Полезные материалы

Дихальна Гімнастика Бодіфлекс для схуднення - Відео 2019

  1. Що таке дихальна гімнастика бодіфлекс?
  2. Нюанси техніки дихання
  3. переваги бодіфлекса
  4. Основний комплекс вправ
  5. Правила для хорошого результату
  6. Методика Грір Чайлдерс
  7. Комплекс вправи з Мариною Корпан
  8. Чи є протипоказання?
  9. Корисні рекомендації

Для зниження ваги існує велика кількість методик і одна з них дихальна гімнастика Бодіфлекс

Що ми знаємо про те, що з себе представляє дихальна гімнастика Бодіфлекс? Для зниження ваги існує велика кількість методик і це одна з них. Вона заснована на певному диафрагмальном диханні і спеціальних вправах. При цьому забезпечується поліпшена вентиляція легенів. Якщо дотримуватися всіх рекомендацій, то в короткі терміни цілком реально прибрати зайві жирові відкладення на стегнах і талії . Давайте розберемося, як проста гімнастика дозволяє домогтися чудових результатів без складних фізичних навантажень і виснажливих голодовок.

Якщо дотримуватися всіх рекомендацій, то в короткі терміни цілком реально прибрати зайві жирові відкладення на стегнах і талії

Що таке дихальна гімнастика бодіфлекс?

Бодіфлекс - це дихальна гімнастика, в основі якої лежить аеробне дихання в комбінації з вправами , Які дають навантаження на певні групи м'язи. У таких рухах основна робота забезпечується переміщенням кисню.

Дану техніку придумала і розробила багатодітна мати з Америки Грір Чайлдерс. Дихальна гімнастика для схуднення бодіфлекс включає спеціальне дихання животом.

Техніка працює так: робиться вдих і дихання затримується. При цьому в клітинах накопичується вуглекислий газ. Такий процес прискорює метаболізм і сприяє поліпшенню самопочуття. Що цікаво, при звичайному диханні легені наповнюються повітрям тільки наполовину.

На початку тренувань необхідно стимулювати метаболічні процеси, що поліпшить обмін речовин в організмі. Після активізації метаболізму можна приступати до роботи над проблемними зонами.

Техніка працює так: робиться вдих і дихання затримується. При цьому в клітинах накопичується вуглекислий газ. Такий процес прискорює метаболізм і сприяє поліпшенню самопочуття

При заняттях цим видом гімнастики не рекомендується сідати на дієту, але харчування необхідно скоригувати. Їжу варто приймати невеликими порціями і часто.

Щоб приступити до вправ, потрібно почекати близько трьох годин після їжі.

Порада! Щоб отримати бажаний результат необхідно в день приділяти не більше 20 хвилин ефективним вправам. Важливою умовою є регулярність, гімнастика виконується кожен день. Перші позитивні зміни ви помітите через кілька тижнів постійних тренувань.

Нюанси техніки дихання

Як робиться бодіфлекс дихальна гімнастика, ви можете подивитися на відео. Перед тим як приступити до комплексу, важливо вивчити основні правила дихання.

Подібна методика включає такі етапи:

  1. Щоб позбутися від повітря в легенях, потрібно видихнути через рот.
  2. Вдих проводиться через ніс. Він повинен бути різким і швидким. При цьому легкі повинні бути заповнені вщерть. Правильний рух можна визначити по гучному вдиху.
  3. Губи стискаються, а потім відкриваються, і проводиться сильний видих. При цьому напружуються м'язи живота. При видиху повинен прозвучати звуку «ппах». При цьому не зачіпається горло і губи.
  4. Потім виконується втягування живота і при цьому затримка дихання. Живіт необхідно втягнути дуже сильно.
  5. Вдих виконується разом з розслабленням преса . Повітря проходить в легені зі звуком, що нагадує схлип.

При заняттях цим видом гімнастики не рекомендується сідати на дієту, але харчування необхідно скорегувати

Порада! Пам'ятайте, що вправи проводяться на етапі затримки дихання, коли живіт втягнутий.

переваги бодіфлекса

Суть даної методики в освоєнні правильного дихання. Аеробний тип дихання сприяє спалюванню жирових відкладень. При цьому ефект посилюється при виконанні спеціальних вправ. Ізометричні викликають напругу однієї групи м'язів, а ізотонічні - різних. Також присутні розтягують руху, які роблять м'язи більш еластичними.

