Полезные материалы

Що не так з помідорами і що нам з цим робити? - 2018

  1. користь томатів
  2. калорійність томатів
  3. шкода томатів

помідори - чарівні плоди родом з Південної Америки одночасно корисні і шкідливі. Томати повсюдно використовуються в більшості аспектів кулінарії: в консервації, в салатах, гарнірах, м'ясних стравах. Навіть в сендвічах!

3 5 2

Однак, так чи ми маємо рацію, що продовжуємо за обидві щоки наминати помідори ? Нещодавно з'явилася теорія про те, що помідор - один з найшкідливіших продуктів, які можна собі уявити. Але про все по порядку.

користь томатів

Якщо говорити про користь томатів , То тут варто згадати величезну кількість корисних органічних кислот в складі цього продукту: яблучна, бурштинова, гліколіевая, кавова, феруловая і линолієва кислоти .

Крім корисних натуральних кислот, томати містять вітаміни С , А і Н. Масу корисних моносахаридів: сахароза, фруктоза і рафіноза. Такі корисні речовини, як калій, магній, фтор і цинк.

Такі корисні речовини, як калій, магній, фтор і цинк

Помідори - один з небагатьох фруктів і овочів, які зберігають свої корисні властивості в будь-якому вигляді: як в сирому, так і в консервованому і готовому. Вони сприятливо впливають на організм при онкологічних захворюваннях, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту і покращують роботу серцево-судинної системи. також підвищують імунітет , Гемоглобін в крові, виводять токсини з організму і допомагають при відбілюванні зубів .

Томати актуальні при захворюваннях сечостатевої системи, підвищеному рівні холестерину, зайвій вазі. Допомагають поліпшити регенерацію шкіри.

калорійність томатів

Помідори дуже низькокалорійний і дієтичний продукт, який на 93 відсотки складається з води. Калорійність помідора становить 20 ккал на 100 грам, але це не означає, що його можна використовувати в якості продукту для монодієти . Для дієти помідори взагалі не підходять, але в якості дієтичного продукту - ще й як.

шкода томатів

помідори не варто вживати при частих розладах шлунка і підвищеної кислотності. Крім того, нещодавно з'явилася цікава теорія, яка може перевернути все твоє подання про помідори за все життя.

Нещодавно, відомий кардіолог Стівен Гандріх (автор книги «Парадокс рослин) опублікував дослідження, в якому називає помідор - дуже агресивним продуктом. Вся справа в тому, що в складі томатів знаходиться білок-лектин.

Гандріх вважає, що дієта без білка лектини (тобто без помідор) швидше допоможе скинути вагу так як саме лектин сприяє накопиченню зайвої ваги.