Полезные материалы

Корупція: Результати конкурсу грантів 2011

фото egemen
фото egemen.kz

Ось і опублікували результати конкурсу грантів до вузів 2011 року. Тисячі студентів рвуться на сайти, де розміщені списки, окупують університети із завмиранням серця - дали грант або облом ... Радість і смуток як ніколи гостро перетинаються в ці дні.

Але звернув я увагу на якийсь цікавий факт. А точніше, на список грантніков з отримали відзнаку за чудову навчання - всім відомий "Алтин белгі".

Як відомо, згідно з положенню про знак "Алтин белгі" , Він присуджується в наступних випадках:

  1. Показали зразкову поведінку і мали річні підсумкові оцінки "5" з усіх предметів навчального плану відповідно до державних загальнообов'язковими стандартами освіти в період навчання на основній та старшій ступені середньої освіти;
  2. Минулі підсумкову державну атестацію за курс середньої загальної освіти на оцінки відмінно;

І для інтересу заглянемо в список алтинбелгі-грантніков - "Алтин белгі" белгісімен марапатталған оқушилар - Білім гранти іегерлерінің тізімі ".

Цікаві моменти звів в табличку:

Цікаві моменти звів в табличку:

І тут настає розрив мозку. 60 балів. І отримав "Алтин белгі". Та чого там, 53 бала. На межі прохідного. І теж "Алтин белгі"!

Проста арифметика: щоб отримати відмінну оцінку в середньому треба набрати близько 20 балів. У Єдине національне тестування враховуються 4 дисципліни. 20х4 = 80. Ну ніяк не 60 або того гірше 53. А я ще в таблиці не писав тих, у кого від 60 до 70, і теж золотий знак відмінного навчання!

Значить, бідні змучені жорсткими спартанськими умовами ЕНТ випускники шкіл мають на тестуванні під сотню і б'ються за один (!) Бал, щоб їм присудили все-таки "Алтин", а тут тільки-тільки перевалюють поріг (рівний 50 балам) і тут же на їх груди почесно і з феєрверком у відкриту вішають золото і все "як би" чудово!

Недавня історія того в підтвердження , Випускниця 2 місяці домагалася, щоб їй заслужено додали один відсутній бал ...

Може хтось пояснить це свавілля адекватно? Корупція-моррупція в відкриту? ..

UPD. Судячи з інформації від читачів, ці люди вчилися не на казахському / російською та складали випускні іспити + КТА, а не ЕНТ, тому номінально описана ситуація нічому не суперечить.

Результати конкурсу грантів можна завантажити на сайтах "Казахстанської правди" і "Егемен Қазақстан" . Або тут - http://download.files.namba.kz/files/2983694

Може хтось пояснить це свавілля адекватно?
Корупція-моррупція в відкриту?