Отже, давайте розглянемо основні переваги бодіфлекса:

  • Поліпшуються обмінні процеси в організмі.
  • Стимулюється функціонування кровоносної системи.
  • М'язи живота стають сильнішими.
  • Організм збагачується додатковим обсягом кисню.
  • Забирається прошарок жиру між органами.
  • Згодом можна позбутися від целюліту .
  • Всі внутрішні органи активно масажуються.
  • Збільшується тонус кишечника, що дозволяє зменшити його розміри.
  • Кишечник активно звільняється від токсинів, і зникають запори.

Аеробний тип дихання сприяє спалюванню жирових відкладень. При цьому ефект посилюється при виконанні спеціальних вправ

Порада! При регулярних тренуваннях спочатку пропаде набряклість тканин, а потім жирові відкладення замінюються на м'язи.

Основний комплекс вправ

Гімнастика бодіфлекс містить активні вправи. Їх можна робити вранці або ввечері, але тільки на спустошений шлунок.

Отже, приступимо. Спробуйте ці рухи:

  • Вправа для особи називається лев. З його допомогою вдається підтягти обриси особи. Ноги потрібно поставити на ширині плечей, а корпус важливо нахилити вперед, і розмістити руки трохи вище колін. Робиться дихальну вправу і живіт втягується. Очі потрібно закотити догори, а мова сильно висунути.
  • За допомогою бічної розтяжки можна попрацювати над проблемними зонами. При цьому робиться по три повороти в кожну сторону. Початкове положення, таке ж, як і в першому випадку. Лікоть лівої руки опускається до лівого коліна. Туди ж переноситься і вага. Праву ногу слід відвести в сторону, а праву руку витягнути над головою подалі.
  • Лікті і коліна потрібно поставити на підлогу. На затримці дихання ногу потрібно підняти максимально високо. Її слід зафіксувати у верхній точці на 8 секунд.
  • Вправа алмаз дозволяє прибрати зайвий жир з рук. Щоб його зробити, ноги необхідно поставити на ширині плечей, а руки з'єднати в коло. При втягуванні живота потрібно сильно впертися пальцями рук і рахувати до 10.
  • Ефективна вправа для внутрішньої частини стегон. Необхідно сісти на підлогу і спертися руками ззаду. При цьому ноги потрібно розсунути дуже широко. Шкарпетки потрібно тягнути на себе і від себе.

Основний комплекс вправ

  • Допоможе схуднути вправу для преса. У положенні лежачи на спині, потрібно зігнути коліна, а руки витягнути вперед. При цьому голова не відривається від підлоги. Потім робиться основна вправа, руки і плечі піднімаються вгору. Необхідно зафіксувати тіло в цьому положенні. Така вправа потрібно зробити не менше трьох разів.
  • Просте вправу ножиці допоможе добитися чудового результату. Потрібно лягти на спину, а ноги випрямити. При напрузі живота необхідно підняти ноги і робити махи ногами на рахунку 10.

Порада! Для застосування бодіфлекса не обов'язково міняти раціон. Але потрібно пам'ятати, що прийом протизаплідних може знизити ефект від вправ. Також при відсутності регулярності вага може повернутися.

Правила для хорошого результату

Домогтися бажаного результату вам допоможуть такі рекомендації:

  1. Необхідна систематичність вправ.
  2. Навантаження повинні бути регулярними.
  3. Правильний вибір вправ.
  4. Використовуються всі групи м'язів.

Бодіфлекс НЕ приїдається, їм можна займатися постійно. Така методика дозволить завжди залишатися стрункою.

Така методика дозволить завжди залишатися стрункою

Для досягнення бажаного результату необхідна систематичність вправ

Порада! Оригінальна методика раціонально поєднує корисні дихальні вправи і розтяжку.

Методика Грір Чайлдерс

Дихальна гімнастика бодіфлекс була вперше розроблена Грір Чайлдерс. Вона написала книгу на цю тему і випустила спеціальний відеокурс. Як стверджують відгуки, такі заняття дозволяють знизити обсяги тіла і зробити живіт плоским.

Цей комплекс вправ підходить не тільки жінкам, а й чоловікам. Грір викладає свою програму більше 15 років. Багато хто стверджує, що, крім схуднення, дана методика дозволяє кинути палити .

Багато хто стверджує, що, крім схуднення, дана методика дозволяє кинути курити

Виявляється, недолік кисню знижує імунітет, а також викликає порушення травлення і сприяє ранньому старінню. Під час гімнастики кров, збагачена киснем, досягає працюючих м'язів. При цьому відбувається згорання жирових клітин.

