Полезные материалы

Стала відома заявка збірної України на чемпіонат Європи 2017

Жіноча збірна України з волейболу / Фото - ФВУ

Тренерський штаб жіночої збірної України з волейболу назвав заявку команди на чемпіонат Європи-2017, який 20 вересня стартує в Азербайджані і Грузії. Гарий Єгиазаров включив до складу 14 гравців.

Порівняно з відбором на ЧС-2018 відбулися вимушені зміни. У заявку не потрапила діагональна Олеся Рихлюк, яка в серпні змінила клуб і перейшла в «Бешикташ» з «Волер» . Причина її відсутності - незалікована травма плеча. Також немає в складі бронзового призера Універсіади-2017 Христини Немцева. Юну волейболістку «Хіміка» замінила Вікторія Дельрос, яка не грала у відборі на ЧС-2017 і в переможної для України Євролізі через травму.

Також після травми повернулася в команду доігровщіца «Маккабі» з Тель-Авіва Анна Кириченко. Анна - один з трьох гравців нинішньої команди, яка грала на останньому для України Євро - в 2011 році. Крім неї, 6 років тому в Сербії грали Надія Кодола та Світлана Дорсман.

А ось для головного тренера команди Гарія Егіазарова нинішній чемпіонат Європи буде вже третім. У 2001-му році під його керівництвом українки стали четвертими, а в 2003-му - дев'ятими.

Заявка збірної України на чемпіонат Європи 2017

ліберо: Вікторія Дельрос ( «Ле-Канні», Франція), Аліна Степанчук ( «Хімік»).

сполучні: Олена Новгородченко ( «Вісла», Польща), Олександра Перетятько ( «Єнісей», Росія);

діагональні: Карина Юрченко ( «Сєвєродончанка»), Анастасія Чернуха ( «Хімік»);

центральні блокуючі: Ірина Трушкіна ( «Нілуфер», Туреччина), Інна Молодцова ( «Хімік»), Юлія Герасимова ( «ТЕД Анкара», Туреччина), Світлана Дорсман ( «Азерйол», Азербайджан);

доігровшіци: Тетяна Козлова ( «Нілуфер», Туреччина), Анна Кириченко ( «Маккабі», Ізраїль), Анна Степанюк ( «Джакарта», Індонезія), Надія Кодола ( «Канни», Франція).

Примітка. У дужках вказані останні клуби волейболісток станом на сезоні 2016/2017. Аліна Степанчук і Інна Молодцова, в минулому сезоні виступали за «Хімік», покинули команду після закінчення терміну контракту.

Чемпіонат Європи з волейболу пройде з 20 вересня по 1 жовтня в Азербайджані і Грузії. Збірна України потрапила в групу С, де її суперницями стали команди Росії, Туреччини і Болгарії. Наші волейболістки стартують на турнірі в п'ятницю, 22 вересня, матчем проти росіянок. Поєдинки квартету, як і всі ігри плей-офф, пройдуть в Баку. Колектив, який посів перше місце, потрапляє безпосередньо в 1/4 фіналу, а друге і третє місця проходять в раунд плей-офф.