Полезные материалы

10 головних угод дедлайну КХЛ в сезоні-2018/19

  1. н. Тейлор Бек (З «Куньлуня» в «Авангард»)
  2. з. Валерій Васильєв (З «Северстали» в «Металург»)
  3. з. Юрій Сергієнко (З «Торпедо» в «Салават Юлаєв»)
  4. з. Міхал Чайковські (З «Автомобіліста» в «Динамо» М)
  5. н. Юрій Петров (в «Адмірал»)
  6. з. Руслан Педан (З «Спартака» в «Динамо» Р)
  7. н. Аслан Раїса (З «Бурана» в «Динамо» М)
  8. н. Мартен Сен-П'єр (В «Куньлунь»)
  9. з. Сем Лофквіст (З «Сан-Антоніо» в «Куньлунь»)
  10. в. Баррі Браста (В «Торпедо»)

У КХЛ закрилося трансферне вікно. Всі обміни і переходи в лізі тепер заборонені, так що командам доведеться догравати сезон тими складами, які у них є. Розповідаємо про головних угодах дедлайну.

Бек - в «Авангарді», Чайковські - в «Динамо». Дедлайн в КХЛ. Як це було

Всі угоди, чутки і обговорення - в одному матеріалі.

н. Тейлор Бек (З «Куньлуня» в «Авангард»)

Непогану угоду провернув «Авангард», хоча легіонерів в омському клубі, вимушено базується в Балашисі, вже можна солити. Однак президент команди Максим Сушинський заявив, що всі іноземці залишаться. Отже, до «яструбам» приєднався кращий бомбардир «Куньлуня» Тейлор Бек. Той самий, який під час перебування гравцем «Автомобіліста» побився з захисником Миколою Тимашова. Сподіваємося, що в «Авангарді» обійдеться без бійок.

з. Валерій Васильєв (З «Северстали» в «Металург»)

На жаль, але чергову важку травму отримав захисник «Магнітки» Григорій Дронов. За нашою інформацією, він зламав ключицю в першому матчі уральців на Кубку Шпенглера. Так що довелося Геннадію Величкин в терміновому порядку шукати заміну Дронову. В результаті у «Северстали» був придбаний захисник Валерій Васильєв. Подивимося, як він впишеться в систему «Металурга».

з. Юрій Сергієнко (З «Торпедо» в «Салават Юлаєв»)

Агент хокеїста Юрій Ніколаєв в трансферний дедлайн активно шукав обмін для Юрія Сергієнко, який не вписувався в систему гри «Торпедо». Спочатку ходили розмови про варіант з «Ак Барсом», але в підсумку Сергієнко виявився в Уфі. У зворотному напрямку пішов захисник Ілля Назаревич. На перший погляд, взаємовигідний обмін для двох сторін.

з. Міхал Чайковські (З «Автомобіліста» в «Динамо» М)

Московське «Динамо» і «Автомобіліст» здійснили цікаву угоду. В обмін на грошову компенсацію до динамівців перейшли права на захисника Міхала Чайковські, після чого словацький гравець оборони підписав двосторонній контракт з клубом до 30 квітня 2020 року. Біло-блакитні, що провалили старт чемпіонату, після призначення Володимира Крикунова стали виступати набагато краще, а тепер ще й склад підсилили.

Біло-блакитні, що провалили старт чемпіонату, після призначення Володимира Крикунова стали виступати набагато краще, а тепер ще й склад підсилили

Фото: Антон Басанаев, photo.khl.ru

н. Юрій Петров (в «Адмірал»)

В історії з «Адміралом» не можна не відзначити відразу дві речі. По-перше, далекосхідникам знову відкрили доступ в ЦИБ, заручившись гарантіями адміністрації Приморського краю і губернатора Олега Кожемяко. По-друге, відразу після цього «моряки» підписали контракт з нападаючим Юрієм Петровим. В результаті Петров і Черніков возз'єдналися через півроку розлуки. Хокеїсти, які протягом всієї кар'єри грали разом, знову можуть зіграти в одній ланці. Черніков виступає за «Адмірал» з початку сезону, а Петров якийсь час провів в Румунії.

з. Руслан Педан (З «Спартака» в «Динамо» Р)

Спартаківці не відрізнялися активністю в трансферний дедлайн, провернув лише одну угоду. До Риги був обміняний захисник Руслан Педан - рідний брат Андрія Педана, який виступає за «Ак Барс». Справа в тому, що в «Спартаку» багато гравців оборони, в результаті чого далеко не всі отримують необхідну практику. У «Динамо» Педан буде грати набагато частіше і більше.

н. Аслан Раїса (З «Бурана» в «Динамо» М)

Не можна не відзначити трансферну новину за участю Аслана Раїсової. Раїса - перший чеченський хокеїст в КХЛ, який в цьому сезоні крім «Сариарка» виступав за «Буран». Воронезький клуб, нагадаємо, є партнером біло-блакитних. У 2016 році форвард ставав кращим бомбардиром Вищої ліги, але ні в одному з клубів КХЛ не зміг пройти перегляд. Буде цікаво подивитися на Раїсової в КХЛ.

н. Мартен Сен-П'єр (В «Куньлунь»)

Сен-П'єр по-своєму унікальний хокеїст. Канадець з казахстанським паспортом почав сезон в «Куньлуне», але після 11 матчів з форвардом розлучилися. Як виявилося, ненадовго. У дедлайн керівництво «драконів» вважало за потрібне повернути Мартена в команду. Мабуть, цей крок обумовлений переходом Тейлора Бека в «Авангард». Все-таки заміна пішов нападаючому була необхідна. «Куньлунь» продовжує боротьбу за плей-офф.

«Куньлунь» продовжує боротьбу за плей-офф

Фото: Юрій Кузьмін, photo.khl.ru

з. Сем Лофквіст (З «Сан-Антоніо» в «Куньлунь»)

Китайський клуб став одним з найактивніших в дедлайн. Крім Сен-П'єр «дракони» підписали контракт з екс-гравцем «Торпедо» Семом Лофквістом. У китайців через травми вибули троє захисників, так що Лофквіст повинен допомогти команді в боротьбі за плей-офф. Останньою командою Лофквіста перед поверненням в КХЛ став клуб «Сан-Антоніо» з АХЛ.

в. Баррі Браста (В «Торпедо»)

Браста теж встиг пограти за «Куньлунь», але потім контракт з канадським голкіпером був розірваний. Довго без роботи Баррі не сидів. Його підписало «Торпедо». Правда, не дуже зрозуміло, для чого. В системі ніжегородцев є Станіслав Галімов, Денис Костін та Андрій Тихомиров. Конкуренція ніколи і нікому не шкодила, але чотири воротарі - це вже перебір.