Полезные материалы

Парк Челюскінців в Мінську: куточок веселощів для дітей і дорослих. Фото і ціни 2014

Абонементи для дітей і дорослих, «веселі голови» і оновлений «Супер-8» - парк Челюскіенцев чекає в гості великих і маленьких відвідувачів. Скільки коштують атракціони? Що пропонують кафе в парку? Як весело провести час c малюками - відповіді в репортажі Holiday.by. Абонементи для дітей і дорослих, «веселі голови» і оновлений «Супер-8» - парк Челюскіенцев чекає в гості великих і маленьких відвідувачів

Атракціони для самих маленьких

Люди, які гуляють по парку Челюскінців рідко, можуть подумати, що він розрахований на дорослих: занадто багато тут молодих мам з колясками, закоханих пар, любителів шахів і карткових ігор. Однак це враження оманливе. У парку Челюскінців є окрема дитячий майданчик з гойдалками та гірками. Більшість малюків приходить сюди не стільки заради прогулянок, скільки заради атракціонів, яких тут дуже багато.

Надувний атракціон «Хвиля» вже четвертий рік поспіль радує малюків. Кататися на ньому не так просто, як може здатися. Адже перш ніж скотитися з «повітряної гори» на неї потрібно піднятися. Дітей до 6 років сюди не пустять. Коштує таке задоволення 20 тисяч білоруських рублів. Час катання - 5 хвилин.

Час катання - 5 хвилин

«Коники» і «Літачки» - відмінне рішення для дошкільнят. При бажанні батьки можуть супроводжувати дитину. Кожен атракціон коштує по 20 тисяч рублів за 3 хвилини. Поки один з батьків катається з дитиною, другий може відобразити цей радісний момент.

Поки один з батьків катається з дитиною, другий може відобразити цей радісний момент

Великим попитом серед дітей користується атракціон «Лебідь-електролодка». Високу швидкість на ньому не розвинеш, але так приємно в виснажливу спеку зловити кілька бризок з басейну! Ціна квитка - 30 тисяч на одну дитину, 50 - на двох.

Ціна квитка - 30 тисяч на одну дитину, 50 - на двох

Люблять малята і атракціон зі схожою назвою «Лебеді». Кататися на ньому потрібно на суші. Хлопці-фантазери можуть навіть уявити, що вони дійсно летять на лебедів. Як у казці. Коштує цей атракціон 12 тисяч рублів.

Коштує цей атракціон 12 тисяч рублів

Цікавим для дітвори буде атракціон з веселими персонажами з мультфільму «Вінні Пух». Покататися на ньому стоїть заради того, щоб розглянути всіх героїв цієї казкової анімації: Кролика, П'ятачка, Тигру, ослика Іа. Ціна за 3 хвилини задоволення - 20 тисяч рублів, за 6 хвилин - 30 тисяч рублів.

Ціна за 3 хвилини задоволення - 20 тисяч рублів, за 6 хвилин - 30 тисяч рублів

Малюки не зможуть пройти мимо батута, де наскакався вдосталь можна за лічені хвилини. У будні дні веселі стрибки обійдуться в 25 тисяч рублів, у вихідні -30 тисяч рублів.

У будні дні веселі стрибки обійдуться в 25 тисяч рублів, у вихідні -30 тисяч рублів

Чимось схожий на батут і атракціон «Кенгуру». Однак він буде до вподоби дітям старшого віку (7-10 років). Деякі хлопці так добирають смаку, що просять батьків розгойдати їх сильніше. Стрибки на «Кенгуру» коштують 8 тисяч рублів.

Стрибки на «Кенгуру» коштують 8 тисяч рублів

Однак на цьому розваги для дітей не закінчуються. Якщо пройти в глиб парку можна помітити гойдалки «Літачки. Міні джет ». Кумедний атракціон підходить малюкам від 5 років і коштує 10 тисяч рублів.

Кумедний атракціон підходить малюкам від 5 років і коштує 10 тисяч рублів

Є в парку і приміщення з незвичайною назвою «Кімната смішного страху». Відвідування смішний і водночас страшної кімнати коштує 10 тисяч рублів.

Мабуть, найяскравіше враження від парку малюкам залишить аквагрим. Адже цю красу можна «принести» додому. Забавна розфарбування особи обійдеться в суму від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Все залежить від того, які фарби і в якому обсязі будуть використані.

