Полезные материалы

Збірна України повернулася з Паралімпійських ігор-2018

Фото facebook
Фото facebook.com/National Sports Committee Of The Disabled Of Ukraine

Українські паралімпійці повернулися з Кореї, де з 9 по 18 березня проходили 12-е Зимові паралімпійські ігри. Команді, яка завоювала в Пхенчхані 22 медалі, влаштували яскравий прийом в аеропорту «Бориспіль». Зібралося кілька сотень людей: вболівальники, рідні, журналісти, велася пряма телетрансляція. Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, виступаючи з привітаннями, заявив, що всім призерам вже перераховані обіцяні призові.

«Велика подяка всім спортсменам, тренерам, Гайд збірної України. У тих, у кого є смс-банкінг, напевно вже отримали повідомлення про перерахування призових: 125 тисяч доларів за золото, 80 тисяч - за срібло і 55 тисяч доларів за бронзу. Всього виділено 91 млн [гривень]. Це гроші - подяку за ваші виступи ».

Також зустрічав команду в «Борисполі» прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, пообіцяв подальшу підтримку паралімпійського спорту і вирішення важливої для всіх людей з інвалідністю проблеми безбар'єрності в Україні.

Заоевав в Пхенчхані 7 золотих, 7 срібних і 8 бронзових нагород, збірна України посіла 6 місце в підсумковому медальному заліку. Президент Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич заявив, що команда повинна була бути ще вище.

«Проти нас знову було суддівство. Крім цього в останній день перед Іграми була допущена до змагань спортсменки з допінгового списку [Макларена]. Їй дісталися медалі, які повинні були бути нашими. Це не фейр-плей. Залишившись без цих медалей, ми заощадили держбюджету, але я прошу, щоб ці кошти пішли на навчально-тренувальні збори наших паралімпійців, на розвиток інфраструктури, на транспорт для людей з інвалідністю. Робимо Україну кращою ». «Проти нас знову було суддівство Фото - UA: СПОРТ

На Паралімпійських гра-2018 золото в збірній України виграли Максим Яровий , Тарас Радь , Віталій Лук'яненко (двічі), Ігор Рептюх , лижна естафета , А також Оксана Шишкова. Досягнення Шишковою вийшли особливо вражаючими. Всього в Пхенчхані-2018 вона завоювала 6 медалей і саме Шишкова виступила в «Борисполі» від імені всієї команди.

«Першу медаль, яку я завоювала, я присвятила воїнам АТО. Вони нас захищають, вони ціною своїх життів дозволяють нам спати спокійно. Вся наша команда присвячує свої успіхи народу України. Ми показали, що ми можемо бути кращими ».

Всього на Паралімпійських іграх-2018 взяли участь команди 49 країн. Нагадаємо, що на літніх Паралімпійських іграх 2016 в Ріо-де-Жанейро збірна України посіла третє місце в медальному заліку.