Полезные материалы

Валенсія - Реал 27 січня 2018.

  1. У всьому винен Зідан
  2. «Кажани», як «Ліверпуль» або «Спартак»

«Спорт День за Днем» і БК БалтБет анонсують найбільш інтригуюче протистояння майбутнього уїк-енду. Після першого кола «Валенсія» набрала 40 очок, це другий показник в історії клубу з моменту збільшення приклади до двадцяти учасників (сезон-2003/04). Цей результат багато хто пов'язує з переїздом на «Месталью» Марселіно. Саме цей фахівець дозволив уболівальникам повірити, що два сезони поспіль на дванадцятому місці більше ніколи не повторяться. «Реал» - не той суперник, від якого можна чекати подарунка у вигляді трьох очок. Однак на даному етапі саме «Валенсія» Марселіно виглядає фаворитом у протистоянні з командою Зінедіна Зідана.

У всьому винен Зідан

Ла Ліга знову повернулася на російський федеральний канал, тому, якщо ви раптом останнім часом віддавали перевагу прем'єр-лізі або серії А, проблеми «Реала» можуть стати для вас сюрпризом. Діючі чемпіони Іспанії, двічі поспіль перемагали в Лізі чемпіонів, розплескали всю свою впевненість. Хтось пов'язує це з відходом двох далеко не останніх виконавців - Альваро Мората і Хамеса Родрігеса. Інші бачать причину в тотальному щастям або періодичних травмах лідерів. Але якщо повертатися до теми впливу на команду головного тренера, то сочинський пляж підійде як не можна краще - там маса каменів, які можна кинути в Зінедіна Зідана.

Француз, треба віддати йому належне, іноді сам зізнається в допущених помилках. Як, скажімо, після вильоту з Кубка Іспанії в ніч на минулий четвер.

- Очевидно, що це мій особистий провал, оскільки я несу всю відповідальність за результат. Нашу сьогоднішню гру не можна назвати хорошою, ми не грали в свій футбол, особливо в першому таймі, і діяли не так, як повинні були. Ми проаналізуємо цю поразку, і я в першу чергу, адже в цій поразці винен я. У нас було дев'яносто хвилин на те, щоб виправити ситуацію, але ми цього не зробили. Тепер потрібно думати про завтрашній день, бо в суботу чекає чергова гра, - розповів француз газеті Marca.

Що ж Зідан зробив не так? Наприклад, не включив в заявку Гарета Бейла. Валлієць тільки-тільки відновився після травми, і йому треба грати якомога частіше, щоб набирати кондиції. До протистояння з ПСЖ в Лізі чемпіонів рукою подати. Але Бейла не виявилося навіть на лавці запасних. Як і Кріштіану Роналду, що, звичайно, виглядало цілком логічно. Португалець отримав серйозне розсічення в матчі чемпіонату з «Депортіво», тому ризикувати лідером в кубковій зустрічі з середняком приклади «Леганес» ніхто б не став. Кріштіану дивився гру з трибуни, після чого розкритикував кількох партнерів. До кінця незрозуміло, в обличчя або за очі, але ряд ЗМІ повідомив, що Роналду дозволив собі зухвалі слова: «Якби рішення приймав я, ні Касілов, ні Хакимі, ні Льоренте в команді вже не було б».

Змінник Кейлор Наваса - Кіко Касілья - дійсно був відверто поганий. Своїми невпевненими діями він тримав в напрузі всіх партнерів, раз у раз чекали підстави від воротаря. Захисники Ашраф Хакимі, Тео Ернандес і Маркос Льоренте постійно помилялися в передачах і практично не загострювали гру. Претензія до Зідана криється в тому, що, практично не маючи шансів завоювати титул в чемпіонаті, він так легковажно поставився до Кубка. Занадто багато недосвідчених гравців з'явилося одночасно в обороні. Краще б їм дали себе проявити в матчі з «Депортіво», який «Реал» виграв 7: 1. Але немає.

В результаті розгром команди з Ла-Коруньї так і залишився скороминущим успіхом, за яким не було чогось більшого. Шансом перезавантажити сезон «вершкові» не скористалися. Сам Зідан стверджує, що його можуть звільнити тільки в разі провалу в іграх з ПСЖ. Але Флорентіно Перес може не витримати і раніше. Наприклад, якщо мадридці настільки ж непереконливі будуть і в Валенсії.

«Кажани», як «Ліверпуль» або «Спартак»

Будь складу «Валенсії» оптимальний, на хвилі виходу в півфінал Кубка Іспанії підопічні Марселіно могли просто накрити мадридських горе-серфінгістів. Однак в суботу тренерському штабу «кажанів» належить справитися з серйозним головним болем. В останньому турі чемпіонату господарі «Местальї» втратили двох основних центральних захисників - Габріела Паулісту і Рубена Везу. Ще ж і Джейсон Мурільо травмований. Хто зіграє замість них? Швидше за все, екс гравець «Зеніту» Есекьель Гарай, якого місцеві вболівальники так до сих пір і не прийняли через регулярних помилок. Можливо, доведеться переводити з опорної зони в центр оборони Франсіса Коклена, який встиг за два тижні довести, що на жарти фанатів «Арсеналу» можна не звертати уваги.

«Валенсія» Марселіно - це «Ліверпуль» Юргена Клоппа або «Спартак» Массімо Каррери. В атаці ці команди почуваються набагато впевненіше, ніж в обороні. Серед лідерів приклади «кажани» пропускають більше всіх, а забивають тільки менше «Барси». І це дивно, адже Марселіно встиг за роки своєї роботи привчити до того, що він, а не Дієго Сімеоне головна людина по грі на 0: 0 або 1: 0. Але в «Валенсії» все інакше. Сімоне Дзадзен, Родріго Мачадо і Сантьяго Міна технічні, багато забивають. Гонсало Гуедеш завжди знаходить партнерів гострими передачами. Жоффрей кондогбіа і Дані Парехо настільки здорово один одного доповнюють, що можуть вважатися однією з кращих пар центральних півзахисників ліги. Але в останніх восьми турах «Валенсія» пропускає мінімум один м'яч, а при дискваліфікації основних захисників навіть страшно уявити, що в свій найкращий день можуть зробити Роналду, Бейл і Карім Бензема. Або все ж і новий кабан на шляху Марселіно не стане для нього перепоною? Практично не залишається сумнівів, що в суботу обидві команди не підуть з поля без забитих м'ячів.

експерт БК БалтБет Алевтина Кухта: Прімера як і раніше дивує. «Валенсія» йде на третьому рядку, випереджаючи «Реал» на п'ять очок. У «вершкових» є шанс скоротити відставання на «Местальї» в головному матчі 21-го туру. «Валенсія» залишилася без трьох захисників «основи» і витратила сили в Кубку, довівши матч з «Алавесом» до пенальті. Це піде на руку «Реалу», який, граючи другим складом, з Кубка країни вилетів. Бейл знову в строю, і 7: 1 в матчі з «Депортіво» надають впевненості, а тому в суботу граємо на перемогу «Реала» через «Обидві заб'ють».

. .

.

Оцініть матеріал:

Що ж Зідан зробив не так?
Хто зіграє замість них?
Або все ж і новий кабан на шляху Марселіно не стане для нього перепоною?