Полезные материалы

Іспанське дербі в Таллінні: прогнози експертів на Суперкубок УЄФА-2018

Рівно місяць, з 15 липня, в світі футболу не було топових поєдинків. І ось, в середу, нарешті станеться найперше по-справжньому велике футбольне подія в після фінального матчу чемпіонату світу. "Реал" і "Атлетіко" вже в Таллінні, і в середу ввечері ці непримиренні сусіди, що ділять Мадрид, зійдуться в боротьбі за черговий трофей, Суперкубок УЄФА. аналітики Parimatch зробили спеціальне прев'ю мега-поєдинку 15 серпня 2018 року.

Пара виходить досить рівною - вперше за останні роки. "Вершкові", які перемогли тричі поспіль в Лізі Чемпіонів, все ж будуть в даному протистоянні користуватися, на думку експертів, перевагою, але він зовсім вже невеликий, 53 відсотки проти 47. Да уж, навесні був би зазор більше, але з тих пір "вершкових" залишили мало не одночасно "Зізу" з Кріштіану Роналду, причому португальцю поки не набули заміну. Тим важливіше для "галактікос" перемогти, а то вже пішли чутки про якісь важкі часи. Уболівальникам навіть радять приготуватися до того, що нових трофеїв, як мінімум, великих, вже не буде найближчим часом. Немає нічого кращого для наруги скептиків, ніж перемога вже зараз.

У "королівського клубу" є шанс зрівняти за кількістю суперкубків з такими Всеєвропейської грандами футбольної історії, як "Барселона" з "Міланом". Лише ця пара вже встигла виграти Суперкубок УЄФА за свою історію по 5 разів. "Реал" відстає на 1 перемогу - з 6 своїх фіналів третину закінчувалася поразкою "вершкових". У "Атлетіко" поки що стовідсотковий результат: кожен раз, коли клуб брав участь у розіграші, він брав Суперкубок. Ось тільки і спроб було всього 2 ...

Але не будемо забувати, що в естонській столиці іспанські гранди будуть битися не тільки за престиж, а й за призовий фонд. Тут, правда, складно вразити "Атлетіко", і вже тим більше "Реал". Навіть переможцю заплатять скромні 5 мільйонів. Тому, хто програв - на 2 менше. Особлива мотивація у Хулен Лопетегі, який таким поєдинком офіційно дебютує в ролі "ентренадора" "Реала". Можливі й дебютанти - Лемар і Калинич, Вінісіус і Куртуа, а то і Лунін.

В цілому, до Суперкубку у команд не саме відповідальне ставлення, і тут нерідко виходять видовищні поєдинки. Але, хоча в цілому обидві іспанські команди вміють і люблять забивати, в очних зустрічах вони не поспішають балувати голами. Котирування Parimatch взагалі натякають, що потрібно готуватися до одному забитому голу. Імовірність того, що без Роналду "Реал" заб'є більше 1 голи, дорівнює 37%, у Грізманн і компанії на 3 менше. Букмекери оцінили в 28% те, що не заб'ють взагалі "галактікос", а у "матрацників" цей показник дорівнює 32%.