Полезные материалы

Хорватія - Іспанія - 3: 2 відео голів та огляд матчу, Ліга націй УЄФА 15.11.2018

Тін Едвай. фото AFP

П'ять голів за тайм і пробудження Едвая: огляд матчу Хорватія - Іспанія https://cdn.segodnya.ua/img/article/11893/70_main_new.1542353182.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/11893/ 70_tn.1542353182.jpg 2018-11-16T09: 26: 15 + 02: 00 Футбол у Загребі збірна Хорватії забила перші голи в Лізі націй УЄФА і вирвала перемогу

Вчора в Загребі голи 22-річного захисника німецького "Байєра" Тіна Едвая в суперматчі принесли перемогу Хорватії над Іспанією в Лізі націй УЄФА - 3: 2. Після чого в групі A4 фінальним стає поєдинок 18 листопада в Лондоні - між збірними Англії та Хорватії. Зараз турнірне становище виглядає так: Іспанія - 6 очок (4 матчі), Англія - ​​4 (3), Хорватія - 4 (3). Нічия в Лондоні зробить переможцем групи іспанців, виграш однієї зі сторін підніме саме її на перше місце.

Такий розклад став можливим завдяки прекрасному поєдинку на "Максімірі". Іспанія грала у свій футбол - з грунтовним контролем м'яча, постійним тиском і пошуком слабких місць в обороні суперника. Хорватія - з чіткою обороною і блискавичними контратаками, в яких атакуючі гравці робили мінімум передач.

Перший тайм пройшов без голів, але був цікавий саме боротьбою двох філософій. Хорвати створили два гольових моменти в дебюті, іспанці завдали перші удари по воротах тільки ближче до перерви.

Другий тайм почався приблизно в тому ж ритмі, але господарям вдалося зловити оборону іспанців на виході з-під пресингу через пас. Перішич перехопив передачу Роберто і головою зробив знижку в вільну зону. Туди увірвався Крамаріч - 1: 0.

Як випливає порадіти господарям не вдалося. Іспанія нарешті провела фірмову багатоходову атаку, яку завершив той, хто стояв біля її витоків, - Себальос. Вийшло красиво - 1: 1.

Другий раз повести в рахунку Хорватії вдалося після подачі кутового. Модріч навісив, а захисник ледь, який вимушено замінив на лівому фланзі травмованого киянина Піваріча, головою пробив в кут - 2: 1.

Іспанія могла відігратися на 75-й хвилині, але Врсалько з лінії порожніх воріт вибив м'яч. А на 76-й білоруський арбітр Кульбака поставив пенальті в ворота Калинича за гру рукою якраз Врсалько. Суперечливим є, звичайно, адже був рикошет. Але Рамос рахунок зрівняв - 2: 2.

А коли здавалося, що Іспанія відвезе додому нічию, знову забив ледь. І знову він вчасно опинився на дальній стійці, де першим встиг на добивання після удару Брекало і сейви де Хеа - 3: 2.

Ось так вимушена заміна! Ледве номінально - зовсім лівий захисник, але закрив проблемну позицію і став героєм матчу. Більш того - це його перші голи за збірну Хорватії взагалі. Круто вийшло!

Хорватія - Іспанія - 3: 2

Голи: Крамаріч (54), ледь (69, 90 + 3) - Себальос (56), Рамос (78, з пенальті).

Хорватія: Л.Калініч - Врсалько, Ловрен, Віда, ледь - Ракітіч (Влашич, 68), Брозовіч - Крамаріч (Пьяца, 89), Модріч, Перішич - Ребич (Брекало, 74).

Іспанія: де Хеа - Роберто, Рамос, Иньиго Мартінес, Альба - Сауль (Сусо, 74), Бускетс, Себальос - Родріго (Асенсио, 61), аспасиев (Мората, 64), Іско.

Розклад матчів Ліги націй 15 листопада , Між іншим, було багатим. Всього - дев'ять поєдинків в чотирьох дивізіонах.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку