Полезные материалы

Футбольний «Оскар» -2018

  1. Місце проведення та провідні
  2. Кращий фільм (команда) року
  3. Кращий режисер (тренер) року
  4. Краща чоловіча роль
  5. Краща чоловіча роль другого плану

Версія Микити Сергійчука.

Щороку ми чуємо крики про те, що «Оскар» вже не той. Але все ж до сих пір він залишається найпрестижнішою нагородою в світі. Його дивляться і обговорюють величезна кількість людей. А самі церемонії входять в світову історію. Погодьтеся, адже ніхто б не став обговорювати «найкрутіше Селфі в світовій історії», якби його зробили лауреати Нобелівської премії.

«Оскар» -2018 вручали сьогодні вночі . А що якби така премія була в футболі? Ні-ні, не той сумний «Золотий м'яч» або збірна року від ФІФА-УЄФА, а крута премія, в якій свою золоту статуетку могли б отримати такі хлопці, як Ріяд Марез або Джеймі Варди.

Місце проведення та провідні

Я твердо переконаний, що подібні церемонії потрібно проводити в Англії. Не тільки тому що це батьківщина футболу, а й тому, що це країна з найкрутішою лігою і самими чудовими футбольними фанатами.

Тому проведемо наш «Оскар» в Національному музеї футболу в Манчестері.

Тому проведемо наш «Оскар» в Національному музеї футболу в Манчестері

З провідним все теж досить просто. Старший брат нашої премії вже другий рік запрошує вести церемонію Джеймса Кіммела. Підемо їх приклад і покличемо ведучим одного з найпопулярніших і перспективних чуваків з телевізора в США - Джеймса корду. Чому? Та тому що він добре знається на футболі, а ще дружить з Девідом Бекхемом, який став би просто ідеальним співведучим для корду.

«Террі, ти останній олдскульний захисник, вистачить ридати». Фанат «Вест Хема» і один Бекхема підкорює американське ТБ

У «Оскара» цілих 24 номінації, але нам стільки не потрібно. Зупинимося на семи. Хай вибачать мене феміністки, але я зовсім нічого не розумію в жіночому футболі, тому у нас буде суто чоловіча тусовка.

Кращий фільм (команда) року

Рік шалено крутих команд. «Челсі», з їх неймовірною тактикою, що змінила світ футболу і підкорила Англію. І «Реал» - команда, яка перша зуміла захистити трофей ЛЧ. Ці дві шалені команди просто зобов'язані бути в трійці кращих. Але переможець тільки один - «Манчестер Сіті».

Вони зібрали кращу атаку в футболі прямо зараз, витратили на оборону більше, ніж деякі країни світу. Городяни тричі програли свої матчі в завершується частини 2016/17, але буквально нагнули всіх у другій половині 2017 го (крім «Шахтаря», ха-ха!). Якби #Sharkteam були фільмом, то це були б «Месники». Різниця лише в тому, що другі ніколи не отримають «Оскар».

Різниця лише в тому, що другі ніколи не отримають «Оскар»

Кращий режисер (тренер) року

Ви теж обожнюєте німецьких тренерів? Одні з них кращі прямо зараз (Клопп, Лев), іншим пророкують феноменальне майбутнє (Нагелсманн, Тедескі). У будь-якому випадку, не дивуйтеся, що в номінантів на золоту статуетку цілих два німця.

Перший - Юліан Нагельсманн. Сперечаємося, ви чули про цього хлопця, навіть якщо не цікавитеся бундеслігою? У минулому сезоні він сенсаційно вивів свою команду на четверте місце в німецькому чемпіонаті. Не дивно, що ім'я Юліана часто спливає в новинах про потенційних кандидатів на пост головного тренера «Баварії» або дортмундської «Боруссії». Лише час покаже, де він опиниться вже цього літа. Ну а поки його «Хоффенхайма» не щастить. Зовсім інша річ у втраті двох лідерів команди, то чи в чомусь іншому, але зараз Юліан зі своєю командою займає лише дев'яте місце в турнірній таблиці. І третє в нашій номінації.

Німеччині нудно вирощувати крутих гравців. Тепер вони вирощують крутих тренерів

Юпп Хайнкес - ось хто заслуговує другого місця в цій номінації. Знаєте такі фільми, коли буквально за півроку до виходу в прокат режисер йде зі своєї посади і стрічка здається приреченою на провал? Так було і з «Баварією». Але Хайнкес прийшов і все врятував. І тепер уже навряд чи щось зможе перешкодити цій машині перемогти в чемпіонаті.

Частенько буває так, що «Оскар» дістається не людині, котра стояла за створенням кращого фільму року, а комусь іншому. Але це не той випадок. Пеп Гвардіола. Кращий в 2017-м.

Герої-2018. Гвардіола знищить всіх

Гвардіола знищить всіх

Краща чоловіча роль

Ді Капріо довго не отримував «Оскар», тому що весь час грав добре, але не надприродно. І лише переночувавши всередині коня він домігся золотої статуетки. Саме тому «Оскар» не заслуговують Роналду і Мессі. І без них є три гідних номінанта.

До трансферу цього гравця ставилися досить скептично, але Мохамед Салах довів, що варто кожного заплаченого за нього фунта. Цей хлопець дозволив «Ліверпулю» пережити сумне розставання з Коутиньо безболісно. Ну і взагалі, він просто кращий .

Кілліан Мбаппе увірвався в 2017-й немов Лірою Дженкінс, але на відміну від мема, безумовно, переміг. Заслужене друге місце.

Пані та панове, на нас насувається ураган! Ось хто дійсно розірвав футбол в минулому році. Харрі Кейн, якого вже кілька років називають гравцем одного сезону, довів, що топові англійські форварди не перевелися. «Оскар» цього хлопця.

«Оскар» цього хлопця

Краща чоловіча роль другого плану

Цих хлопців часто недооцінюють, але саме їх гра робить футбол таким, яким ми його любимо.

MVP минулого сезону в Англії - Нгола Канті. Ми всі його полюбили, адже це найпростіша суперзірка в світі .

А що якби така премія була в футболі?
Чому?
Сперечаємося, ви чули про цього хлопця, навіть якщо не цікавитеся бундеслігою?
Знаєте такі фільми, коли буквально за півроку до виходу в прокат режисер йде зі своєї посади і стрічка здається приреченою на провал?