Полезные материалы

Підсумки Гран-прі Валенсії чемпіонату MotoGP 2012

Спочатку мокра траса кілька підсохла за час заїздів молодших класів 125 і Moto2, і частина пілотів королівського класу вважала за краще сліки, хоч гонка і була офіційно оголошена дощової

Спочатку мокра траса кілька підсохла за час заїздів молодших класів 125 і Moto2, і частина пілотів королівського класу вважала за краще сліки, хоч гонка і була офіційно оголошена дощової. Крім інших, на гран-прі Валенсії сліки вважав за краще Хорхе Лоренсо, достроково забрав другий вже за рахунком титул чемпіона світу в класі. Россі, Педроса і Cтоунер виїхали на дощовій гумі, що виявилося помилкою. Гонщикам довелося міняти мотоцикли вже під час гонки.

Частина пілотів, в тому числі Педроса, замінила байки на «сухі» відразу після прогревочного кола, і тому їм довелося стартувати з боксів, пропустивши пелотон.

Частина пілотів, в тому числі Педроса, замінила байки на «сухі» відразу після прогревочного кола, і тому їм довелося стартувати з боксів, пропустивши пелотон

У підсумку, в вряди-годи на старті вирвався вперед і очолив процесію пілот CRT. Втім, акули на спортпрототипах швидко з'їли «вискочку», і гонку очолив Хорхе Лоренсо. Россі поміняв мотоцикл тільки на 6-му колі, але це не поліпшило його останній виступ за Ducati - відверто ніяке. Педроса досить скоро вирвався вперед, і почав переслідувати лідера гонки. Нонсенс: за третє місце боролися - не гонщик, але тест-пілот компанії Yamaha Кацуюкі Накасуга, який замінив травмованого американця Бена Списа, і проти нього - Кел Кратчлоу, пілот, який виступає за вайлд-кард! Коли ще таке було видано в королівському класі, де спортпрототип нікому не залишали шансів. Позаду них вів свою останню гонку австралійський пілот Кейсі Стоунер.

Педроса зміг таки підібратися до Лоренсо, але помилився на 13-му колі, і вилетів за межі траєкторії. Байк Педроса втримав, але від Хорхе знову відстав. Втім, Хорхе на наступному колі сам зробив йому подарунок - обганяючи «кругового» Джеймса Еллісона гарячий іспанець поспішив, і в підсумку зловив жахливого хайсайд, підтвер своє неофіційне звання чемпіона за видовищністю падінь. У підсумку, Педроса залишалося лише акуратно, виважено і з холодною головою мчатися на подіум, і з цим завданням він впорався чудово. Битва двох іспанців на домашній трасі гран-прі Валенсії закінчилася перемогою того, на кого не ставили.

Тим часом, впевнено їде на подіум Кел Кратчлоу (ах, яка була б ляпас фаворитам) на 23-му колі не втримався на місцями ще вологій трасі і вилетів ... І друге місце в пелотоні зайняв заводський тест-пілот Yamaha Кацуюкі Накасуга - ось вже такий сенсації не очікував взагалі ніхто. У тому числі і сам Накасуга. Благополучно доїхавши на цій позиції на подіум, японець не соромився сліз щастя.

Третє місце гран-прі Валенсії відвоював Кейсі Стоунер, для нього цей етап - останній в кар'єрі. В кінці гонки австралієць зібрався, і відразу обійшов кількох пілотів. «Їдь на риболовлю» - таким напуттям команда зустрічала фінішує на третьому місці чемпіона. До слова, Кейсі Стоунер по завершенню в Валенсії своєї кар'єри офіційно визнаний так званої «Легендою MotoGP». Тепер уже колишній пілот заводської Honda став 20-м гонщиком, який отримав це почесне звання, приєднавшись до Джакомо Агостіні, Міку дуеньєю і ще 18-ти найкращим мотогонщикам за всю історію чемпіонату. Стоунер за свою кар'єру в MotoGP завоював два чемпіонські титули, 45 перемог, 89 подіумів і 43 поул-позиції, і при цьому завжди залишався скромним і щирим хлопцем без «зіркової хвороби». З його відходом MotoGP вже ніколи не буде таким, як раніше, але з урахуванням нововведень в 2013 році і перетасовувань в командах, чемпіонат наступного року обіцяється бути ще цікавіше попереднього.

З його відходом MotoGP вже ніколи не буде таким, як раніше, але з урахуванням нововведень в 2013 році і перетасовувань в командах, чемпіонат наступного року обіцяється бути ще цікавіше попереднього

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.