Полезные материалы

ATP. Wimbledon. Сем Куеррі - Гаель Монфіс. Прогноз від букмекерів на матч 6.07.18

Сем Куеррі - Гаель Монфіс Сем Куеррі - Гаель Монфіс. В 1/16 фіналу між собою зійдуться дуже відомі і досвідчені спортсмени. Сем Куеррі буде грати проти Гаеля Монфіса. Сам матч обіцяє бути дуже цікавим. Куеррі зачату на траві показує відмінні результати, а Монфіс без бою ніколи не здається, та й на турнірах Великого Шолома часто показує хороші результати спортсмен. У цій зустрічі досить відчутну перевагу віддають американцеві, правда вважають, що і у француза є певні шанси.

Сем Куеррі довів свою спроможність ще в минулому році. Тоді спортсмен дійшов до півфіналу цьогорічного турніру. Та й чвертьфінал в 2016 році також можна вважати досить непоганим досягненням. Зараз американець знаходиться на тринадцятій позиції в світовому рейтингу в свої тридцять років. А на початку нинішнього року тенісист займав і одинадцяте місце. В цілому варто відзначити, що на нинішній момент цей гравець є небезпечним суперником для будь-якого супротивника, тим більше коли мова заходить про гру на трав'яних кортах. В цьому році Сем проводить вже третій турнір на даному покритті. У Лондоні він поступився Чілічу на стадії чвертьфіналу, а хорват згодом виграв даний старт. Будлз Челлендж американець провів з один поразкою і однією перемогою: виграв Пера, проте програв Кірьосу. Виступи на грунті варто відкинути відразу, так як для Куеррі даний вид покриття є вкрай незручним. На харді, незважаючи на провал в Австралії, Сем був у фіналі турніру в Нью-Йорку, де в наполегливому трьохсетовому поєдинку поступився Андерсону. Також дійшов до чвертьфіналу на Індіан Велсі, де також в трьох сетах поступився Раонич. Тут же без особливих проблем було пройдено два кола.

Нинішній суперник, Гаель Монфіс, повинен серйозно налаштовуватися на дану зустріч. По-перше суперник більш ніж серйозний. По-друге, француз вкрай невдало виступає на Вімблдоні. Якщо на всіх інших турнірах Великого Шолома тенісист потрапляв в ¼ і ½ фіналів, то тут у гравця є рок ігор в третьому колі. Гаель шість разів не міг подолати даний бар'єр, і в черговий раз він буде випробовувати долю. До даного старту був лише один турнір на траві. В Анталії Монфіс упевнено йшов по сітці, однак в півфіналі оступився, програвши своєму співвітчизникові Андірану Маннаріно. Зараз Гаель знаходиться на незвичному для себе 44-му місці. А були ж часи коли француз був і в шістці кращих. Однак часи досить сильно змінилися. В цьому році тенісист робив ставку на грунтові турніри, практично ігнорувавши хардові турніри. Та й де заявлявся француз на гумі, результат він показати все ніяк не міг. Що стосується глини, то Монфіс в цьому сезоні побував в півфіналі в Аргентині, де програв «принцу грунту». У Ріо-де-Жанейро задовольнявся чвертьфіналом. На Ролан Гаррос, який часто складається вдало для гравця, дійшов до 1/16 фіналу, але поступився у важкому п'ятисетовому протистоянні Гоффену. Тут же поки що впевнено пройшов два кола.

Висновок: Куеррі по праву ведуть фаворитом. Спортсмен перебуває вище за позицією, впевнено грає на траві, та й турнір цей він любить. Однак Монфіс володіє неймовірним характером, і нехай також бігати, як в минулі роки вже не виходить, але як і раніше тенісист намагається чіплятися за кожен м'яч. Саме завдяки цим якостям Гаель може спробувати зачепитися за вбивчу подачу Куеррі. Сем же постарається тримати свою подачу, наколачивали багато ейсів, або грати в два ходи. З іншого боку американець, на відміну від того ж Карловича і Ізнера, при убивчою подачі може грати і з прийому, нехай і не так активно, але значно краще ніж зазначені вище гравці. Тому при вагомому перевагу Куеррі все ж від цього поєдинку варто чекати гарної боротьби.

Прогноз від ресурсу strategya.com - Сем Куеррі переможе ( коеф. - 1.52 від БК Парі-матч )