Під час занять дихання необхідно затримувати, так як саме в крові накопичується вуглекислий газ. Артерії набувають можливість повноцінно засвоювати кисень.

Порада! Крім бодіфлекса, користується популярністю така гімнастика, як оксісайз. Обидві техніки відрізняються впливом на різні групи м'язів. Вважається, що оксісайз більше підходить дівчатам з проблемами жирових відкладень на талії або в області живота. А бодіфлекс особливо ефективний при зменшенні стегон.

Комплекс вправи з Мариною Корпан

Дихальна гімнастика бодіфлекс була доопрацьована тренером Мариною Корпан до ідеальної системи схуднення. В юному віці вона страждала від надлишку ваги і намагалася його скинути жорсткими дієтами і багатогодинними тренуваннями. Так як не вдалося домогтися потрібного ефекту, то дівчина поступово перейшла до методики бодіфлекс, як до найбільш ефективною.

Вона розробила нові принципи дихання на основі йоговской пранаями. Марина Корпан вважає великою помилкою змінювати свій раціон, а рекомендує поміняти своє ставлення до їжі. При цьому їсти треба повільно, маленькими порціями і не їсти на ніч.

Корисна гімнастика була доповнена динамічними вправами, а також деякими спортивними елементами. Крім того, комплекс вправ Марини Корпан рекомендується не тільки для здорових людей. За допомогою оздоровлюючий гімнастики можна вирішувати проблеми зі здоров'ям. Найважливішою перевагою гімнастики є відновлення шкірного покриву навіть при активному схудненні.

Найважливішою перевагою гімнастики є відновлення шкірного покриву навіть при активному схудненні

За допомогою оздоровлюючий гімнастики можна вирішувати проблеми зі здоров'ям

Ось основні етапи такої дихальної гімнастики:

  1. Ноги ставляться на ширині плечей. Потім плечі розгортаються, а губи витягуються і робиться галасливий видих. При цьому живіт максимально втягується.
  2. Робиться видих з невеликою паузою, а потім вдих як би в живіт. При цьому живіт надувається і випинається вперед.
  3. Губи потрібно стиснути, а потім розімкнути і закинути голову назад. При цьому повітря зганяє з легких. Живіт втягується і притискається під ребра.
  4. Потрібно виконати затримки дихання при рахунку на 10. При цьому втягується живіт, стискаються м'язи промежини або підборіддя притягається до грудей.

Порада! Як рекомендує Марина Корпан, корисні вправи краще робити вранці до сніданку. При цьому початку гімнастика виконується кожен день, а коли вага почне знижуватися, то можна вправлятися 2-3 рази за тиждень.

Чи є протипоказання?

При правильному дотриманні техніки, з її допомогою можна позбутися від деяких захворювань. Це міома, часті застуди, простатит і ендометріоз.
Але при цьому є і деякі протипоказання. Якщо при напрузі під час виконання вправ виникає погіршення стану, то навантаження слід припинити. Враховуйте можливі коливання тиску, а також стан після операцій або вагітність. При загостренні хронічних хвороб вправи також не варто починати. Також не рекомендується подібний комплекс при серцевій недостатності і при аритмії.

Також не рекомендується подібний комплекс при серцевій недостатності і при аритмії

Якщо при напрузі під час виконання вправ виникає погіршення стану, то навантаження слід припинити

Порада! Дихальні вправи сприяють виведенню токсинів, які присутні в жирових клітинах. Вони переводяться в газоподібний стан, а потім видихаються при використанні правильного дихання.

Корисні рекомендації

Якщо є проблеми зі здоров'ям, то проконсультуйтеся з лікарем. Важливо ретельно вивчити техніку проведення вправ. Особливо на перших заняттях потрібно приймати таке становище, щоб не виникало запаморочення.
Рекомендується вести щоденник, де записувати зміни, які відбуваються в організмі.

Велике значення має затримка дихання на 8 секунд. Її можна пробувати робити з секундоміром, а потім переходити до основного корпусу.

Рекомендується вести щоденник, де записувати зміни, які відбуваються в організмі після тренувань

Вправи слід виконувати не тільки на голодний шлунок, а й випити склянку води за півгодини до занять. Протягом дня також не варто забувати пити необхідну кількість води.

Не полінуйтеся і спробуйте прості вправи. Трохи зусиль кожен день є гарантією прекрасного результату.

Що таке дихальна гімнастика бодіфлекс?
Чи є протипоказання?