Полезные материалы

Огляд групи C Чемпіонату Світу з футболу 2018

  1. Шлях команд на Чемпіонат світу 2018
  2. Історія виступів на мундіалях
  3. Представлення учасників квартету «Сі»
  4. Данія
  5. Перу
  6. Австралія
  7. Календар поєдинків групи C
  8. Перший тур: Перу - Данія, 16 червня. Саранськ
  9. Другий тур: Франція - Перу, 21 червня. Єкатеринбург
  10. Другий тур: Данія - Австралія, 21 червня. Самара
  11. Третій тур: Данія - Франція, 26 червня. Москва, Лужники
  12. Третій тур: Австралія - Перу, 26 червня. Сочі
  13. Хто проб'ється в 1/8 фіналу?
  14. Ставки на підсумки групи C в букмекерських конторах

Квартет «Сі» на ЧС-2018 в Росії є досить колоритну групу, де осібно стоїть збірна Франції. Але головному фавориту не варто розраховувати на легку прогулянку, адже Данія, Перу і Австралія цілком способи зіпсувати життя французам і поборотися за другий квиток в 1/8 фіналу.

За путівки в плей-офф в групі C змагатимуться збірні Франції, Перу, Данії та Австралії За путівки в плей-офф в групі C змагатимуться збірні Франції, Перу, Данії та Австралії

Шлях команд на Чемпіонат світу 2018

Франція виграла свою відбіркову групу і безпосередньо кваліфікувалася на мундіаль, але не без проблем. У відборі протистояли Ле Бле національні збірні Швеції, Голландії, Болгарії, Білорусі та Люксембургу. Підопічні Дідьє Дешама програли на виїзді шведам, зіграли внічию в гостях з Білоруссю і примудрилися вдома відіграти на 0: 0 з Люксембургом. Втім, семи перемог в інших семи матчах вистачило для завоювання першого місця.

Данія жахливо розпочала відбірний турнір і практично позбавила себе шансів поїхати в Росію. Однак вчасно данці прийшли в себе, видали серію з чотирьох перемог на фініші, в тому числі 4: 0 над поляками, що дозволило зайняти друге місце і вийти в плей-офф відбору. Перше місце зайняла Польща, а позаду скандинавів залишилися Чорногорія, Румунія, Вірменія і Казахстан. У стикових матчах потрапили на Ірландію - вдома 0: 0 і переконлива перемога в гостях з рахунком 5: 1.

Перу завоювали довгоочікувану путівку на мундіаль тільки в останньому 18-му турі кваліфікації Південної Америки, розписавши нічию 1: 1 з Колумбією. У відборі 7 перемог, 5 нічиїх, 6 поразок і фініш на п'ятій сходинці, яка виводила в міжконтинентальний плей-офф. У стикових матчах Нова Зеландія не зуміла створити проблем інкам - 0: 0 і 2: 0.

Збірна Перу 36 років не грала у фінальній частині чемпіонату світу з футболу Збірна Перу 36 років не грала у фінальній частині чемпіонату світу з футболу

Австралія пройшла довгий і тернистий шлях, щоб відправитися на ЧС-2018. Нагадаємо, вже довгий час австралійці складаються в азіатській конфедерації, де вони і проходять відбір. На другому етапі спокійно виграли групу, випередивши Йорданію, Киргизію, Таджикистан і Бангладеш. Третій етап був набагато складніше - лише третє місце, яке дає право грати в плей-офф. Зуміли залишити позаду ОАЕ, Ірак і Таїланд, але трохи поступилися Японії та Саудівської Аравії, які забрали прямі путівки. В азіатських стиках були непрості гри з Сирією - двічі зіграли 1: 1 і в додатковий час гол ветерана Тіма Кехілла приніс перемогу Кенгуру. Потім міжконтинентальний плей-офф і збірна Гондурасу в суперниках - 0: 0 в гостях і перемога 3: 1 в рідних стінах.

Історія виступів на мундіалях

Франція - єдиний представник цієї групи, який вигравав чемпіонат світу з футболу. Було це не так давно, в 1998 році. Також на рахунку Ле Бле срібло 2006 і бронзові медалі 1958 і 1986. На останньому світовому форумі дійшли до чвертьфіналу, де поступилися майбутнім чемпіонам збірної Німеччини. Турнір в Росії стане для Франції 15-м в історії.

