Полезные материалы

Цікаві факти про Олімпіаду-2018

  1. Як з'явилися зимові Олімпійські ігри
  2. Дисципліни і нагороди. Все більше і більше
  3. Рекорди зимових Олімпійських ігор
  4. Наймолодший учасник Олімпіади-2018
  5. Найдоросліші учасники Олімпіади-2018
  6. Одноразовий головний стадіон Олімпіади-2018
  7. Пікантний рекорд Олімпіади-2018
  8. Чим займуться роботи на Олімпіаді-2018
  9. Чому олімпійці КНДР залишаться без подарунків?
  10. Складнощі перекладу. Навіщо норвежців завалили яйцями

З 9 по 25 лютого в південнокорейському Пхенчхані пройдуть XXIII Зимові Олімпійські ігри. На них будуть представлені 92 країни, відразу шість країн в Іграх візьмуть участь вперше.

До своєї перемоги Пхенчхан поступився лише чотири голоси Сочі в боротьбі за право проведення зимової Олімпіади 2014 року, а чотирма роками раніше також програв три голоси Ванкуверу. До цього Японія залишалася єдиною азіатською країною, в якій проходили зимові Олімпійські ігри.

Як з'явилися зимові Олімпійські ігри

З 9 по 25 лютого в південнокорейському Пхенчхані пройдуть XXIII Зимові Олімпійські ігри

Зимові Ігри проводять з 1924 року. Спочатку і зимова Олімпіада-1924 Шамоні була приурочена до літніх Ігор і називалася "Міжнародної спортивної тижнем з нагоди VIII Олімпіади". Змагання мали великий успіх, тому вирішили проводити і зимові Ігри з тією ж періодичністю, що і літню Олімпіаду - раз в 4 роки.

Дисципліни і нагороди. Все більше і більше

На першій зимовій Олімпіаді в 1924 році було розіграно всього 14 комплектів нагород. Але з кожними Іграми і число учасників, і число дисциплін росло, і в Пхенчхані вже буде понад 100 церемоній нагородження.

Рекорди зимових Олімпійських ігор

Олімпійські рекорди в зимових змаганнях реєструються тільки в двох видах спорту: ковзанярському і шорт-треку. Тому що у всіх інших дисциплінах, де фіксується час або дальність польоту - наприклад, в стрибках з трампліну, багато що залежить від рельєфу трас або самої конструкції спортивної споруди.

Наймолодший учасник Олімпіади-2018

Наймолодшій спортсменской, яка візьме участь в Олімпіаді в Пхенчхані, стала китайська фрістайлістка Ву Менг (WU Meng). В день відкриття Ігор 9 лютого їй було 15 років 4 місяці і 7 днів.

Найдоросліші учасники Олімпіади-2018

Найстаршим учасником буде 51-річна канадська кёрлінгістка Черіл Бернар (Cheryl Bernard), яка стала володарем срібної медалі Олімпіади-2010. Правда, Бернар - запасна в своїй команді і може не зіграти. В такому випадку найстаршим на Олімпіаді буде 49-річний кёрлінгіст Тімо Рантемякі з Фінляндії.

Одноразовий головний стадіон Олімпіади-2018

Це тимчасова споруда на 35 тис. Місць вартістю в 105 млн доларів побудували за 22 місяці. Після Паралімпіади арену розберуть: на її місці в центрі Пхенчхана з'явиться музей і інші місця для розваги.

Пікантний рекорд Олімпіади-2018

Ігри в Пхенчхані встановлять новий рекорд серед зимових Олімпіад за кількістю виданих спортсменам презервативів. Кожен учасник отримає в середньому 37 штук. Всього під час Ігор спортсменам будуть роздані 110 тис. Презервативів, що на 10 тис. Більше, ніж було в Ванкувері-2010 і Сочі-2014.

Чим займуться роботи на Олімпіаді-2018

Ігри стануть найбільш технологічними в історії. Роботів навчили ідентифікувати і відстежувати зловмисників, попереджати про небезпеку і навіть стріляти. Також роботи замінять гостям Олімпіади гідів і частково волонтерів, машина знає 9 мов.

Чому олімпійці КНДР залишаться без подарунків?

Спортсмени не зможуть отримати подарунки від спонсорів Олімпіади-2018 через санкції ООН. Крім того, північнокорейські хокеїстки після закінчення Олімпіади повернуть ключки, ковзани й інші елементи екіпіровки організаторам турніру. Так як виступатимуть у формі фінської марки, а не в екіпіровці офіційного спонсора Nike.

Складнощі перекладу. Навіщо норвежців завалили яйцями

Кухарі, що працюють зі збірною Норвегії в Пхенчхані, замовили 1,5 тис. Яєць, а отримали 15 тисяч. Шеф-кухар розповів, що вони при оформленні замовлення використовували Google-перекладач, в результаті додався зайвий нуль. Одне яйце такого сорту важить в районі 75 г, так що замість 112 кг норвежцям привезли більше тонни.

Поділитися

Facebook ВК

Також дивіться:

Як виглядали студенти в різні роки

Останні новини

Ще цікаві новини

Чому олімпійці КНДР залишаться без подарунків?