Полезные материалы

Детройт на Драфт новачків НХЛ 2013

У цю неділю відбудеться Драфт НХЛ 2013. Блог «Традиції Мічигану» розповідає, чому ця подія як ніколи варте уваги будь-якого вболівальника "Ред Вінгс", а також представляє сім гравців, які можуть бути задрафтований Детройтом.

Блог «Традиції Мічигану» розповідає, чому ця подія як ніколи варте уваги будь-якого вболівальника Ред Вінгс, а також представляє сім гравців, які можуть бути задрафтований Детройтом

Абсолютно у кожного вболівальника "Ред Вінгс" повинен прокинутися інтерес до майбутнього драфту. Детройт на ньому буде вибирати 18-м. Це найвищий вибір команди з 1991 року, коли під 10-м номером був задрафтований Мартін Лапоінт. Крім того, з локаутного сезону 2004/05 в 2006, 2009, 2011, 2012 роках Детройт взагалі не вибирав в першому раунді. Тому перед майбутнім драфтом у вболівальників "Ред Вінгс" є привід для хвилювань.

У минулому сезоні молодь команди, в їх числі Густав Найквіст, Йоаким Андерссон, Брендан Сміт, непогано проявила себе і змусила уболівальників і керівництво з оптимізмом дивитися в майбутнє. Зниження стелі зарплат в сезоні 2013/2014 може сприяти тому, що Детройт більшою мірою спиратиметься на своїх проспектів, тому високий вибір в першому раунді зараз настільки важливий для франшизи.

В останні роки Детройт змінив політику на драфті. За останні три роки "Ред Вінгс" вибрали лише п'ять європейських гравців, які на момент драфта виступали в європейських лігах. При цьому за останні три роки Детройт вибрав дванадцять гравців з CHL. З цього випливає, що Детройт в більшій мірі схиляє вибір в сторону гравців, які виступають в канадських лігах.

Ансар Хан з Mlive.com взяв інтерв'ю у директора клубу з любительського скаутингу Джо Макдоннелл, який на драфті буде озвучувати всі рішення Детройта за вибором гравців.

В останні роки "Ред Вінгс" з Джимом Нілл стали орієнтуватися на великих хокеїстів. МакДоннелл також на перший план ставить габарити гравця.

«Хокей розвивається і стає грою великих спортсменів», - каже МакДоннелл. «Це не означає, що в хокеї не місце для невеликих хлопців, але якщо ви маєте можливість отримати великого, майстерний гравця, то ви повинні йти цим шляхом».

Протягом останніх трьох років Детройт вибирав володіють габаритами форвардів: Мартін ФРК (2012), Томаш Юрчо (2011) і Райлі Шихан (2010). "Ред Вінгс" чотири роки поспіль першими вибирали нападників, в цьому році МакДоннелл збирається зробити це знову.

Все це тому, що зараз в системі Детройта досить перспективних захисників. Це Райан Спроул - захисник року CHL, Хавье Улле, який увійшов в збірну всіх зірок Ліги Квебека, Нік Йенсен - захисник року WCHA. Також великі надії покладаються на Маттіаса Бакман і Олексія Марченка.

«Ми б дуже хотіли задрафтував нападника, якщо не буде захисника, від якої важко відмовитися», - сказав МакДоннелл. «У складній ситуації, вибираючи між рівнозначними захисником і нападаючим, ми будемо схилятися до нападаючого. ... Якщо ми можемо додати трохи габаритів в атаці, то це було б дуже корисно для команди ».

Вибори Детройта: перший раунд (18), другий раунд (48), третій раунд (79), четвертий раунд (109), п'ятий раунд (139), шостий раунд (169), сьомий раунд (199).

