Полезные материалы

ATP. Citi Open. Стен Ваврінка - Дональд Янг. Прев'ю і ставка на матч 31.07.18

Стен Ваврінка - Дональд Янг Стен Ваврінка - Дональд Янг. Один з улюбленців американської публіки в 1/32 фіналу у Вашингтоні буде протистояти колись грізного швейцарцю. Дональд Янг зіграє проти Стена Ваврінки. На думку букмекерів набагато більше шансів у відомого тенісиста в «картатих шортах», однак за Янга буде рідна публіка і знайомі корти. Що в підсумку зіграє головну роль?

Стен Ваврінка, напевно, другий найбільш відомий представник Швейцарії в тенісних колах. Колись він представляв величезну загрозу для будь-якого тенісиста, і входив в ТОП-3 найсильніших. Більш того, на рахунку спортсмена є перемоги на Австраліан Опен, US Open і Ролан Гаррос. Для кар'єрного Великого Шолома не вистачає лише титулу на Вімблдоні. Однак там, далі ¼ гравець не доходив. Однак у даного тенісиста є золото Олімпіади, нехай лише в парі. Зараз Стена вже 33 роки, і травми вилилися в досить болюче падіння в рейтингу. При цьому вилетів швейцарець з першої сотні, лише в цьому році після провалу на Ролан Гаррос. Зараз Ваврінка знаходиться на 198-му місці, і тільки намагається повернути хоча б частину втрачених позицій. І все ж варто сказати, що сезон протікає вкрай складно для спортсмена. В Австралії гравець пограв у другому колі одному з відкриттів турніру, Сандрену. Цікаво, що програш був дуже великий. Все ж 0: 3 без боротьби в кожному сеті змушував сильно задуматися. В результаті хардового сезон нічим не порадував уболівальників Стена. Виправити ситуацію не вийшло і на грунті. З чотирьох матчів Ваврінка програв три, і вилетів в стартовому матчі Ролан Гаррос. Не змінилася ситуація і на траві. Вкрай слабка гра, 2 перемоги в п'яти іграх, і виліт у другому колі Вімблдону. За підсумком все спостерігають дуже серйозне падіння, з якого ніяк не виходить вибратися.

Дональд Янг трохи молодший за свого суперника, йому 29 років. Американець ніколи не міг похвалитися такими ж стабільними і високими результатами, як у нинішнього опонента. Однак гравець в минулі роки входив в 50 кращих, займаючи 38-у позицію. На поточний момент Дональд знаходиться на 234-му місці. Сміливо можна говорити, що американець, як і нинішній суперник, провалив сезон. На хардовому відрізку було у спортсмена сім поразок у восьми матчах, і тільки в кінці лютого була здобута єдина перемога над Рамантаном в Америці. На грунті нічого рівним рахунком не змінилося. Гравець також за весь час сумі виграти єдину зустріч, тільки на цей раз за п'ять поєдинків. На подив стабільними результати виявилися і на траві. Американець знову виграв один поєдинок, програвши всі залишилися зустрічі. Повернення на хард вийшло трохи більш вдалим. Спочатку в Аталанті вдалося пройти до другого кола, а на поточний момент вдалося виграти вже два поєдинки до ряду в Вашингтоні.

Висновок: однозначно можна було б робити припущення щодо фавориту матчу, якби гра відбулася хоча б рік тому. Однак нині ні Ваврінка, ні Янг не можуть похвалитися вдалими стартами. Так, швейцарець, навіть в своєму піку виглядає більш переважно в цій парі, але його перевага не можна назвати очевидним. Плюс до всього за Дональда рідна публіка, і просто так він не здасться. А по очним протистоянням ми можемо судити, що часто матчі за участю даних спортсменів проходять у впертій боротьбі. З огляду на якість гри тенісистів на даний момент, не можна виключати повторення такого сценарію.

Прогноз від фахівців strategya.com - ТБ 22 ( коеф. - 1.83 від БК Парі-матч ).

Що в підсумку зіграє головну роль?