Полезные материалы

Гаррі Каспаров про скандал з Відой після матчу Росія - Хорватія на ЧС-2018

  1. Орфографічна помилка в тексті:

10 липня 2018, 12:31 Переглядів: 10 липня 2018, 12:31 Переглядів:   Гаррі Каспаров

Гаррі Каспаров. Фото twitter.com/Kasparov63.

13-й чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров привітав Хорватію з перемогою над збірною Росії в чвертьфіналі чемпіонату світу. Також він закликав світ показати таку ж стійкість в боротьбі з режимом Путіна, яку показали хорватські футболісти в матчі проти російської збірної. Гаррі Каспаров з 2014 року є також громадянином Хорватії.

"Браво, збірна Хорватії! Я тільки хочу, щоб вільний світ показав таку ж стійкість в боротьбі з путінськими геополітичними досягненнями, яку показали хорвати на футбольному полі!", - написав Каспаров в Twitter.

Також Каспаров обурений тим, що ФІФА винесла попередження гравцеві збірної Хорватії Домагой Віде просто за те, що той під час святкування перемоги своєї команди сказав на камеру "Слава Україні" , Подякувавши українських уболівальників.

"Як громадянину Хорватії, мені соромно, що у гравцеві зробили догану, і тренера виключили з делегації, тому що вони зробили щось настільки природне, наскільки такий є підтримка нації під атакою диктатора Путіна. Вони заслужили на повагу, як поважаю їх я", - написав Каспаров.

Крім того, колишній чемпіон світу з шахів впевнений, що, скажи Віда "Хайль, Путін", то його б тільки нагородили.

"Ще більше абсурду. Якби він крикнув:" Хайль, Путін! ", То ФІФА б це відсвяткувала, немає? Це прагнення заспокоїти диктатора шляхом покарання будь-кого, що він сприйме як образу, має глибокі й темні корені", - написав Каспаров і згадав історію, як в 1936 американець Джессі Оуенс на Олімпіаді в Німеччині замінив єврейського спортсмена, щоб не нервувати Гітлера.

До речі, українці заступилися за Виду і обвалили рейтинг сторінок ФІФА в соцмережах . Офіційна сторінка ФІФА в Facebook стрімко впала в рейтингу до позиції 1.3 зірки з п'яти можливих. За останні дні на сторінці з'явилися десятки тисяч негативних оцінок з коментарями "Слава Україні!" на різних мовах, поясненням значення цієї патріотичної фрази, а також підтримкою Домагоя Віди.

Раніше ми писали, що в скандал з Домагоя Відой на ЧС-2018 втрутилася Україна . У ФФУ написали листи главам ФІФА і УЄФА, щоб пояснити значення вітання "Слава Україні!".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Гаррі Каспаров: Якби Віда сказав" Хайль, Путін! ", То його б нагородили". інші Новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

То ФІФА б це відсвяткувала, немає?