Полезные материалы

Ретро. Гостьова форма московського «Динамо» 1998

Сьогодні ми згадаємо гостьовий комплект форми московського клубу «Динамо», виготовлений компанією Adidas, в якій минулорічні чемпіони ФНЛ виступали впродовж 1998 року.

Класичний для форм Адідаса 90-х строгий дизайн з коміром на гудзику і написом Adidas (яка, до речі, як атавізм незабаром і зовсім зникла з футболок) на практиці доповнював логотип спонсора команди - газети «Економіка і Життя» (власне, багато як і я вперше дізналися про існування подібного друкованого видання дивлячись на форму динамівців в сезонах 1998 і 1999 років).

7-й за рахунком сезон в історії Чемпіонатів Росії, що проходив в 1998 році, динамівці під керівництвом наставника Адамас Голодца провели вкрай невдало - Точилін і компанія зайняли гнітюче для клубу з такою історією і регіональним статусом 9-е місце за підсумками сезону, і стали самої миролюбної командою турніру - жарт чи, але 15 (!) з 30-ти матчів турніру динамівці звели внічию. А після закінчення сезону динамівець до мозку кісток Голодець, 30 років присвятив служінню клубу, завершив свою кар'єру і до тренерської діяльності більше не повертався.

Тим більш дивними на тлі такого підбору гравців виглядають гнітючі результати клубу в тому сезоні (та й не тільки в тому): Олександр Точилін; Ролан Гусєв; Лаки Ізібор; бомбардир Олег Терьохін; Андрій Гордєєв; Сергій Штанюк; Олександр Кульчий; Сергій Гришин; Дейвідаса Шемберас; Андрій Кобелєв; Юрій Ковтун; Ерік Яхимович; Максим Ромащенко та ін. Так толком і не змогли зростися в єдиний колектив.

Так толком і не змогли зростися в єдиний колектив