Полезные материалы

Формула 1. Льюїс Хемілтон виграв кваліфікацію Гран-прі Великобританії 2018

  1. Текст: Олексій Філімонов.

Льюїс Хемілтон виграв кваліфікацію Гран-прі Великобританії 2018. При цьому британський гонщик встановив новий рекорд траси! В результаті пілот Mercedes четвертий рік поспіль стартуватиме на даному етапі з першого місця.

В результаті пілот Mercedes четвертий рік поспіль стартуватиме на даному етапі з першого місця

Позаду вже майже половина чемпіонату світу з перегонів "Формула 1" 2018 го року. Черговий, вже 10-й в сезоні гоночний уїк-енд учасники проводять в Великобританії, на трасі в Сільверстоуні. Почався він традиційно, з тренувань. Найшвидшим в першому і третьому сегменті був Льюїс Хемілтон, який лише в другій трохи поступився Себастьяну Феттелю.

Найшвидшим в першому і третьому сегменті був Льюїс Хемілтон, який лише в другій трохи поступився Себастьяну Феттелю

Не обійшлося без аварій. У першій сесії вільних заїздів свій болід розбив Роман Грожан (Haas), у другій - Макс Ферстаппен (Red Bull), а в третій - Брендон Хартлі (Toro Rosso). Найбільше дісталося саме новозеландцеві - його машина була серйозно пошкоджена і техніки не встигли відновити її до початку кваліфікації, в якій, в результаті, взяли участь 19-ть пілотів з 20-ти.

Найбільше дісталося саме новозеландцеві - його машина була серйозно пошкоджена і техніки не встигли відновити її до початку кваліфікації, в якій, в результаті, взяли участь 19-ть пілотів з 20-ти

Що стосується минулих Гран-прі Великобританії, то "улюбленцем" Сильверстоуна останнім часом є Льюїс Хемілтон - на домашньому Гран-прі британець брав поул п'ять разів (2007, 2013, 2015 року, 2016 і 2017 ). З діючих пілотів з першого місця тут стартували: тричі Фернандо Алонсо (2005, 2006 і 2012, двічі Себастьян Феттель (2009 і 2010) і один раз Кімі Райкконен (2004).

З діючих пілотів з першого місця тут стартували: тричі Фернандо Алонсо (2005, 2006 і 2012, двічі Себастьян Феттель (2009 і 2010) і один раз Кімі Райкконен (2004)

У першому кваліфікаційному раунді кількість пілотів, які борються за поул, знову зменшилася - Ленс Стролла (Williams) вилетів траси, та так грунтовно, що на якийсь час запалилися червоні прапори. Час в Q1 канадець не показав, і продовжити боротьбу не зміг. Разом з ним закінчили кваліфікацію Карлос Сайнс (Renault), Стоффела Вандорн (McLaren) і Сергій Сироткін (Williams). Швидше за всіх виявився Себастьян Феттель - пілот Ferrari при цьому встановив рекорд траси 1 хвилина 26,585 секунди.

Швидше за всіх виявився Себастьян Феттель - пілот Ferrari при цьому встановив рекорд траси 1 хвилина 26,585 секунди

Довго рекорд Феттеля не протримався. У другій частині кваліфікації його побив Льюїс Хемілтон - 1 хвилина 26,256 секунди. Ну а найбільш повільними Q2 стали Ніко Хюлкенберг (Renault), Серхіо Перес (Force India), Фернандо Алонсо (McLaren), П'єр Гасли (Toro Rosso) і Маркус Ерікссон (Sauber).

Ну а найбільш повільними Q2 стали Ніко Хюлкенберг (Renault), Серхіо Перес (Force India), Фернандо Алонсо (McLaren), П'єр Гасли (Toro Rosso) і Маркус Ерікссон (Sauber)

У третьому кваліфікаційному раунді рекорд траси знову оновився. І зробив це знову Льюїс Хемілтон, який проїхав коло за 1 хвилину 25,892 секунди. Таким чином пілот Mercedes вже в шостий раз виграв кваліфікацію в Сільверстоуні. Це його 4-й підлозі в поточному сезоні, 76-й в кар'єрі і ювілейний, 50-й у складі Mercedes.

Це його 4-й підлозі в поточному сезоні, 76-й в кар'єрі і ювілейний, 50-й у складі Mercedes

Друге і третє місця в кваліфікації, як і рік тому, зайняли пілоти Ferrari - Себастьян Феттель і Кімі Райкконен. Далі на старті розташуються Валттері Боттас (Mercedes), Макс Ферстаппен і Даніель Ріккардо (обидва Red Bull), Кевін Магнуссен і Роман Грожан (обидва Haas), Шарль Леклер (Sauber) і Естебан Вікон (Force India).

Далі на старті розташуються Валттері Боттас (Mercedes), Макс Ферстаппен і Даніель Ріккардо (обидва Red Bull), Кевін Магнуссен і Роман Грожан (обидва Haas), Шарль Леклер (Sauber) і Естебан Вікон (Force India)

Як ми вже писали, британська траса останнім часом любить Льюїса Хемілтона. У кваліфікації 2018 року ця в черговий раз підтвердилося. У минулому році Хемілтон з поула виграв Гран-прі Великобританії. Чи допоможуть домашні стіни Льюїсу в гонці 2018 го року? І чи зможе він знову посісти перше місце в особистому заліку? Дізнаємося 8 липня. Старт Гран-прі Великобританії 2018 у 16:10 за московським часом.

Текст: Олексій Філімонов.

Фото: Twitter F1.

АТ «ТРК« Новий ракурс »

+7 (861) 274-45-95

вул. Червоноармійська, 68 оф. 203 350000 Росія, Краснодар

Чи допоможуть домашні стіни Льюїсу в гонці 2018 го року?
І чи зможе він знову посісти перше місце в особистому заліку?