Полезные материалы

Геннадій Головкін зустрівся зі своїм російським кривдником по фіналу Олімпіади-2004

У 2016 році Головкін розповів, що не виграв ОІ через закулісних ігор.

Казахстанський боксер Геннадій Головкін під час боксерського форуму в Сочі зустрівся зі своїм суперником по фіналу Олімпіади-2004 Гайдарбеком Гайдарбековим з Росії, передає кореспондент Vesti.kz .

В інтернеті з'явилося фото, на якому зображені Головкін, Гайдарбеков і генеральний секретар Федерації боксу Росії Умар Кремлев. Вони разом з іншими учасниками боксерського форуму поклали квіти до вічного вогню в пам'ять про загиблих у Великій вітчизняній війні.

Вони разом з іншими учасниками боксерського форуму поклали квіти до вічного вогню в пам'ять про загиблих у Великій вітчизняній війні

Головкін, Кремлев і Гайдарбеков

Головкін, Кремлев і Гайдарбеков

Нагадаємо, Головкін cо рахунком 18:20 програв Гайдарбекову в фіналі Олімпіади-2004 в Афінах. Казахстанців тоді було 22 роки, а росіянину - 28 років. Відразу після змагань Гайдарбеков завершив кар'єру, а Головкін ще два роки боксував в любителях, поки в 2006 році не перейшов в профі. Зараз казахстанців належать чотири пояси чемпіона світу за версіями WBC, WBA (Super), IBF і IBO.

Для Гайдарбекова медаль в Афінах стала другою на Олімпіаді - за чотири роки до цього він програв у фіналі в Сіднеї кубинцеві Хорхе Гутьєррес. Також в 2004 році росіянин виграв чемпіонат Європи. Бій проти Головкіна став для Гайдарбекова останнім в кар'єрі. Зараз олімпійський чемпіон працює заступником міністра спорту в рідному Дагестані.

У 2017 році Головкін у великому інтерв'ю L'Equipe назвав поразку в фіналі Олімпіади-2004 розчарування від любительського боксу. "Я щиро вважаю, що я заслуговував" золото "в Афінах", - сказав Головкін.

У 2016 році Головкін розповів, що йому не судилося виграти Олімпіаду-2004 через закулісних ігор функціонерів. При цьому він назвав ту поразку корисним, так як міг завершити спортивну кар'єру в разі перемоги і не перейти в профі.

Боксерський форум в Сочі почав роботу сьогодні і триватиме до 4 лютого. Вперше в історії в одному місці зберуться представники всіх найбільших організацій в світі професійного боксу - WBA, WBC, WBO і IBF, а також Міжнародна асоціація аматорського боксу (AIBA). Обличчям форуму обраний Головкіна, а в круглому столі олімпійських чемпіонів візьмуть участь казахстанці Бахтіяр арту і Бахит Сарсекбаев.

Також в рамках форуму в Сочі пройде півфінальний бій Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) між росіянином Муратом Гассіевим (25-0, 18 КО) і кубинцем Юніером Дортікос (22-0, 21 КО) - на кону поєдинку на арені "Великий" стоятимуть пояса IBF і WBA (Regular). Переможець отримає два титули і вийде в фінал, де зустрінеться з чемпіоном WBO і WBC українцем Олександром Усиком (14-0, 11 КО).

Відзначимо, що Гассиев і Головкін останні роки тренуються в одному таборі в Big Bear (штат Каліфорнія, США) у відомого фахівця Абеля Санчеса.


Більше новин в Telegram-каналі «Zakon.kz» . Підписуйся!