кандидати

бо Хорват (183 см, 90 кг) - центральний нападаючий, London Knights (OHL)

Хорват - двосторонній гравець, який може зіграти на будь-якій позиції в будь-якій ситуації. Він відмінно грає на вкиданнях, володіє хокейним розумом і баченням майданчика. Хорват розуміє, що від нього вимагається, і виконує це. Незважаючи на його габарити, він володіє хорошою швидкістю, спритністю і балансом. Він бореться на льоду і вживає всіх необхідних заходів, щоб його команда перемогла.

Порівняння з гравцем НХЛ: Майк Річардс / Девід Бекес

Райан пулок (186 см, 96 кг) - захисник, Brandon Wheat Kings (WHL)

Кращий пак-Мувер на драфті серед захисників, пулок дуже талановитий хокеїст, який ніколи не боїться ризикувати. Він добре володіє шайбою і має відмінне бачення майданчика. У нього чудовий перший пас, який завжди знайде адресата. Пулок володіє швидким катанням і гольовим чуттям. Найчастіше його гра в обороні залишає бажати кращого. Але ви не отримаєте захисника-оборонця, задрафтований пулок.

Порівняння з гравцем НХЛ: Кіт Яндл

Кертіс Лазар (183 см, 90 кг) - центральний нападаючий, Edmonton Oil Kings (WHL)

Лазар має потужні ноги, це допомагає йому в силовій боротьбі і не заважає швидкості. Витривалість, спритність і прискорення роблять Лазара одним з кращих по катанню хокеїстів на майбутньому драфті. Він не так сильно почав минулий сезон, але по ходу ставав все краще і краще. Феноменальний кистьовий кидок і вміння швидко рухати шайбу залишали без роботи воротаря суперника.

Порівняння з гравцем НХЛ: Патріс Бержерон

Ентоні Манта (195 см, 91 кг) - правий крайній нападаючий, Val-d'Or (QMJHL)

Значні габарити для 17-річного канадця. Манта - єдиний гравець нинішнього драфта, який закинув 50 шайб в минулому сезоні. У нього непогане катання для своїх габаритів, він хороший при грі в більшості, має хокейним розумом, що здатний відображати в буллітах. Єдиний його недолік полягає в нестабільності, в його довгих спадах, під час яких він майже непомітний на майданчику.

Порівняння з гравцем НХЛ: Джеймс Ніл

ВІДЕО

Олександр Веннберг (186 см, 83 кг) - центральний / лівий нападник, Djurgårdens IF (Allsvenskan)

Веннберг вистрілив тільки в середині сезону в складі Юргордена. У нього швидкі руки і відмінний контроль шайби. Веннберга часто порівнюють з Хенриком Зеттерберг за його оборонні спроможності в своїй зоні. Універсальний нападник, який може зіграти практично на будь-якій позиції попереду.

Порівняння з гравцем НХЛ: Хенрік Зеттерберг

Валентин Зиков (186 см, 97 кг) - лівий / правий крайній нападаючий, Baie-Comeau Drakkar (QMJHL)

Зиков швидко звик до північноамериканського стилю гри і непогано проявив себе в першому сезоні в Канаді. Він відмінно катається по флангах, він грає дуже технічно, але з мінімумом силової боротьби. Зиков може довго контролювати шайбу в чужій зоні, завдяки своїм атакуючим навичкам. Швидкий кидок - це його головна перевага, недарма він закинув 40 шайб в минулому сезоні. Зиков провів всього лише один сезон в Канаді, але у нього вже є величезний потенціал для розвитку.

Порівняння з гравцем НХЛ: Йохан Франзен

Фредерік Готьє (198 см, 95 кг) - центральний нападаючий, Rimouski (QMJHL)

Готьє має чудові навичками при його габаритах. Він грає в жорсткий хокей і ніколи не поступається у бортів. Він відмінно грає на вкиданнях, що продемонстрував на ЮЧМ-2013 складі Збірної Канади. З таким швидким кидком і габаритами Готьє міг би відразу заграти на рівні НХЛ, але, на жаль, його оборонні спроможності не досить гарні.

Порівняння з гравцем НХЛ: Шон Кутюр'є

ВІДЕО