Полезные материалы

Група Франції на ЧС 2018.

  1. Франція
  2. Чому приїхали на ЧС-2018
  3. Хто заявить про себе
  4. Австралія
  5. Чому приїхали на ЧС-2018
  6. Хто заявить про себе
  7. Перу
  8. Чому приїхали на ЧС-2018
  9. Хто заявить про себе
  10. Данія
  11. Чому приїхали на ЧС-2018
  12. Хто заявить про себе
  13. Матчі групового етапу

«Спорт День за Днем» продовжує розповідати про командах - учасницях чемпіонату світу в Росії. Підійшла черга групи C.

Франція

Де базуються: Істра (Московська область)

Головний тренер: Дідьє Дешам (15.10.1968)

Кращий бомбардир: Тьєррі Анрі (51)

Досягнення на чемпіонатах світу: чемпіон (1998)

Чому приїхали на ЧС-2018

Після ЧС 2014 склад збірної Франції оновився кардинальним чином. До Росії їдуть відразу 17 футболістів, яких не було в заявці команди Дідьє Дешама на турнірі в Бразилії. Тоді «триколірні» стали другими в своїй відбірковій групі, пропустивши вперед Іспанію, а потім дійшли до 1/4 фіналу, де програли Німеччині (0: 1). На цей раз ніхто не зміг перешкодити Дешам і його хлопцям впевнено пройти кваліфікацію і опинитися вище Швеції з Голландією. Звідси і розмови про те, що ЧС-2018 може стати «золотим» для чергового талановитого покоління. Середній вік команди - 26 років. Ідеальна суміш досвіду і молодості.

Ð-Ð ° Ð³Ñ € уР· кР° ...

Незважаючи на високі очікування, Дешам не побоявся довіритися 19-річному Кіліаном Мбаппе, за якого говорить вміння грати відразу на трьох позиціях в атакуючій лінії. Зрозуміло, що представник ПСЖ не був прямим конкурентом Олександра Ляказетта, але форвард «Арсеналу» не потрапив в підсумкову заявку багато в чому через свою обмеженість, тому що роль наконечника вже давно заброньовано за Олів'є Жиру. Скептики, правда, можуть звинуватити головного тренера в зайвій симпатії до 31-річному футболістові, всього чотири рази відзначився в ході відбірної кампанії. Якщо французи не повторять хоча б результат 2014 року, Дешам доведеться витримати цілий шквал претензій, більшість з яких будуть стосуватися імен в остаточній заявці. Тим більше в ситуації, коли без роботи сидить Зінедін Зідан.

Шанси вистрілити у «триколірних» дуже хороші. Напружувати повинна лише травма основного захисника Лорана Косельні. Без нього за центр оборони, швидше за все, буде відповідати зв'язка з представників непримиренних суперників - «Реала» і «Барселони». Мова про Рафаеля варанів і Самуеля Умтіті, хоча про «основі» мріє і Аділь Рамі, який представляє головний клуб в кар'єрі Дешама ( «Марсель»). На кого б ставка не була зроблена, з групи французи виходити повинні, а далі можливі варіанти.

На кого б ставка не була зроблена, з групи французи виходити повинні, а далі можливі варіанти

Уго Льоріс

Хто заявить про себе

Головна зірка збірної Франції - форвард «Атлетіко» Антуан Грізманн, який після закінчення ЧМ2018 може перебратися в «Барселону» і підтвердити девіз, витатуйований на його тілі: «Fais de ta vie un rve, et fais de ton rve une ralit» ( «Зроби своє життя мрією, а мрію - реальністю »).

28 очок за системою «гол плюс пас» в останньому сезоні приклади і ще вісім в переможній для мадридців Лізі Європи - 2017/18 - не дивлячись на природну скромність, він готовий повести команду за собою. Поразка від Португалії в фіналі Євро-2016 було ударом для Грізманн, Погба і Льоріса. Настав час здобути зі збірною велику перемогу?

