Полезные материалы

Владислав Гераскевич - інтерв'ю про участь в Олімпіаді-2018

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

12 березня 2018, 12:58 Переглядів: 12 березня 2018, 12:58 Переглядів:   Володимир Гераскевич привіз з Пхенчхана 12-е місце

Володимир Гераскевич привіз з Пхенчхана 12-е місце. Фото AFP.

Олімпіада вже два тижні, як закінчилася, і спортсмени - хто відпочиває, хто продовжує тренування і змагання, а хто ... спить. Як, наприклад, один з наших найуспішніших олімпійців-2018, 19-річний скелетоніст Владислав Гераскевич, який посів на дебютній і для нього, і для України в цьому виді спорту Олімпіаді відразу 12-е місце. Успішніше, якщо брати особисті змагання, був тільки Абраменко, допригнувшій до "золота" у фрістайлі. У розмові з Владом дізналися, як він відходить від Ігор зараз в Києві та як розважався і знімав стрес в Пхенчхані.

- Атмосфера там була святкова, - каже Владислав. - Повністю ми її не відчули, тому що відразу після змагань, на наступну ніч, поїхали додому. Але було яскраво і цікаво. Тим більше перебувати поруч з олімпійськими чемпіонами.

- У спортсменів з інших збірних, наприклад, США, на стінах в кімнатах висіли фото, постери. Декором все займалися індивідуально?
- Я думаю, над цим працював окремо кожен НОК. Але у нас в кімнаті нічого такого не було. Прикрашали тільки штаб-квартиру. А житло було комфортне. Незважаючи на морози, було тепло. Підлога з підігрівом, зручні ліжка - ми добре відсипалися.

- Хто був вашим сусідом по кімнаті?
- Папа (Михайло Гераскевич, що тренує Владислава. - Авт.). Чи не набридає всюди бути разом? Іноді буває - коли сперечаємося про щось. Але все-таки ми сім'я, так що не особливо.

- Чи користуєтеся телефоном, який організатори дарували всім спортсменам?
- Я його одразу подарував татові. Телефон хороший, одна з останніх моделей. Багато функцій, класний екран, все, що потрібно. Він з олімпійської гравіюванням, і тема теж встановлена ​​олімпійська. Так що завжди нагадує про Іграх (посміхається).

- У Пхенчхані були кімнати для розваг, де спортсмени могли зняти стрес. Що встигли потестить?
- У кімнатах відпочинку часто збиралися для перегляду змагань. Ще там були більярд і аерохокей. Грали на приставках. Коли тільки приїхали, вбивали час там, тому що ходити було більше нікуди: морози божевільні.

- Ви фотографувалися з олімпійською чемпіонкою зі сноубордингу, американкою Хлої Кім. Вдалося з нею поспілкуватися?
- Ми з нею знайомі ще з юнацьких Олімпійських ігор 2016 в Ліллехаммері. Так, поспілкувалися і навіть пограли разом в настільний футбол. У нас була компанія з Хлої і іншими американськими сноубордистами-хафпайперамі, Аріель Голд (бронзовий призер Пхенчхана. - Авт.) І Джейком Пейтс. Грали два на два. І згадували з ними, що було в Ліллехаммері. Хлої вже тоді була зіркою, з перемогами на X Games за плечима, і весь цей сезон йшла лідером.

- Що везли з Кореї?
- Багато значків, якими обмінювалися з іншими країнами. Ще прикольні іграшки - талісмани Ігор. І ковдри з усіма видами спорту. Організатори сказали, що ми можемо забрати ті, що були у нас в кімнатах, як подарунок.

- За медаль у нас обіцяли призові. А вам що-небудь покладається?
- Поки не знаю. Це до тата питання: він цим займається. А я зараз відпочиваю від цього, не хочу туди лізти. Чи цікавляться спонсори? Ми ще перед Олімпіадою домовилися, що я буду представляти спортивне харчування в Україні. Пізніше будемо активніше займатися пошуком, а зараз після важкого сезону просто немає сил.

