Полезные материалы

Новий виклик Черчесова. Як змінилася збірна Росії після ЧС-2018

|

Тренерський штаб збірної Росії з футболу назвав склад на зустріч Ліги націй з командою Туреччини і товариський матч з чехами Тренерський штаб збірної Росії з футболу назвав склад на зустріч Ліги націй з командою Туреччини і товариський матч з чехами. Про зміни в національній збірній перед першими матчами після домашнього чемпіонату світу - в матеріалі ТАСС.

Дивіться також

Черчесов: вирішили не смикати Смолова в збірну через перехід в Локомотив

Черчесов пояснив, чому Акінфєєв не є членом будь збірну Росії

Експерт: Черчесов прийняв правильне рішення, оновивши склад після ЧС-2018

Акінфєєв поїде на медогляд замість збірної

Воротарі: Марінато Гільєрме (Локомотив Москва), Андрій Луньов (Зеніт Санкт-Петербург), Антон Шунін (Динамо Москва).

Воротарська лінія серйозно змінилася в порівнянні з чемпіонатом світу. У майбутні зустрічі за збірну не зіграє один з головних героїв турніру Ігор Акінфєєв. Як пояснив головний тренер команди Станіслав Черчесов, номер один національної збірної поїде до Німеччини на плановий медогляд коліна. Про це тренер і воротар домовилися пару тижнів назад.

Ні в оновленому складі і Володимира Габулова, третього воротаря на чемпіонаті світу. Він не виходив на поле в складі бельгійського Брюгге з 6 травня і не входив в число запасних з 20 травня. Фактично зараз він без команди.

З воротарського обойми зразка чемпіонату світу до складу потрапив тільки Олексій Луньов. Також до збірної викликано натуралізований бразилець Марінато Гільєрме, який був у складі на Кубок конфедерацій 2017 року, а також динамівець Антон Шунін, вперше запрошений Черчесова.

Дивіться також

Як змінилася вартість гравців збірної Росії після успіху на ЧС-2018

Кутепов викликаний, незважаючи на простий в Спартаку

Захисники: Георгій Джикия, Ілля Кутєпов (обидва - Спартак Москва), Федір Кудряшов (Рубін Казань), Ельміра Набиуллин, Ігор Смольников (обидва - Зеніт Санкт-Петербург), Роман Нойштедтер (Фенербахче Туреччина), Константін Рауш (Динамо Мос

1000

ква), Андрій Семенов (Ахмат Грозний), Маріо Фернандес (ЦСКА Москва).

Звертає на себе увагу виклик в збірну Іллі Кутепова. На чемпіонаті світу він був основним центральним захисником, але в новому сезоні жодного разу не вийшов на поле в складі Спартака, а червоно-білі з урахуванням Ліги чемпіонів провели вже сім матчів. Черчесов пояснив своє рішення тим, що він не міг не викликати основного гравця, до того ж центральні захисники залишаються дефіцитом в команді.

У такій же ситуації після чемпіонату світу виявився ще один учасник турніру - Володимир Гранат, що не грає за Рубін. Однак його тренерський штаб вирішив не запрошувати, віддавши перевагу Кутепову.

До складу збірної цілком очікувано повернувся спартаківець Георгій Джикия. Він неодмінно був би основним захисником на чемпіонаті світу, але завадила важка травма коліна, отримана в січні. Джикия повністю відновився лише до початку цього сезону і за кілька ігор повернув собі місце в збірній. Також в центрі оборони можуть зіграти Андрій Семенов і Роман Нойштедтер. Перший був у заявці на чемпіонат світу, другий був виведений зі складу в самий останній момент.

Справа в захисті можуть зіграти Маріо Фернандес і Ігор Смольников, зліва - Ельміра Набиуллин і Константін Рауш (двох останніх на чемпіонаті світу не було). Федір Кудряшов давно зарекомендував себе універсалом, він може зіграти і на фланзі, і в центрі оборони, як це було на чемпіонаті світу.

Що стосується завершив кар'єру Сергія Ігнашевіча, то він увійшов до тренерського штабу ЦСКА. На майбутньому зборі молодий тренер буде відвідувати заняття національної команди, допомагати тренерському штабу і набиратися досвіду.

Дивіться також

Як новий клуб Головіна "Монако" став фахівцем по розкриттю молодих талантів

Головін не зіграє через травму

Півзахисники: Юрій Газінський, Дмитро Стоцький (обидва - Краснодар), Роман Зобнин (Спартак Москва), Олександр Єрохін, Далер Кузя (обидва - Зеніт Санкт-Петербург), Олексій Іонов (ФК Ростов), Руслан Камболов, Павло Могилевец (обидва - Рубін Казань), Денис Черишев (Валенсія Іспанія), Антон Швець (Ахмат Грозний).

Головна втрата всієї збірної - це Олександр Головін. після чемпіон

1000

ата світу 22-річний півзахисник перейшов з ЦСКА в Монако, але відразу ж отримав травму щиколотки. На поле він повинен повернутися в вересні, вже після матчів збірної. Через травму не викликаний і Алан Дзагоєв з ЦСКА.

Серед центральних півзахисників є як ті, хто грав на чемпіонаті світу (Роман Зобнин, Олександр Єрохін, Далер Кузя, Юрій Газінський), так і гравці з невеликим досвідом виступів за збірну (Руслан Камболов, Павло Могилевец, Антон Швець). Єдиним дебютантом збірної в цьому складі став Дмитро Стоцький, який влітку перейшов з Уфи в Краснодар. При цьому в складі не виявилося братів Олексій Андрійович Міранчук з московського Локомотива.

Кращий бомбардир збірної Росії на чемпіонаті світу Денис Черишев після турніру перейшов з Вільярреала до Валенсії, зіграв у новій команді всього півтайма, але виклик в національну команду все одно отримав. Також на краю півзахисту може зіграти Олексій Іонов, велике цабе в добре стартував Ростові.

Дивіться також

Артем Дзюба: норовливий балагур збірної Росії

Сміливий дали освоїтися в Локомотиві

Нападники: Артем Дзюба, Антон Заболотний (обидва - Зеніт Санкт-Петербург), Дмитро Полоз (Рубін Казань).

Напевно вся країна при оголошенні складу збірної поцікавилася, чи викликаний Дзюба. Дзюба викликаний - він зараз грає на незвичайному куражі і забиває в кожному матчі. Виклик до збірної отримав і його партнер по Зеніту Антон Заболотний. Обидва вони потужні форварди, тому опинитися разом на поле можуть хіба що в кінцівці зустрічі, коли потрібно відіграватися і дотискати суперника. Третім форвардом став Дмитро Полоз з казанського Рубіна, який грав на Кубку конфедерацій, але не потрапив на чемпіонат світу.

Поряд з невиклику Акінфєєва, головною несподіванкою стала відсутність Федора Смолова. Чи не забивши пенальті в післяматчевій серії, він став самим критикованим гравцем збірної після чемпіонату світу. Після турніру Смолов перейшов з Краснодара в Локомотив, і, як пояснив Черчесов, форварда не стали смикати і дали йому час спокійно освоїтися в новому клубі. Тим більше що в збірній він все одно б не був основним нападником.

Зустріч з турками пройде 7 вересня в Трабзоні, матч з

2000

командою Чехії - 10 сентябр ...

← Попередня новина Наступна новина →

Помилка в тексті?Виділіть її мишкою та натисніть: Ctrl + Enter

Теги:.