Орієнтовний склад: Льоріс (к) - Сідібе, Варан, Умтіті, Менді - Погба, Канте, Матюїді - Мбаппе, Жиру, Грізманн

Факт про країну. Франція - країна безглуздих заборон. Законом заборонено називати свиней Наполеонами. У 1910 році машиністи наполягли на офіційну заборону цілуватися на вокзалах і в поїздах через постійні затримки. Ну і нарешті, вже в цьому році учням початкових і середніх класів заборонили користуватися в школі мобільними телефонами.

Прогноз «Спорту День за Днем»: 1/2 фіналу, третє місце

Австралія

Де базуються: Казань

Головний тренер: Берт ван Марвейк (19.05.1952, Голландія)

Кращий бомбардир: Тім Кехілл (50)

Досягнення на чемпіонатах світу: 1/8 фіналу (2006)

Чому приїхали на ЧС-2018

По ходу відбірковій кампанії в сторону Берта ван Марвейка не раз посилалися критичні стріли. Основна претензія полягала в тому, що він не дивиться гри місцевого чемпіонату, вважаючи за краще проводити час поза зборів національної команди на батьківщині. Але мова не про Австралію. У це складно повірити, але 66-річний голландець вивів на чемпіонат світу одну команду, а їде на нього з іншого! Саме завдяки ван Марвейк в матчі відкриття ЧМ2018 буде Саудівська Аравія. «Орли пустелі» безпосередньо потрапили в Росію, але видатної гри не продемонстрували, лише в останньому турі уникнувши лотереї з ще двох відбіркових стадій. Саудівці відправили туди Австралію, з якої на чемпіонат світу і приїде ван Марвейк. Оце так поворот!

Вимучували квиток в Росію «соккеруз» ще з Анге Анге Постекоглу. Спочатку лише в додатковий час матчу-відповіді четвертого раунду АФК була пройдена Сирія (1: 1, 2: 1). Потім в міжконтинентальних стикових матчах хет-трик півзахисника «Астон Вілла» Мілі Единак ​​не дозволив Гондурасу з'їздити на третій чемпіонат світу поспіль (0: 0, 3: 1). Зате австралійці продовжили свою серію - четвертий раз поспіль пробилися до числа найсильніших. Але Анге Постекоглу на казанському стадіоні «Трудові резерви» не чекають. Він посварився з главою Федерації футболу Австралії і відразу після завоювання путівки на ЧМ2018 покинув свій пост. Два місяці збірна була без тренера, після чого в січні нинішнього року її довірили ван Марвейк.

Що встиг зробити менше ніж за півроку голландський фахівець? Це, мабуть, головне питання, з відповіді на який випливають прогнози щодо шансів «соккеруз» в Росії. Поразка 1: 4 від Норвегії, нульова нічия з Колумбією і розгром Чехії 4: 0 - ось бекграунд «оссі» при новому тренері.

Тім Кехілл

Хто заявить про себе

Лише диво дозволить Тіму Кехілл стати рекордсменом збірної за кількістю матчів вже на чемпіонаті світу. Зараз 38летнего форварда «соккеруз» і вже завершив кар'єру Марка Шварцера розділяє чотири матчі. Однак при наявності Франції і Данії в групі C виявитися в 1/8 фіналу буде практично нереально. Особливі надії країна покладає на вже згадуваного Единак, а також правого півзахисника «Герти» Меттью Лекі, який відзначився дублем в останньому контрольному матчі з Чехією.

Орієнтовний склад: Райан - Рісдон, Сейнсбері, Мілліган, Бехіч - Единак (к), Муй - Лекі, Рогіч, Круз - Тім Кехілл

Факт про країну. На гербі Австралії зображені кенгуру і ему. Такий вибір обумовлений двома причинами. Поперше, дані представники фауни зустрічаються тільки на цьому континенті, будучи «корінними жителями». Подруге, кенгуру і ему практично ніколи не рухаються назад, тільки вперед, що говорить про прогрес Австралії.

