Полезные материалы

Жеребкування Ліги Європи 2018-2019. Ліга Європи 2018-2019. Ліга Чемпіонів 2018-2019.

  1. пара формальностей
  2. Які розклади для клубів РПЛ?
  3. А що там за «Барселоні», «Манчестер Сіті» і іншим топів?
  4. Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Все погано?

Головне про жеребкування.

пара формальностей

Жеребкування першої стадії плей-офф єврокубків відбудеться сьогодні, 17 грудня, в швейцарському Ньоні: 1/8 фіналу Ліги чемпіонів - 14.00 мск; 1/16 фіналу Ліги Європи - 15.00 мск.

Клуби, які грали в одній групі або представляють одну національну асоціацію, розводяться по різних парах. Про інші обмеження буде оголошено перед жеребкуванням.

Які розклади для клубів РПЛ?

«Зеніт» виявився в числі «сіяних». Це означає, що синьо-біло-блакитні отримають в суперники команду з більш низьким рейтингом і проведуть стратегічно важливий матч на своєму полі. «Краснодару» пощастило менше. Уже в 1/16 фіналу «бикам» можуть дістатися «Челсі», «Арсенал», «Інтер» або «Валенсія».

«Зеніт» не може зіграти в 1/16 фіналу з «Краснодаром». Крім того, УЄФА продовжує розводити російські і українські клуби - значить, з «Шахтарем» теж. З «Славією» «Зеніт» грав в одній групі. З приводу можливих суперників «Зеніту» колишній тренер збірних СРСР і Росії Гаджі Гаджієв вважає, що синьо-біло-блакитним бажано підсилитися за зиму і краще не потрапляти на «Фенербахче» . Автор блогу «Аналітика простою мовою» Тимур Валєєв крім турків відносить до групи ризику «Лаціо» і «Олімпіакос» .

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Перші матчі - 14 лютого, відповіді - 21 листопад 2019 року

Фінал: 29 мая 2019 року. Баку (Азербайджан). «Олімпійський»

Бомбардири: Моанес Дабур ( «Ред Булл Зальцбург») - 6; Лука Йович ( «Айнтрахт») - 5 ...

А що там за «Барселоні», «Манчестер Сіті» і іншим топів?

У Лізі чемпіонів топові матчі можливі на першій же стадії плей-офф У 1/8 фіналу переможці груп зіграють з командами, що зайняли другі місця. При цьому виключені зустрічі команд з однієї країни і команд, що грали в одній групі. Це практично гарантує топ-матчі за участю «Манчестер Юнайтед» і «Ліверпуля», які можуть зіграти проти «Реала», «Баварії», дортмундської «Боруссії», «Ювентуса» або ПСЖ.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі - 12, 13, 19 і 20 лютого, матчі-відповіді - 5, 6, 12 і 13 березня 2019 року.

Фінал 1 червня 2019 року. Мадрид (Іспанія). «Ванда Метрополітан»

Бомбардири: Роберт Левандовскі ( «Баварія») - 8; Ліонель Мессі ( «Барселона») - 6; Едін Джеко ( «Рома»), Пауло Диба ( «Ювентус»), Андрій Крамаріч ( «Хоффенхайм»), Мусса Марега ( «Порту»), Неймар (ПСЖ), Душан Тадич ( «Аякс») - 5 ...

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Все погано?

Не так, щоб дуже, але дивитися доводиться не вгору (на Францію), а вниз (на Португалію). Боротьба в таблиці коефіцієнтів УЄФА йде за представництво країн у єврокубках в сезоні-2020/21. Тільки місця з першого по п'яте дозволяють делегувати до Ліги чемпіонів відразу три команди. На жаль, виступ клубів РПЛ в нинішньому сезоні єврокубків налаштовує на думки не про те, як скочити на п'яте місце, а про те, як б не впасти з шостого. Може, краще за все, якщо «Зеніт» з «Краснодаром» на сьогоднішньому жеребкуванні отримають в суперники «Спортинг» з «Бенфікою» та виб'ють їх на першій же стадії плей-офф Ліги Європи?

Оцініть матеріал:

А що там за «Барселоні», «Манчестер Сіті» і іншим топів?
Все погано?
Які розклади для клубів РПЛ?
А що там за «Барселоні», «Манчестер Сіті» і іншим топів?
Все погано?
Може, краще за все, якщо «Зеніт» з «Краснодаром» на сьогоднішньому жеребкуванні отримають в суперники «Спортинг» з «Бенфікою» та виб'ють їх на першій же стадії плей-офф Ліги Європи?