- Як вас зустріли в Києві?
- Наш рейс затримали на п'ять годин, і ми приїхали не о 23:00, а о 4 годині. Тому в аеропорту було не так багато людей, багато хто не дочекалися і поїхали. Але нас тепло зустріли представники НОК і наш спортивний клуб "Електрометалург" з Нікополя. Були батьки. Готували нам подарунки? Так квіти просто.

- Хоч вдома чимось смачненьким нагодували?
- Ну, мама, звичайно, так (посміхається). А ще картину подарували, де намальований я зі скелетоном. Ні, не шанувальники. Близько зробили.

- Вас ще чекає навчання, факультет фізики в універі Шевченка. Коли сесія?
- Через проблеми з опаленням її перенесли на 12 березня. Був в університеті один день: було холодно, і я захворів. І зараз відразу буду здавати іспити. Але одногрупники допомагають мені з підготовкою.

- А кудись поїхати, розвіятися не плануєте?
- Поки навчання - немає. Хіба що влітку, але не впевнений. А поки не хочеться знову в дорогу: і так було багато переїздів-перельотів. У нас ще буде один виїзд в Латвію (де Влад проходить підготовку на льодовому треку. - Авт.). Брати Дукурс, Томас і Мартінс, які закінчують кар'єру, організовують прощальний турнір: його немає в міжнародному календарі, але мені цікаво і саме перебування в Латвії, і хочеться востаннє позмагатися з такими спортсменами.

- Ви з батьком на ТБ коментували бобслей під час Ігор. Це був перший досвід?
- У мене так. А тато раніше коментував інші змагання. Я не особливо хвилювався, але було незвично: у прямому ефірі коментувати досить важко. Але це хороша практика.

- На телебачення не думаєте подаватися, коли закінчите зі спортом?
- Мені тільки 19 років. Я ще не думаю, що буде після завершення кар'єри (сміється).

- Які ставите цілі на наступний олімпійський цикл?
- Покращувати результати на етапах Кубка світу, на чемпіонаті світу і боротися за найвищі нагороди в Пекіні-2022. Яких хочеться змін? На Іграх ми користувалися послугами фізіотерапевта від федерації: були постійні масажі після тренувань і змагань. Ми відчули на собі, як це важливо. В ідеалі хотілося б вже в наступному сезоні їздити зі своїм лікарем. І, звичайно, щоб у тата була зарплата в міністерстві: він вкладає багато сил і заслуговує це винагороду. Ще дуже не вистачає естакади. Але в Нікополі нам пообіцяли, що будуть будувати, і вже цього літа вона буде працювати.

Ім'я: Владислав Гераскевич
Народився: 12.01.1999 в Києві
Кар'єра: 12-е місце на ОІ-2018 в Пхенчхані, 8-е - на ЮОІ 2016 в Ліллехаммері

"Після Олімпіади багато сплю, відпочиваю, - розповідає нам про посткорейскіх буднях Влад. - Намагаюся нічого не робити, але спортом все одно займаюся. Минулого тижня навчався кататися на сноуборді на" Протасовому Яру ", трохи раніше катався на лижах. На сноуборд перший раз став. Я взагалі добре на лижах їжджу, але хотілося і що-небудь інше спробувати. Ходжу в басейн, проводжу час з друзями, просто відволікаюся. Буваю в кіно. Останній раз - на "Чорній Пантері". Хороший фільм - якщо вам подобаються комікси, потрібно йти. А десь через два тижні вже поч ем тренування ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Український скелетоніст зберіг олімпійське ковдру, але віддав ексклюзивний телефон". інші Новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Катерина Макаревський

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Декором все займалися індивідуально?
Хто був вашим сусідом по кімнаті?
Чи не набридає всюди бути разом?
Чи користуєтеся телефоном, який організатори дарували всім спортсменам?
Що встигли потестить?
Вдалося з нею поспілкуватися?
Що везли з Кореї?
А вам що-небудь покладається?
Чи цікавляться спонсори?
Як вас зустріли в Києві?