Прогноз «Спорту День за Днем»: груповий етап

Перу

Де базуються: Химки (Московська область)

Головний тренер: Рікардо Гарека (10.02.1958, Аргентина)

Кращий бомбардир: Хосе Паоло Герреро (34 голи)

Досягнення на чемпіонатах світу: 2-й груповий раунд (1970, 1978)

Чому приїхали на ЧС-2018

Перу - одна з найдивовижніших збірних чемпіонату світу. Або ви ще можете назвати команду, де головним нападником і кращим бомбардиром є Хосе Паоло Герреро - буйний латиноамериканець, зовсім недавно попався на вживанні кокаїну? У країні його не засудили, чи не викинули зі збірної, а навпаки - впряглись на рівні вищих чиновників. В результаті 34-річний форвард побачить Росію. Правда, невідомо, з якого боку.

Перуанці так бурхливо святкували перемогу над Новою Зеландією в стикових матчах, що в країні попередили про можливий землетрус. Хоча це протистояння було формальним: фаворит був занадто очевидний.

«Інки» не брали участі в чемпіонатах світу 36 років. Тому зараз вони їдуть в Росію явно не влаштовувати карнавали в центрі Москви. Цим займуться вболівальники. Команда ж у Рікардо Гарекі підібралася цікава. Аргентинець - консерватор. Тому головна перевага перуанців - надійна оборона, гравці в якій чітко знають свою роль. І обходяться без травм. У 2015 році практично цей склад взяв бронзу на Кубку Америки. Через три роки команда залишила за бортом турніру Чилі і Парагвай.

З групою ЧС-2018 перуанцям теж пощастило. Франція, швидше за все, без проблем займе перше місце. А з Данією і тим більше Австралією «інки» зможуть змагатися. У Гарекі, якого в Аргентині називають Тигром, точно є план. Він викликав до збірної всіх тих, хто цього заслуговував, крім, мабуть, зірки «Баварії» і «Вердера» Клаудіо Пісарро. Гарека створив команду-емоцію, при цьому вельми холоднокровну.

Гарека створив команду-емоцію, при цьому вельми холоднокровну

Хосе Паоло Герреро

Хто заявить про себе

Крістіан Куева - одна з малопомітних зірок Перу, яка змінила до 26 років чемпіонати Бразилії, Чилі, Мексики. Класична «десятка» з «Сан-Паулу» носиться не тільки в зоні свого амплуа, але й встигає допомагати на флангах і в опорній зоні. Іноді йому не вистачає стабільності і здорової оцінки власних можливостей, однак на ЧС він може вистрілити. Ще варто звернути увагу на 22-річного півзахисника «Фейєноорда» Ренато Тапіа - одну з молодих зірок збірної.

Орієнтовний склад: Гальесе - Корсо, К. Рамос, А. Родрігес, Трауки - Йотуні, Тапія - А. Каррільо, Куева, Фарфан - Герреро (к)

Факт про країну. У Лімі, столиці Перу є горілчаний фонтан - навіть Росія не може цим похвалитися. З точки зору кухні вибір теж цікавий: вона налічує більше п'ятисот страв і входить в Книгу рекордів Гіннеса як найрізноманітніша.

Прогноз «Спорту День за Днем»: груповий етап

Данія

Де базуються: Анапа (Краснодарський край)

Головний тренер: Оге Харейде (23.09.1953, Норвегія)

Кращий бомбардир: Поуль Нільсен, Йон Даль Томассон (52)

Досягнення на чемпіонатах світу: 1/4 фіналу (1998)

Чому приїхали на ЧС-2018

Данці потрапили на чемпіонат світу лише за підсумками стикових матчів. Досягнення не саме значне, якщо врахувати, що в суперниках «червоної гвардії» в кваліфікації не значилася одна топ-збірна. Польщу, при всій повазі до Роберту Левандовському, до таких не віднесеш. При цьому датчани примудрилися програти Чорногорії і втратити чотири очки у зустрічах з Румунією. Коли запахло смаженим, і Ірландія повела за сумою двох зустрічей в «стиках», Крістіан Еріксен згадав, що вміє феєрія не тільки в «Тоттенхемі». Його хет-трик швидко розставив всі крапки над i (0: 0 в Копенгагені, 5: 1 в Дубліні).

