Полезные материалы

Літні Олімпійські ігри 2012


Головна церемонія відкриття ігор Олімпіади 2012 у місті Лондоні буде починатися з ударів в гігантський дзвін.


Відомий кінорежисер Бойл повідав, що під час роботи над проектом церемонії відкриття його надихала відома п'єса «Буря» Вільяма Шекспіра. На стадіоні Олімпіади під час церемонії відкриття буде «звучати гігантський дзвін», повідомив режисер Бойл. Сам великий дзвін зроблений за спеціальним замовленням.
Режисер таких фільмів як «На голці» і фільм «Мільйонер з трущоб» дав визнання, що перед ним стояло дуже складне завдання після минулих церемоній урочистого відкриття та закриття Олімпійських Ігор-2008 в місті Пекіні. Кінорежисер Бойл, що має в своєму розпорядженні бюджет в порядні 96 мільйонів євро, пояснив журналістам, що інші подробиці він відкриє пізніше.
«Шоу буде приголомшливо ефектним, хоч ми і зробили скорочення витрат через загальних світових і внутрішніх проблем в економіці з фінансами», - заявив Бойл.
За найскромнішими оцінками, урочиста церемонія відкриття Олімпіади 2012 у місті Лондон може зібрати аудиторію понад мільярд глядачів.
Церемонія урочистого відкриття Олімпійських ігор в Лондоне2012, намічена на 27 липня, повинна завершитися вже до півночі, щоб атлети змогли брати участь в олімпійському параді, але і змогли відправитися на відпочинок в розумний час.

Крім цього, повинні прийти до домовленості про те, що атлети можуть покинути урочисту церемонію до її повного закінчення. Про це зробив заяву глава комісії з координації Денис Освальд Міжнародного офіційного олімпійського комітету, повідомляє AP.
На попередніх Олімпійських іграх атлети часто висловлювали скарги на те, що їм доводилося стояти багатьма годинами для того, щоб пройти на урочистий парад учасників змагань в свою відведену чергу. Багато спортсменів взагалі відмовляються брати участь в церемоніях відкриття олімпіади, особливо в тому випадку коли змагатися атлетам належить в змаганні вже на наступний день.
«Це усвідомлений вибір кожного атлета, але нам все ж хотілося б, щоб якомога більше спортсменів взяло участь у церемоніях відкриття, з цієї причини ми і наполягаємо на тому, щоб завершилася церемонія не пізніш півночі», - заявив Освальд.

Виступ Пола Маккартні буде завершувати церемонію відкриття Олімпійських ігор в Лондоні. Про це, як повідомляє Associated Press, заявив сам Маккартні в інтерв'ю радіостанції 5 Live.
Про те, що організатори Ігор ведуть переговори з Маккартні щодо його виступу на відкритті Ігор, повідомлялося раніше, проте 4 червня музикант вперше офіційно підтвердив свою участь в церемонії. Будь-яких інших подробиць при цьому Маккартні не уточнив.
Повний склад учасників церемонії, а також формат її проведення організатори тримають в секреті.

Прихований текст -

27 липня, вогонь Олімпійських ігор, які стартували в Лондоні, запалили сім молодих британських спортсменів.
Вогонь Олімпійських ігор запалено / АР
Вогонь до Олімпійського стадіону був доставлений по Темзі на катері відомим футболістом Девідом Бекхемом. На стадіон факел вніс Стів Редгрейв, 50-річний британець, п'ятиразовий олімпійський чемпіон в академічному веслуванні, який і передав вогонь молодим спортсменам, які вважаються спортивними надіями Британії.
ВІДЕО: Віхи історії. Відкриття Олімпійських ігор у Лондоні
Редгрейв доставив олімпійський вогонь на стадіон через почесний караул з 500 будівельників, які звели олімпійський парк з нуля в індустріальному районі Лондона. По стадіону вогонь пронесли сім молодих британських спортсменів, на яких покладаються надії на наступних Олімпіадах - Келлум Ейрлі, Джордан Дакітт, Дезіре Генрі, Кеті Кірк, Кемерон МакРічі, Ейдан Рейнольдс, Адель Трейсі. У дзвони до них приєдналися знамениті британські олімпійці - Лінн Девіс (стрибки в довжину), Данкан Гудхью (плавання), Дейм Келлі Холмс (біг на 800 метрів і 1500 метрів), Дейм Мері Пітерс (п'ятиборство), Ширлі Робертсон (вітрильний спорт), Дейлі Томпсон (десятиборстві), Стів Редгрейв (академічне веслування).
ВІДЕО: Бонд, Джеймс Бонд. Поява королеви Єлизавети на відкритті Олімпіади
Кожна делегація після прибуття в Лондон отримала по мідній пелюстці з вигравіруваними на ньому назвою країни і словами "XXX Олімпіада в Лондоні 2012". На церемонії відкриття спортсмени кожної країни склали свої пелюстки разом. Сім молодих факелоносців запалили в центрі стадіону один з пелюсток, а слідом за ним загорілися інші 203 пелюстки.
ВІДЕО: Хвилина сміху. Містер Бін на церемонії відкриття Олімпіади
Головної події вечора передували барвисте подання, вихід всіх учасників спортсменів, виступ групи Arctic Monkeys, вітальне слово глави Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Жак Рогге і королеви Великобританії Єлизавети II, яка оголосила про відкриття Ігор, а також підняття Олімпійського прапора.
Варто відзначити, що ім'я людини, який повинен запалити вогонь, до останнього трималося в секреті.
ВІДЕО: Останній відрізок. Естафета Олімпійського вогню по Темзі

Останній раз внесено зміни Валентіна05, 28.07.2012 о 16:17.