Полезные материалы

«Волгоград Арена» проведе три тестові матчі перед ЧС-2018

Більшість стадіонів, що прийматимуть матчі чемпіонату світу 2018 року, який пройде в Росії, вже або введені в експлуатацію, або близькі до цього. Одним з таких об'єктів є арена в Волгограді. Закінчення її будівництва намічено на листопад 2017 року. За інформацією «Известий», вже в квітні 2018 року на «Волгоград Арені» пройде перший офіційний матч за участю місцевого футбольного клубу «Ротор-Волгоград», що виступає в Футбольної національної ліги (ФНЛ). Раніше виконком Російського футбольного союзу (РФС) прийняв рішення призначити Волгоград і його майбутню арену місцем проведення фінального матчу Кубка Росії, який пройде 9 травня наступного року.

Інформацію про проведення на «Волгоград Арені» двох весняних матчів ФНЛ підтвердив голова Спорткомітету Волгоградської області Олександр глиняних під час церемонії нагородження переможців дитячого турніру «Шкіряний м'яч - Кубок Coca-Cola».

- На 21 квітня 2018 року намічено проведення на «Волгоград Арені» тестового матчу «Ротор-Волгоград» - «Луч-Енергія» (Владивосток) в рамках першості ФНЛ 2 травня відбудеться гра «Ротора-Волгограда» проти самарських «Крильєв Совєтов», - повідомив «Известиям» Олександр глиняні. - А вже 9 травня на «Волгоград Арені» пройде фінальний матч Кубка Росії. Таким чином, до старту чемпіонату світу-2018 на новому стадіоні пройдуть три тестові зустрічі.

Таким чином, до старту чемпіонату світу-2018 на новому стадіоні пройдуть три тестові зустрічі

Фото: Система Coca-Cola в Росії

Він також не виключив, що в найближчі роки на «Волгоград Арені» може пройти і традиційний турнір «Шкіряний м'яч». Культове всесоюзне і всеросійське масове змагання серед дитячих команд проводиться з 1964 року, і в понеділок в Волгограді відбувся фінал розіграшу 2017 року. Він пройшов на полі стадіону «Зеніт», який під час чемпіонату світу стане одним із тренувальних об'єктів для національних збірних, учасників мундіалю. «Шкіряний м'яч» проводять Міністерство спорту РФ і РФС.

- Думаю, що ми готові провести «Шкіряний м'яч» на «Волгоград Арені», - сказав «Известиям» Олександр глиняні. - Питання часу, коли нам це довірять Міністерство спорту РФ і РФС. Але ми вже показали, що можемо добре проводити подібні змагання. Організацію таких заходів повинні оцінювати учасники та гості. І я не чув докорів з боку кого-небудь з приводу прведення минулого «Шкіряного м'яча». Перший віце-президент РФС Микита Павлович Симонян зазначив теплоту цього заходу, на матчі були заповнені трибуни. Мінспорту РФ також дало високу оцінку організації турніру.

«Волгоград Арена» після введення в експлуатацію вміщуватиме 45 тис. Глядачів, включаючи 2,28 тис. Місць для преси і 640 VIP-місць, а також 460 місць для представників маломобільних груп населення.

Підписуйтесь на наш канал «Известия СПОРТ» в Twitter і Instagram

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