Данія не грала на великих турнірах з 2012 року, коли потрапила в «групу смерті» з Німеччиною, Португалією і Голландією на чемпіонаті Європи. Перемога над «помаранчевими», а також мінімальні поразки від двох інших суперників увігнали націю в зневіру. У Данії досі люблять згадувати, як в чвертьфіналі ЧС-1998 з рахунком 2: 3 в протистоянні з Бразилією м'яч влучив у поперечину воріт Таффарела. Чемпіонами Європи «червона гвардія» ставала, брала Кубок конфедерацій, а ось з чемпіонатами світу ніяк не складається. Хоча, поклавши руку на серце, Еріксен і Ко повинні зізнатися, що навіть повторення результату ЧС-1998 стане для них чудовим досягненням. напевно прагнення втілити в реальність події двадцятирічної давності підтримали б і у Франції. Там прекрасно пам'ятають, що «триколірні» на переможному турнірі грали в групі саме з Данією.

Рівню Мікаеля Лаудрупа, Мортена Ольсена або Петера Шмейхеля зараз відповідає лише Еріксен, але середня температура по лікарні (по групі) така, що данці можуть і вистрілити. У складі немає травмованого Нікласа Бендтнера, який міг би негативно вплинути на партнерів, а значить, нічого не буде заважати сконцентруватися на результаті.

Крістіан Еріксен

Хто заявить про себе

Після закінчення ЧС-2018 Крістіан Еріксен може перебратися з «Тоттенхема» в «Барселону», але багато що залежить від того, чи зуміє він блиснути на такому представницькому турнірі. Півзахисник Томас Ділейні проходив кваліфікацію в якості гравця «Вердера», а на чемпіонат світу приїде вже представником дортмундської «Боруссії». Крім того, британський журнал FourFourTwo, включив 23-річного півзахисника «Сельти» півонії Систо в десятку гравців, які на ЧС-2018 здатні зробити прорив.

Орієнтовний склад: Шмейхель - Дальсгор, Кьяер (к), Крістенсен, Ларсен - Ділейні, Квіст - Поульсен, Еріксен, Систо - Йоргенсен

Факт про країну. Фарерські острови входять до складу Королівства Данія, а опинилися вони там після того, як король Норвегії програв їх в покер датському королю. Чи не з цієї причини, згідно з дослідженнями, проведеними в Лестерського університету Англії, данці - найщасливіші і безтурботні люди в світі?

Прогноз «Спорту День за Днем»: 1/8 фіналу

Матчі групового етапу

Субота, 16 червня

13.00. Франція - Австралія (Казань, «Казань Арена»)

19.00. Перу - Данія (Саранськ, «Мордовія Арена»)

Четвер, 21 червня

15.00. Данія - Австралія (Самара, «Самара Арена»)

18.00. Франція - Перу (Єкатеринбург, «Єкатеринбург Арена»)

Вівторок, 26 червня

17.00. Данія - Франція (Москва, «Лужники)

17.00. Австралія - ​​Перу (Сочі, «Фішт»)

Використано фото EPA / Vostock-photo

Оцініть матеріал:

Настав час здобути зі збірною велику перемогу?
Що встиг зробити менше ніж за півроку голландський фахівець?
Або ви ще можете назвати команду, де головним нападником і кращим бомбардиром є Хосе Паоло Герреро - буйний латиноамериканець, зовсім недавно попався на вживанні кокаїну?
Чи не з цієї причини, згідно з дослідженнями, проведеними в Лестерського університету Англії, данці - найщасливіші і безтурботні люди в світі?