Данія вигравала чемпіонат Європи в 1992, а на світовій першості найкращим досягненням є чвертьфіналу. Вперше взяли участь в ЧС з футболу 1986 року, на якому виграли групу, а потім розгромно програли в 1/8 Іспанії. Наступний раз пробитися на мундіаль зуміли через 12 років - на ЧС-1998, що проходив у Франції, дійшли до 1/4 фіналу, де в напруженому матчі програли Бразилії 2: 3. У 2002 вилетіли на стадії 1/8, а в 2010 не зуміли вийти з групи.

Австралія в п'ятий раз відправляється на турнір найсильніших збірних світу. Перша участь було в 1974, тоді покинули змагання після групової стадії. Повернулися в 2006 і дійшли до 1/8 фіналу, програвши Італії. У 2010 і 2014 роках не вийшли зі своєї групи. Таким чином, четвертий раз поспіль Кенгуру зіграють на мундіалі, і це непогане досягнення.

Перу грали на першому в історії чемпіонаті світу в 1930 році, потім після тривалої перерви пробилися в 1970, а після цього в 1978 і 1982. На жодному з чотирьох турнірів не виходили в плей-офф. І ось через 36 років інки знову приїдуть на світовий футбольний форум.

Представлення учасників квартету «Сі»

Франція

Головний тренер - Дідьє Дешам, який тренує команду з липня 2012 року. Йому довіряють і він як і раніше залишається біля керма, не дивлячись на поразку в фіналі домашнього Євро. Втім, невдачі на ЧС-2018 ніхто не пробачить. У Франції зараз неймовірно талановите покоління, причому топових футболістів стільки, що можна скласти 3-4 заявки по 23 гравці, і всі вони будуть претендувати мінімум на вихід з групи. Великий підбір виконавців дозволяє Дешам використовувати різні тактичні схеми, але основною є 4-3-3, також в арсеналі 4-2-3-1 і 4-4-2.

Данія

Керує датської збірної Оге Харейде, який вирішив почати відбір з розстановкою 3-5-2, але після провалів перейшов на схему 4-3-3, і це дало результат. Команда з перекосом в атаку, лідером якої є Еріксен. Попереду данці вміють грати ефектно і ефективно, активно використовуючи фланги, але в центрі поля і захисту Данія не настільки переконлива.

Перу

Подарував свято перуанському народові Рікардо Гарека - тренер, який невідомий в Європі. У Південній Америці Гарека вважається найталановитішим наставником, що він довів при роботі з національною збірною Перу - тактично сильна, зіграна і організована команда, яка вміє терпіти і шокувати суперника швидкими контрвипадами. Грають по схемі 4-2-3-1. Головні зірки - Паоло Герреро, Джефферсон Фарфан, Крістіан Куева і Ренато Тапіа.

Австралія

Вивів Кенгуру на мундіаль Анге Анге Постекоглу, однак у нього давно назрівав конфлікт з місцевою федерацією, тому відразу після міжконтинентальних стиків він покинув команду. Головним тренером був призначений Берт ван Марвейк, який вивів на Чемпіонат світу 2018 Саудівську Аравію. У кваліфікації австралійці грали за схемою 3-4-2-1, однак новий наставник є адептом 4-2-3-1, тому не виключений перехід саме на таку тактичну схему. Австралія любить відкритий футбол, непогано виглядає в атаці, тоді як оборона є слабким місцем цієї збірної. Головна зірка і надія - 38-річний Тім Кехілл.

Календар поєдинків групи C

Перший тур: Франція - Австралія, 16 червня. Казань

Французи їдуть на Чемпіонат Світу з футболу 2018 з однією лише завданням - перемогти. Команда з такими амбіціями і такими божевільними складом повинна починати з впевненої перемоги, тому австралійцям можна тільки поспівчувати. Ставити доцільно на французів з мінусовою форою і тотал більше.

Перший тур: Перу - Данія, 16 червня. Саранськ

Матч першого туру, в якому може на 90% вирішиться доля другої сходинки, якщо одна з команд переможе. Незважаючи на важливість поєдинку, є сенс очікувати голи, причому від обох команд. Швидше за все, сутичка перуанців і датчан завершиться результативною нічиєю, рекомендуємо поставити на обмін голами.

