Полезные материалы

Найгірші матчі 2018 року, РПЛ, збірна Росії, ЧС-2018

  1. «Волга» (Ульяновськ) - «Лада-Тольятті» (0: 1)
  2. 2. «Атлетик» - «Спартак» (1: 2)
  3. 3. «Локомотив» - «Спартак» (0: 0)
  4. 4. ПАОК - АЕК (0: 0, перерваний в кінцівці)
  5. 5. Росія - Туреччина (1: 1)
  6. 6. Швеція - Росія (2: 0)
  7. 7. Японія - Польща (0: 1)
  8. 8. «Єнісей» - «Ахмат» (1: 1)

Вибирати гірші гри виходячи з якості гри - безпросвітний тлін. На такий топ не вистачить кількості допустимих символів для статті (і що важливіше - вашого терпіння). Тому, збираючи цей список, ми враховували не тільки те, що було на полі, але і те, що залишилося за його межами.

«Волга» (Ульяновськ) - «Лада-Тольятті» (0: 1)

Коли: 28 апреля
«Ми тонемо, але матч відбудеться в будь-яку погоду», - категорично наполягав директор місцевого стадіону Валерій Коробков. Тут би захопитися стійкістю цієї людини, але якось не хочеться. Коробкову на поле виходити не довелося, зате довелося футболістам команд ПФЛ. Не знаю, як вам, але мені здається, ці кадри - справжня ганьба. Побачити щось подібне в 2019-м зовсім не хочеться.

2. «Атлетик» - «Спартак» (1: 2)

Коли: 22, лютого
Осінні матчі наших клубів в єврокубках перераховувати не варто, всім і так очевидно, що там було багато розчарувань. Проблеми в Європі почалися ще в лютому, і справа тут навіть не в результаті (краще б так). «Спартак» переміг суперника в Більбао, але матч затьмарили сутички місцевих і російських уболівальників. Після тих заворушень загинув місцевий поліцейський - від серцевого нападу ...

Заворушення в Більбао перед матчем «Спартака». Загинув поліцейський. Відео

Всього постраждало 5 осіб.

3. «Локомотив» - «Спартак» (0: 0)

Коли 4 березня

Всі чекали, що московське дербі буде битвою за майбутнє чемпіонство, але в підсумку воно обернулося квестом під назвою «Знайди м'яч». Тоді і з'ясувалося, що у РПЛ просто не передбачені червоні м'ячі в разі сніжної погоди (зараз недолік виправлений). А тоді команди грали ледь помітним на зображенні кулькою, та ще й «Локо» був у білій формі. Прядкін, втім, вважав, що «в принципі все там було помітно».

4. ПАОК - АЕК (0: 0, перерваний в кінцівці)

Коли: 11, березня
За кордоном всякої дичини теж вистачає. Взяти б хоча б Грецію. Ні для кого не секрет, що забезпечення безпеки на футболі для місцевих поліцейських - реальна проблема. Для розуміння: навесні 40 фанів ПАОКа захопили студію державного телеканалу ERT 3 і змусили ведучого протягом п'яти хвилин читати їх звернення. Трохи пізніше суддю попало прийняти спірне рішення в одному матчі, і почалася колотнеча. У ній вирішив взяти участь власник ПАОКа Іван Саввіді, який вилетів на поле зі зброєю!

Кошмар в Салоніках! Матч перерваний, Саввіді вибіг на поле зі зброєю. Відео

Російський бізнесмен і його ПАОК знову попали в скандальні хроніки. Що відбувається?

5. Росія - Туреччина (1: 1)

Коли: 5 червня

Невдоволення збірної Росії збиралося місяцями, але в останній грі перед ЧС - з турками - воно досягло найвищої точки. І нехай в тій грі Росія нарешті не програла, росіяни грали огидно. З'явилося відчуття, що збірна летить в прірву, а особливо гарячі голови закликали негайно міняти тренера, щоб струсити команду в історичний для країни момент. Черчесову вистачило кількох тижнів, щоб показати, в чому вони були не праві. Нехай той матч так і залишиться останнім, коли ми сумнівалися в своєму тренерові.

6. Швеція - Росія (2: 0)

Коли: 20 листопад
І все-таки ще одна невдача у збірної була - хоч і з об'єктивних причин. Коли зі складом не було проблем, Росія реально претендувала на те, щоб бути у вищому дивізіоні Ліги націй. Без Головіна, Маріо Фернандеса, Черишева і Зобнина утриматися в лідерах не вийшло. Той випадок, коли не соромно списати результати на фатальний нефарт з травмами. 2019 й, давай без таких історій?

2019 й, давай без таких історій

Фото: РИА Новости

7. Японія - Польща (0: 1)

Коли: 28 июня

На ЧС-2018 японці запам'яталися не виходити в плей-офф, а свинською ставленням до аудиторії. Ну, по крайней мере так здається нам, європейцям, далеким від принципів самураїв. Програючи 0: 1 полякам в самому кінці гри, японці почали перекочувати м'яч один одному і просто чекати фінального свистка. Уявляю, що відчував уболівальник з Барнаула, який виграв право купити квиток в випадкової жеребкуванні. Після матчу тренер прямо сказав, що це була його установка. Та гра запам'яталася ще й тим, що японці вийшли в плей-офф не за особистими зустрічами або різницею м'ячів, а через меншої кількості жовтих карток ...

І це ви називаєте фейр-плей?

Японія обійшла Сенегал. Це було дуже чесно.

8. «Єнісей» - «Ахмат» (1: 1)

Коли: 1 грудень
Вже скільки разів твердили світу ... Ну зрозумійте, холодно в Красноярську взимку, навіть якщо календар складати влітку. Гру, навколо якої було стільки шуму, все-таки провели, хоча були сумніви, що температуру заміряли коректно (навіть Рашид Рахімов обурився). Ну хоч в Оренбурзі скасували - в той же день. Будемо вважати, що з тієї гри футбольні влада почала піклуватися про російських уболівальників і наш футбол пішов вперед. Що тут ще запропонувати, крім невичерпної віри в майбутнє? Під Новий рік-то.

Що відбувається?
Й, давай без таких історій?
І це ви називаєте фейр-плей?
Що тут ще запропонувати, крім невичерпної віри в майбутнє?