Полезные материалы

У Харкові перекриють дороги на час проведення футбольного матчу Євро-2012

Про свої плани на Євро-2012 розповіли харківські даішники Про свої плани на Євро-2012 розповіли харківські даішники. Вони чесно попереджають: напередодні матчів і в дні їх проведення (тобто 8, 9, 12, 13, 16 і 17 червня) автомобілістам в місті доведеться несолодко. «Ми будемо працювати в посиленому режимі цілодобово, допоможуть колеги з трьох сусідніх областей. Досвід є, бо ми неодноразово проводили міжнародні матчі », - говорить заступник начальника відділу організації дорожнього руху міської ДАІ Олексій Осадчий.

Головна неприємність чекає тих, хто проживає поруч зі стадіоном і має особистий транспорт. Пристадіонна зона контролю під час проведення футбольного матчу Євро-2012 буде трохи ширше звичайної, і потрапити на цю територію в день матчу на автомобілі зможуть виключно люди з квитками на матч і талоном на парковку. А місцевим жителям доведеться отримувати в мерії так звану акредитацію. «Все одно буде прохання утриматися від поїздок, - попереджають в ДАІ - паркувальних місць в місті буде досить - Харків вимоги УЄФА виконує ».

При цьому в Державтоінспекції поки не знають навіть приблизно, скільки уболівальників прибуде до Харкова на власних автомобілях. Змоделювати цю цифру поки неможливо, так як УЄФА тільки в перших числах квітня надасть інформацію про квитки. Але силовики запевняють, що всі схеми руху окреслені, а плани дії - відпрацьовані. Мовляв, автомобілісти можуть не переживати, громадський транспорт отримає режим найбільшого сприяння, та й у пішоходів ніяких проблем не вознікнет.Какіе конкретно вулиці будуть закриті - поки не озвучують, посилаючись на відсутність офіційних документів з цього приводу.

Очікувана транспортна неприємність № 2 - в дні проведення футбольних матчів об'їжджати десятою дорогою доведеться не тільки район «Металіста», а й центр міста. Так як в центрі будуть марширувати голландські фанати. З великою ймовірністю їм дозволять провести своє традиційне передматчеве хода - від фан-зони на пл. Свободи до стадіону.

«На Сумську ми їх, звичайно, не пустимо, бо рух громадського транспорту там ніхто не скасує, - говорить Олексій Осадчий. - «Швидше за все, голландці підуть по Пушкінській вниз: пров. Короленка, пл. Руднєва, вул. Кірова і далі до стадіону ».

Під час Євро-2012 повністю перекриють для руху транспорту центральну частину Харкова - пл. Свободи, де розміститься єдина офіційна фан-зона. Якісь інші райони через уболівальників поки перекривати не збираються. Не виключено, правда, що через бажання голландців розміститися на Журавлівці, відпочиваючим там доведеться тимчасово потіснитися. Ще одна можлива неприємність для харків'ян - приїзд охоронюваних осіб. Поки в ДАІ немає інформації, кого з них доведеться посилено обслуговувати, але запевняють, що в будь-якому випадку у них - готовність № 1.

Особливих змін в роботі з закордонними вболівальниками харківська ДАІ не планує. Платити штрафи закордонні водії будуть як і прості харків'яни в українській валюті і без будь-яких знижок на незнання місцевих Правил дорожнього руху. «Англійська мова ми вже вчимо», - запевнив заступник начальника відділу ДАІ Валерій Липчанский, зазначивши, що на підході друга група англомовних інспекторів. Для підстраховки даішникам під час проведення футбольного матчу Євро-2012 видадуть розмовники, а за допомогою «дзвінка другу» інспектори зможуть викликати на місце подій справжніх перекладачів.

Форма співробітників ДАІ буде традиційною, ніяких додаткових написів на ній для нетямущих європейців робити не планують. «Якщо буде наказ, вийдемо в білих сорочках», - пообіцяли люди в погонах.

джерело: kp.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.