Полезные материалы

Пенсійний вік в Казахстані 2018

Якщо запитуєте - пенсійний вік Казахстан 2018, - тоді пошуковик видав потрібну сторінку. Тут знайдете всю актуальну інформацію щодо пенсійної програми, що діє в РК.

Питання, пов'язані з пенсійним забезпеченням, цікавлять всіх казахстанців.

Пенсійна реформа в Казахстані стартувала ще в 1998 році. Її необхідність обумовлена ​​демографічними змінами в складі населення, міграційними процесами та ефективністю роботи економіки.

Мета її - вивести доходи громадян з тіні, зменшити навантаження на бюджет країни, залучити громадян до формування власного пенсійного забезпечення, реалізовуючи накопичувальний принцип.

Мета її - вивести доходи громадян з тіні, зменшити навантаження на бюджет країни, залучити громадян до формування власного пенсійного забезпечення, реалізовуючи накопичувальний принцип

Фото: tehnofan.com

У зв'язку з цим проведено ряд заходів і законодавчих змін, які стосуються:

  • віку, з якого можна йти на пенсію;
  • розмірів пенсії та принципів їх визначення.

Пенсія в Казахстані - це вид соціальних виплат, які призначені людям, які досягли певної вікової планки.

Пенсійний вік - параметр, який визначає держава. Тривалий час він був незмінним: чоловіки йшли на пенсію в 60 років, а жінки - в 55.

Однак реформа, ініційована казахстанським урядом, передбачає поступове збільшення цієї позначки для чоловіків і жінок. Причому це підвищення стартувало з 1 січня 2018 року.

Тому багатьох громадян, особливо тих, у кого пенсія на горизонті, цікавить питання - який пенсійний вік в Казахстані?

Читайте також: Як нараховують пенсію в Казахстані в 2018 році

Читайте також:   Як нараховують пенсію в Казахстані в 2018 році

Фото: ru.espreso.tv

Останні новини з цього приводу не надто тішать старше покоління. Закон «Про пенсійне забезпечення РК» передбачає поетапне, щорічне збільшення цієї позначки для тих, хто претендує на соціальні виплати після досягнення певного віку.

Ось з чим зіткнуться казахстанці:

  1. Чоловіки зможуть отримувати пенсію тільки тоді, коли їм виповниться 63 роки.
  2. Пенсійний вік жінок в Казахстані з січня 2018 року становить 58 років і 6 місяців, а в перспективі зрівняється з відміткою, визначеної для чоловіків, - 63 роки.

Пенсійний вік в РК для жінок буде підвищуватися поетапно - в період з 2018 по 2027 рік. Передбачається, що щорічно до вже встановленої позначки приплюсують ще півроку. Тому якщо збираєтеся виходити на пенсію, наприклад в 2023 році, тоді вік повинен бути не менше 61 року.

Подібний захід - виклик часу і обставин. Такі процеси проходять у багатьох країнах пострадянського простору і світу в цілому.

Багато в чому це пов'язано з швидким старінням нації, міграційними процесами, які змушують молодь виїжджати за кордон і реалізовуватися там. Як наслідок наповнення Пенсійного фонду зменшується, збільшується навантаження на державу, знижується рівень життя.

Якщо пенсія вже не за горами, то поцікавтеся, скільки років зможете оформити такі виплати і який їхній розмір.

Читайте також: Розрахунок пенсії в Казахстані в 2018 році

Тому багатьох громадян, особливо тих, у кого пенсія на горизонті, цікавить питання - який пенсійний вік в Казахстані?