Полезные материалы

Склад збірної Росії на ЧС 2018.

До чемпіонату світу залишилося 77 днів, попередню заявку збірної Росії на чемпіонат світу Станіслав Черчесов напевно назве вже через 46 днів (14 травня, на наступний день після заключного туру РФПЛ), хоча навряд чи після двох років роботи з національною командою варто очікувати тектонічних зрушень в світлої тренерської голові за 46 днів. Тому не будемо чекати закінчення чемпіонату і спробуємо спрогнозувати, хто виявиться в заповітному списку «23 надій» вже зараз. Що якщо чемпіонат світу - завтра? Адже хочеться як швидше!

Ризикнемо для початку перерахувати всіх, на чиї позиції може вплинути хіба що форс-мажор. До речі, це стосується не тільки тих, з ким Черчесов збирається прогриміти влітку на весь світ, а й тих, хто залишиться дивитися на це по телевізору. Акінфєєв, Луньов, Габулов, Гранат з Кудряшовим, Жирков з Смольнікова, Самедов - Зобнин - Глушаков, Головін і Дзагоєв, Кузя з Олексієм Олексій Андрійович Міранчук і Смолов з Заболотним - погодьтеся, вже складно уявити без них бравий загін Черчесова (підкреслимо особливо: ЙОГО команду, а не той ідеальний склад, який малює ваша уява). Ще складніше - уявити бравий загін Черчесова з Ігорем Денисовим, армійської захистом і іншими світлими спогадами про те, який гарний був рік 2008й ...

До несподіваних варіантів, як з Сергієм Семаком в 2008му, чемпіонат Росії ніби як не має. Залишається хіба що злитися на самого Сергія Богдановича, що пішов тренувати, замість того щоб продовжувати грати, - дивись, допоміг би зараз щось склеїти в грі, як тоді, замість Аршавіна і разом з ним. Виходячи з цього, отримуємо, що Черчесову, швидше за все, залишиться визначитися з веселим конструктором «Зроби сам» в центрі оборони (на три позиції центральних захисників - недобір навіть для стартового складу, а потрібна повноцінна заявка), запропонувати латераль гру «третій зайвий» (наш прогноз: позначиться, що Маріо Фернандес бракує практики в збірній, а Константін Рауш - в «Динамо»), а також, можливо, зробити неприємний дзвінок Дмитру Полозу, який так здорово грав в парі зі Сміливий рік тому.

Виходячи з цього, отримуємо, що Черчесову, швидше за все, залишиться визначитися з веселим конструктором «Зроби сам» в центрі оборони (на три позиції центральних захисників - недобір навіть для стартового складу, а потрібна повноцінна заявка), запропонувати латераль гру «третій зайвий» (наш прогноз: позначиться, що Маріо Фернандес бракує практики в збірній, а Константін Рауш - в «Динамо»), а також, можливо, зробити неприємний дзвінок Дмитру Полозу, який так здорово грав в парі зі Сміливий рік тому

Зображення клікабельно. Відкрийте його в новій вкладці

До оцінки шансів збірної на Мундіалі, мабуть, теж застосуємо чисто арифметичний підхід. За умови перемоги над Саудівською Аравією (так-так, ніхто нікому нічого не винен, але без перемоги над саудитам просто безглуздо обговорювати подальші перспективи), Єгипту і Уругваю, швидше за все, буде потрібно забивати по два м'ячі: Єгипту - для перемоги, Уругваю - для нічиєю, адже удвох Кавані і Суарес небезпечніше, ніж один Салах.

І в умовах, коли збірна пропускає в кожному матчі, а награних комбінацій виробляє стільки ж, скільки відповідей дає Черчесов на питання «Чому?» , Результат від гравців, за яких тренера піддають найбільшої критики, може залежати чи не більше, ніж від «стовпів», на яких він спирається. «Небезпечного» Смолова Єгипет розбере, а коли справа дійде до порятунку батьківщини і в хід підуть подачі Самедова на Заболотного, «раптом» виявиться, що «різницю робить» нетехнічністю Антон.

Повертаємося з майбутнього. Потім посміємося влітку. Один над одним. Або, краще, все разом.

Оцініть матеріал:

Що якщо чемпіонат світу - завтра?