Другий тур: Франція - Перу, 21 червня. Єкатеринбург

Перуанці проти топових збірних дуже сильно закриваються і розраховують виключно на контратаки. Таке неодноразово було в Південній Америці, приблизно те ж саме побачимо в грі проти Франції, якій буде дуже важко. Прогнозуємо мінімальну перемогу фаворита або навіть нічию, варто придивитися до ставки на Перу з плюсовою форою і тотал менше.

Другий тур: Данія - Австралія, 21 червня. Самара

Австралійці після ймовірного ураження від Франції в першому турі будуть ризикувати у зустрічі з Данією, що спровокує велику кількість голів і, напевно, перемогу представника Скандинавії. Проглядається тут букмекерський верх і перемога збірної Данії, на що і радимо зробити ставку.

Третій тур: Данія - Франція, 26 червня. Москва, Лужники

Збірній Данії пощастило з календарем, оскільки з французами вони грають в заключному турі. Висока ймовірність того, що до того моменту Ле Бле наберуть шість очок і Дідьє Дешам випустить на матч резервістів. Зрозуміло, що лава у Франції дуже сильна, але це помітно спрощує завдання Данії. Перспективними для ставок варіантами бачаться обидві заб'ють і фора плюс один на номінальних господарів.

Третій тур: Австралія - Перу, 26 червня. Сочі

Незалежно від того, яким буде турнірний розклад, з великою впевненістю можна говорити, що Перу не програє Австралії. Можлива результативна нічия, якщо поєдинок нічого не буде вирішувати, але швидше за все шанси в інків якісь будуть і вони виграють. Ставити рекомендуємо на перуанців з нульовою форою або навіть чисту перемогу.

Хто проб'ється в 1/8 фіналу?

У проході збірної Франції сумніватися не доводиться. Французи відправляються в Росію в ранзі одного з фаворитів турніру і мінімум до чвертьфіналу неодмінно дійдуть. Група попалася непроста, але в той же час немає жодного суперника, рівень якого можна порівняти з командою Дешама. Букмекери вихід Франції в 1/8 оцінили досить скромно - коефіцієнт 1.04.

Другі по шансах - данці. Вихід збірної Данії з групи котирується за 1.50. Алая гвардія виглядає досить потужно і справедливо вважається другим претендентом на потрапляння в плей-офф з квартету Сі, однак Данії потрібно побоюватися зубастих перуанців.

Крістіан Еріксен - головна надія датської збірної на Чемпіонаті світу 2018 Крістіан Еріксен - головна надія датської збірної на Чемпіонаті світу 2018

Перу - темна конячка мундіалю. Багато хто недооцінює цю збірну, в тому числі і букмекери, які дають на вихід інків в 1/8 фіналу ЧС-2018 коефіцієнт 3.55. Однак перуанці можуть здивувати. Якщо хтось вважає, що Перу буде задовольнятися лише участю на мундіалі, то він сильно помиляється.

Австралія вище котирувалася на попередніх світових першостях. На даний же момент збірна набагато слабкіше зразків останніх мундіалі, нове покоління не має зірок, відбір пройшли зі скрипом, а шанси зіграти в плей-офф рівні коефіцієнту 4.65, що досить логічно.

Ставки на підсумки групи C в букмекерських конторах

  • Переможець групи: Франція - коефіцієнт 1.26, Данія - 5,00, Перу - 15.00, Австралія - 18.00.
  • Займе друге місце: Данія - коефіцієнт 2.45, Перу - 3.80, Франція - 4.50, Австралія - 6.00.
  • Набере переможець групи 9 очок: так - 2.50, немає - 1.52.
  • Тотал голів Перу: більше 2.5 голів - 1.60, менше 2.5 м'ячів - 2.25.

З усім переліком ставок на підсумки групового етапу і квартету «Сі» зокрема можете ознайомитися на сайті букмекерської контори Парі-Матч.

Хочете першим отримувати повідомлення про нові публікації? Підпишіться на online-bookmakers.com

Хто проб'ється в 1/8 фіналу?
Хочете першим отримувати повідомлення про нові публікації?