Полезные материалы

NEWSru.com :: Росіяни відмовилися нести прапор Паралімпійського комітету на відкритті Ігор-2018

Росіяни відмовилися нести прапор Паралімпійського комітету на відкритті Ігор-2018

Паралімпійський комітет Росії (ПКР) попросив Міжнародний паралімпійський комітет (IPC), щоб прапороносцем команди на відкритті зимових Ігор 2018 року в Південній Кореї був волонтер. Охочих нести цей прапор серед членів делегації РФ не знайшлося.

Нагадаємо, що російські паралімпійці візьмуть участь в стартують 9 березня змаганнях в нейтральному статусі , при цьому список запрошених учасників , Як і на Олімпіаді, визначила спеціальна комісія IPC. Демонструвати вітчизняний триколор паралімпійцям суворо заборонено .

"Коли я тижнів півтора тому був на останній нараді з IPC в Бонні, я попередив, що бажаючих нести прапор на відкритті Ігор з числа спортсменів немає. І у нас є побажання - щоб прапор ніс волонтер. І в IPC з розумінням поставилися до прохання Паралімпійського комітету Росії ", - повідомив РІА Новини" перший віце-президент ПКР Павло Рожков.

"Наші спортсмени звикли виступати під російським прапором", - зазначив співрозмовник агентства, додавши, що традиційної церемонії підняття національного прапора в селі Паралімпіади не буде.

Відзначимо, що на церемонії відкриття Олімпіади в Пхенчхані прапор МОК перед російською делегацією також ніс волонтер .

"І ми відразу погодили те, що на церемонію відкриття Паралімпійських ігор підуть тільки ті наші спортсмени, які виступатимуть на наступний день, - додав він. - Щоб це не сприймалося як якийсь знак протесту. Тому що церемонія вимагає від спортсменів колосальних зусиль і пізно закінчується. А хлопцям треба готуватися до змагань ".

Рожков також заявив журналістам, що ні керівництво Паралімпійського комітету Росії, ні уряд країни або міністерство спорту будь-яких медальних завдань перед спортсменами на Іграх в Пхенчхані не ставить.

"Хлопці покажуть максимальний результат виходячи зі своїх фізичних і психологічних можливостей. Все кваліфікаційні змагання вони пройшли дуже красиво, завойовуючи медалі різного ґатунку. Рівень готовності у хлопців хороший", - резюмував віце-президент ПКР.