Полезные материалы

Жіноча збірна РК з волейболу здобула ключову перемогу на відборі до ЧС-2018

Команда Китаю достроково завоювала ліцензію на чемпіонат світу.

Жіноча збірна Казахстану з волейболу в ключовому матчі відбіркового турніру до чемпіонату світу-2018 з рахунком 3: 1 обіграла команду Китайського Тайбея і має всі шанси заробити ліцензію, передає Today.kz з посиланням на прес-службу федерації волейболу РК.

У першому сеті казахстанські волейболістки швидко захопили перевагу і перемогли з рахунком 25:15. Але в другому відрізку гри Китайський Тайбей зумів зрівняти рахунок.

Два наступних сету вийшли напруженими - третій залишився знову за господарками майданчика, а в четвертому за рахунку 23:13 на користь казахстанок команда з Тайбея виграла сім очок поспіль. 24-е очко команді В'ячеслава Шапрана принесла Алла Богдашкіна ціною травми. Слідом збірна Казахстану реалізувала матчбол і виграла зустріч.


"Матч став підбиттям підсумків сезону. Були у нас і радості, і поразки, злети, травми. І ми цілеспрямовано ставили завдання добре зіграти на відборі і потрапити на чемпіонат світу. Заздалегідь знали свою групу, які команди приїдуть, знали, що у Китаю ми не виграємо. Основним суперником була команда Китайського Тайбея. Це дуже хороша, самовіддана збірна, якій практично неможливо забити м'яч. Ми весь сезон вивчали цю команду. У перших іграх відбору вони не показували свої комбінації, ховали їх. Ми розбирали кожного гравця, так як знали, що тільки перемога над ними дасть нам путівку на чемпіонат світу. Ми дуже щасливі ", - сказав головний тренер збірної Казахстану В'ячеслав Шапран.


Команда Китаю достроково завоювала ліцензію на чемпіонат світу, здобувши на турнірі третю перемогу поспіль і заробивши дев'ять очок.

У заключний ігровий день 24 вересня Китайський Тайбей зіграє проти олімпійських чемпіонок 2016 року через Китаю, а Казахстан зустрінеться з Фіджі, командою, якій в цьому турнірі поки не вдалося набрати очки.

У відбірковій групі "Б", матчі якої приймає Таїланд, в четвертий ігровий день визначилися обидва учасники чемпіонату світу. Ними стали Таїланд і Південна Корея, які набрали по дев'ять очок.

Нагадаємо, матчі проходять в Алмати. Вхід на турнір для глядачів вільний.