Полезные материалы

Чемпіонат Казахстану. Кайрат - Іртиш. Прогноз від експертів на матч 6.07.18

«Кайрат» - «Іртиш» «Кайрат» - «Іртиш». Не кращі часи переживають клуби, але розслаблятися вони не мають права. Їм необхідно добре підготуватися до старту в кваліфікації Ліги Європи. «Кайрат» в чемпіонаті не можна відпускати у відрив конкурента. «Іртиш» і зовсім ризикує знизитися в класі. Йому важливо відірватися від «червоної» зони на безпечну відстань. Суперники добре вивчили один одного, провівши в нинішньому сезоні три очні зустрічі.

«Кайрат», впевнено просувався по турнірному шляху, почав помітно пригальмовувати останнім часом. Кілька втратила впевненість «народна» команда після домашнього поєдинку з лідером казахстанської Прем'єр-ліги "Астаною" (1: 2). Вона не змогла показати гідний результат у повторній кубковій зустрічі з «Іртиші» (1: 3). Чи не феєрія і в матчі останнього туру чемпіонату з «Кайсаром» (2: 1) підопічні Карлоса Алос Феррера, лише перед самим фінальним свистком вирвав перемогу. Підстав для паніки немає. Алмаатінци пробилися в наступний раунд Кубка Казахстану, та й в першості країни вони за втраченими очками ненабагато відстали від чинного чемпіона. У рідних стінах команда діє досить впевнено. У поточному чемпіонаті вона на своєму полі не змогла добитися успіху лише в одній зустрічі. Опорний півзахисник Ісламбек Куат повинен повернутися після дискваліфікації. Серйозних кадрових проблем у алмаатінцев немає.

«Іртиш» демонструє не найкращі результати. У трьох останніх турах він очок не набирав. Чергову осічку команда допустила в протистоянні з «Жетису» (0: 2), хоча, здавалося, що після впевненої перемоги, здобутої в кубковому матчі з «Кайратом» (3: 1) «пентакампеони» повинні були активізуватися. Поступово втрачають «синьо-білі» завойовані позиції. Від «червоної» зони їх відділяє лише один пункт. Атмосфера панує в команді не найкраща. Планувалося, що «Іртиш» очолить Кахабер Цхададзе, але в підсумку він виявився в «Ордабаси». У літнє трансферне вікно повинні відбутися серйозні кадрові зміни. Склад команди може істотно оновитися. Складно буде підопічним ойратам Садуова розраховувати на позитивний результат в майбутньому поєдинку. Далеко від дому вони відчувають себе не дуже комфортно. Немає відчутних кадрових втрат і у павлодарцев.

Висновок: «Кайрат», який повернувся на переможний шлях, повинен закріпити свій успіх. Народна команда постарається помститися суперникові за поразку в останньому очному поєдинку. Алмаатінци дуже потужно виглядають в рідних стінах. «Іртиш», звичайно ж, спробує створити проблеми кваліфікованого опонента, але шансів на досягнення позитивного результату у «пентакампеони» буде небагато.

Прогноз від команди Стратегія.Ком - Кайрат переможе ( коеф. - 1.49 від БК Парі-матч ).