Полезные материалы

Онлайн-голосування за кандидатів в президенти Росії-2018, рейтинг, вибори 2018

  1. Результати незалежного голосування
  2. Результати голосування онлайн серед букмекерів

Закінчується онлайн-голосування за кандидатів в президенти Росії-2018, яке проводять різні портали, в тому числі і спеціалізовані. Незабаром росіянам доведеться вийти з онлайн і проголосувати оффлайн - на виборчих дільницях.

Попередні результати опитування, яке проводиться вже кілька місяців, як правило, підведені. На їх основі формується так званий народний рейтинг.

Варто сказати, що деякі ресурси надають результати, які йдуть врозріз з офіційними рейтингами.

Наприклад, ВЦИОМ в фінальному рейтингу показав, що за Володимира Путіна можуть проголосувати 69,1 відсоток виборців. На другій сходинці - Павло Грудінін, набирає майже вісім відсотків підтримки жителів країни. Третій - Володимир Жириновський з шістьма відсотками. А на четвертому Ксенія Собчак - трохи вона не дотягує до двох відсотків.

А ось онлайн-голосування, яке проводиться на сайті «Мій президент рф», показує лідерство іншого кандидата. Так, якщо йому вірити, то Павло Грудінін впевнено тримає перше місце. Онлайн він набирає 81,13 відсотків голосів. А скільки буде в реалі ?!

На другій сходинці - Володимир Путін. За нього проголосували лише 12,47 користувачів цього порталу.

Третім йде все той же Жириновський - у нього 2,7 відсотків підтримки. Трохи відстає від свого головного опонента по дебатам Ксенія Собчак - її підтримали 2,9 відсотка користувачів.

Читайте також: Вибори президента 2018: як проголосувати не за місцем прописки

Результати незалежного голосування

Мій-президент.рф - сервіс попереднього он-лайн голосування, підтримайте свого кандидата онлайн, запрошуйте до інтернет голосуванню своїх друзів і знайомих!

Офіційні результати голосування громадян будуть опубліковані після підрахунку голосів ЦВК РФ (після 18 березня 2018 року).

Читайте також: Вибори президента Росії 2018 кандидати, рейтинг на сьогодні

Чим ближче до дня виборів, тим більше інтерес росіян до того, хто ж з кандидатів користується найбільшою популярністю. Але при цьому, зазначають соціологи, більшість виборців уже визначилися зі своїм вибором.Результати рейтингу ВЦИОМ на 9 березня:
Путін Володимир Володимирович - 69-73%;
Грудінін Павло Миколайович - 10-14%;
Жириновський Володимир Вольфович - 8-12%;
Собчак Ксенія Анатоліївна - 2-3%;
Явлінський Григорій Олексійович - 1-2%;
Бабурін Сергій Миколайович - <1%;
Титов Борис Юрійович - <1%;
Сурайкін Максим Олександрович - <1% .А от результати опитувань, які проводяться онлайн, істотно відрізняються. У більшості з них лідирує кандидат від КПРФ Павло Грудінін. За нього, за даними деяких порталів, віддали б голоси близько 80% виборців.

Результати голосування онлайн серед букмекерів

У Росії за законом не можна проводити лотереї або робити ставки на гроші напередодні виборів президента. Що прийняли в голосуванні участь букмекери, не отримають оплату за свої прогнози в російських конторах. Одночасно за кордоном, особливо в ближніх державах, букмекери зможуть отримати від цього фінансову вигоду.

Контора «Гол + Пас» в Казахстані опублікувала ставки на кандидатів в президенти, які були зроблені букмекерами. Більшість з них упевнені в перемозі Володимира Путіна. Кандидату в президенти прогнозують перемогу з результатом в трохи більше, ніж 70% голосів.

Коефіцієнт на програш і перемогу В.В Путіна склав - 1,85. Отже, якщо, наприклад, політик набере більше 72% голосів, а букмекер поставив 100 рублів - є шанс забрати 182 рубля.

Читайте також: Вибори 2018: як скористатися новим механізмом голосування за кандидата в президенти РФ 18 марта ...

Павло Грудінін, на думку букмекерів, набере 8,25%. Володимир Жириновський - не більше 8,15%. Григорій Явлінський - близько 1,5%.

Щодо Ксенії Собчак все не так однозначно. Одні прогнозують їй більше 3,15% на виборах, а інші - менше.

У свою чергу, британська біржа ставок Betfair представила свої результати. На думку букмекерів, переможе Володимир Путін, стало відомо Rosregistr. Шанси політика оцінюються в більш, ніж 90%. Незважаючи на це, на перемогу політика практично нічого не вдасться заробити через низький коефіцієнта на цю подію - 1,002. Значно вище коефіцієнти на такі події, як перемога Жириновського (56).

А скільки буде в реалі ?