Полезные материалы

Чотири екіпажу «КАМАЗ-Мастер» виступлять в ралі Шовковий шлях-2017

  1. Екіпажі команди «КАМАЗ-майстер» - учасники ралі-марафону «Шовковий шлях - 2017»

Команда «КАМАЗ-Мастер» оголосила список екіпажів, заявлених на ралі-марафон «Шовковий шлях-2017».

У боротьбі за головний трофей будуть брати участь екіпажі Едуарда Миколаєва, Айрат Мардеева, Антона Шибалова і Дмитра Сотникова.

Гонку пропустить екіпаж Андрія Каргинова, що проходить в даний час курс відновлення після травми. Про це та багато іншого розповів керівник команди Володимир Чагін в ході проведеного 14-15 червня прес-туру в спортивному центрі команди в Набережних Челнах.

Кондитер і ресторатор: Знайомимося з чемпіонським екіпажем "КАМАЗ-Майстер"

Гості відвідали виробничий цех і змогли особисто переконатися, що напередодні гонки там кипить напружена робота. Відразу по приїзду з «Дакара» була запланована велика програма змін і модифікації спортивних машин. Одна з новинок - це новий автомобіль з рядним шестициліндровим двигуном об'ємом 13 літрів. Це перший досвід, коли такий двигун буде встановлений на беськапотних машину і робиться це для того, щоб відповідати регламенту, який буде діяти на «Дакарі» з 2018 року. Установка такого двигуна спричинила за собою великі зміни, і в конструкції автомобіля, і в зовнішньому вигляді. Тест-пілотом на новому автомобілі буде Дмитро Сотников. Штурман його екіпажу, Руслан Ахмадеев, одночасно і інженер - конструктор ділянки підготовки двигуна. І з цих міркувань саме цьому екіпажу був переданий автомобіль для тестування.

Команда «КАМАЗ-Мастер» оголосила список екіпажів, заявлених на ралі-марафон «Шовковий шлях-2017»

Така ж рядна "шістка" буде встановлена ​​на капотном вантажівці екіпажу Едуарда Миколаєва. Нагадаємо, що в минулому році на етапі розробки капотник команда користувалася орендованим мотором Buggyra.

«Машина вийшла дуже цікава і показує хороші їздові якості. На майбутній маршрут Москва - Астана - Сіань вантажівки з капотной компонуванням використовуватимуть команди Renault, Iveco і Tatra. «КАМАЗ-Мастер» докладе всіх зусиль, щоб роботи з доведення капотник були завершені до старту «Шовкового шляху» і машина взяла участь у липневій гонці », - розповів Чагін.

Володимир Чагін: Нас чекає цікавий спортивний сезон

Екіпаж Айрат Мардеева також не залишиться осторонь від випробувальної програми команди. Його вантажівка буде оснащений автоматичною коробкою передач.

«Той, хто не дивиться вперед, опиняється позаду», - відповів Чагін цитатою відомого класика на питання журналістів про те, чи не занадто ризиковано протягом однієї гонки відчувати відразу стільки новинок.

«Той, хто не дивиться вперед, опиняється позаду», - відповів Чагін цитатою відомого класика на питання журналістів про те, чи не занадто ризиковано протягом однієї гонки відчувати відразу стільки новинок

На ралі «Шовковий шлях» перед командою «КАМАЗ-Мастер» ставиться зрозуміла мета - бути на подіумі в Сіані. На період проведення «Шовкового шляху» керівником виїжджає на гонку складу замість очолює проект в цілому Володимира Чагіна буде восьмикратний переможець ралі-рейду «Дакар» Сергій Савостін. Чагін підкреслив, що починаючи з 2009 року зберігається принцип: інформацію про маршрут і інші подробиці ралі «Шовковий шлях» команда «КАМАЗ-Мастер» знає ні на йоту більше, ніж всі інші гонщики.

Сьоме видання ралі «Шовковий шлях» пройде в форматі трансконтинентального марафону по території Росії, Казахстану і Китаю. Грандіозне спортивне подорож стартує 7 липня і завершиться 22 липня, пройде із заходу на схід: від Червоної площі в Москві, через Астану і Шім'ї, уздовж Туркестано-Сибірської магістралі, через пустелю Гобі і фінішує в одній із стародавніх столиць Китаю місті Сіані. Загальна довжина маршруту - 9607 км, довжина швидкісних ділянок 4088 км.

Екіпажі команди «КАМАЗ-майстер» - учасники ралі-марафону «Шовковий шлях - 2017»

Едуард Ніколаєв - пілот, Євген Яковлєв - штурман, Володимир Рибаков -механик
Айрат Мардеев- пілот, Айдар Бєляєв - штурман, Дмитро Свістунов- механік
Дмитро Сотников - пілот, Руслан Ахмадеев- штурман, Ильнур Мустафін- механік
Антон Шибалов - пілот, Андрій Мокєєв - штурман, Дмитро Нікітін - механік