть».

- Я завтра відлітаю на збори, вже другі в цьому році. Тому на даний момент мої плани - посилено тренуватися і виступати. Що стосується наступної Олімпіади, на неї потрібно ще потрапити. Буду намагатися зробити це, - зазначив спортсмен в інтерв'ю МІА «Казінформ».

Переглянути результати боїв росіян на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро запропонував глава МОК Томас Бах. Він повідомив, що виконавчий комітет МОК незадоволений звітами AIBA з приводу управління, фінансів, суддівства та допінгу. Він призупинив фінансову діяльність організації і запросив новий звіт, який повинні надати не пізніше 30 квітня 2018. Також, за словами Баха, бокс можуть зовсім викреслити з програми Олімпіади-2020.

- Виконком підтверджує початок розслідування системи управління федерації (AIBA). МОК припиняє виплати на адресу федерації. Виконком МОК заморозив всі контакти з федерацією крім тих, які необхідні, - цитує РІА Новини слова високопоставленого спортивного функціонера.

У Асоціації аматорського боксу багато проблем, які виходять за рамки критики на адресу суддівства. Глава Міжнародної асоціації любительського боксу (AIBA) Чінг-Куо Ву, який займав цей пост 11 років, в минулому році був звільнений. Його звинуватили в корупції і розтрати. Зараз в.о. президента AIBA є громадянин Узбекистану Гафур Рахімов, що проходить по кримінальних списками ФБР. Його звинувачують у низці злочинів, серед яких створення злочинного угруповання, контакти зі злочинним світом і торгівля наркотиками. Рахімов також включений до списку санкцій американського Мінфіну.