Полезные материалы

Чемпіонат Білорусі. Динамо Мінськ - Вітебськ. Прогноз на матч 18.06.18

«Динамо» Мінськ - «Вітебськ» «Динамо» Мінськ - «Вітебськ». Беззмінний чемпіон останніх років, схоже, подолав нетривалий криза. Його переслідувачам, судячи з усього, доведеться поборотися за срібні нагороди. Як мінімум п'ять команд претендують на другу сходинку в турнірній таблиці. Дві з них в очній суперечці спробують виявити найсильнішого. Мінському «Динамо» не вдалося уникнути в крайньому турі втрати очок. «Вітебськ» був удачливим.

«Динамо» Мінськ продовжує переслідувати лідера Вищої ліги, однак відставання від нього знову збільшилася. Команді не вдалося в принциповому гостьовому протистоянні з брестськими одноклубниками (1: 1) домогтися позитивного результату. Не може не насторожувати не надто надійна гра «динаміків» в обороні. Саме акуратними діями в захисті виділялися вони в поточному чемпіонаті. Суперник мав декілька забійних моментів. Тільки завдяки прихильності фортуни підопічні Сергія Гуренко уникли більш серйозних проблем. Чи не з'явилися в складі «біло-синіх» ключові виконавці. За словами наставника, центральний захисник Олександр Сачивко, атакуючий півзахисник Урош Ніколіч і опорний хав Олександр Нойок отримали пошкодження. Експерти не дуже вірять в таку версію. Ширяться чутки, що атмосфера в команді не найкраща. Не виключено що незабаром, по крайней мере, український легіонер змінить прописку.

«Вітебськ» поступово набирає обертів. За рахунок грамотної кадрової політики команда помітно зміцніла. Понад двадцять років їй не вдавалося підніматися на п'єдестал пошани. Схоже, вона вже готова поборотися за медалі чемпіонату. Вітебляне знайшли непогані кондиції. Перегравши у останньому турі в рідних стінах мінське «Торпедо» (2: 0), довели підопічні Сергія Ясинського переможну серію до чотирьох зустрічей. Тільки одне очко від нинішнього опонента їх відділяє. У разі успіху може «Вітебськ» піднятися на другу сходинку в турнірній таблиці. Далеко від дому «городяни» не змогли зачепитися за очки в поточному чемпіонаті лише в протистоянні з грозою авторитетів брестським «Динамо» (1: 3). До важливого поєдинку гостьова команда підійшла без істотних кадрових втрат.

Висновок: «біло-сині» знову дозволили лідеру чемпіонату піти у відрив. Вони не вразили своєю грою в динамівському дербі. Занадто багато помилок підопічні Сергія Гуренко допускали в обороні, забезпечивши супернику свободу дій в своєму штрафному майданчику. Чи не на всіх ключових виконавців по не зовсім зрозумілих причин може розраховувати тренерський штаб «біло-синіх». У стані «городян» панує зовсім інша атмосфера. Вони спробують скористатися проблемами опонента.

Прогноз - Вітебськ з форою +1 ( коеф. - 1.4 від БК Парі-матч ).