Парк Челюскінців підготував для маленьких гостей ще один сюрприз. Атракціон «Веселі голови» розділений невеликий ширмою. Діти сідають на стілець по одну сторону ширми, а батьки залишаються по іншу. Потім організатор дійства вкриває дітей покривалом так, щоб видно було тільки голови. За допомогою вмілої техніки на екрані перед батьками з'являються їхні діти, весело танцюють під запальні хіти. Батьки просто згорають від сміху, а діти посміхаються від овацій батьків. Байдужими не залишаються навіть перехожі. Вони зупиняються і з цікавістю спостерігають за тим, що відбувається. Перший диск з таким міні-фільмом коштує 60 тисяч рублів, кожну наступну - 20 тисяч рублів.

Розваги для дорослих

Колись буде нудьгувати в парку підліткам і дорослим. Атракціон «Колобок» радує відвідувачів вже третій рік поспіль. Найчастіші гості - хлопці 10-15 років. Їм подобається швидкість і прийнятна ціна. 3 хвилини катання коштують 13 тисяч рублів.

3 хвилини катання коштують 13 тисяч рублів

«Лавка» поки на ремонті. Обіцяють відкрити до середини серпня. Атракціон безпечний і подарує масу позитивних емоцій. Єдине, що варто порадити дівчатам, заплітати волосся на час катання. Швидкість незвичайних гойдалок висока, і зачіски можуть потрапити в механізм атракціону. Після ремонту «Лавка» не подорожчає, і як і раніше буде коштувати 11 тисяч рублів.

«Каліпсо» та «Веселі гірки» сподобаються тим, хто боїться екстремальних атракціонів, але хоче отримати яскраве враження від відвідування парку. Перший атракціон коштує 13 тисяч рублів, другий - 7 тисяч.

Якщо гуляючи по парку, ви раптом побачите інопланетян, не лякайтеся. Вони картонні і зовсім нестрашні. А ось атракціон «Віртуальний політ», біля якого вони стоять, припаде до душі всім любителям фантастики. Варто пригода 20 тисяч рублів.

Варто пригода 20 тисяч рублів

Любителям більш спокійного відпочинку і закоханим парам раджу проїхатися на колесі огляду - саме так називається цей атракціон. Черг тут практично не буває, а ціна квитка всього 11 тисяч рублів.

Черг тут практично не буває, а ціна квитка всього 11 тисяч рублів

Є в парку Челюскінців і коханий не одним поколінням хлопчиків і дівчат «Автодром». Він розділений на дві зони. На початку парку розташований автодром для малюків. Майданчик для машинок невелика і вони не розвивають високу швидкість. Авто «швидкісного автодрому», навпаки, їздять швидше і по більшій території. Вартість квитків на обидва атракціону - по 15 тисяч рублів.

Вартість квитків на обидва атракціону - по 15 тисяч рублів

Буде чим порадувати себе і любителям екстремального відпочинку. «Клоуни» сподобаються тим, хто давно хотів отримати порцію адреналіну і повисіти вниз головою. Вартість такого задоволення -12 тисяч рублів. Атракціон розрахований на двох. Не менш цікава в цьому плані і «катального гора». Сюди не пускають дітей молодше 14 років. Емоції, які ви відчуєте, запам'ятаються надовго. Незважаючи на те, що «катального гора» має мало спільного з американськими гірками, покататися на атракціоні варто. Він безпечний навіть для самих боягузливих відвідувачів. Коштує таке задоволення 17 тисяч рублів.

Коштує таке задоволення 17 тисяч рублів

Однак і це ще не все, що пропонує парк Челюскінців для дорослих. Багато хто вибирає «Вальс» (10 тисяч рублів). Кататися на мушлях весело, якщо навчитися правильно переносити вагу в сторону нахилу атракціону.

Кататися на мушлях весело, якщо навчитися правильно переносити вагу в сторону нахилу атракціону

Сподобається дорослим і «Фараон». Запаморочливу подорож з поступовим підйомом і обертанням в одну сторону обійдеться відвідувачам в 30 тисяч рублів.

Запаморочливу подорож з поступовим підйомом і обертанням в одну сторону обійдеться відвідувачам в 30 тисяч рублів

Стільки ж коштує і «Літаюча тарілка». Веселі гойдалки вміщають 6 чоловік і розраховані на відвідувачів старше 14 років.

Веселі гойдалки вміщають 6 чоловік і розраховані на відвідувачів старше 14 років

Ближче до виходу з парку розташувалися три кумедних атракціону для дорослих: Super Nova (35 тисяч рублів), Techno Dance (30 тисяч) і Discoround (25 тисяч). Кататися на них не страшно, головне залишити сумку у адміністратора і викласти всі речі з кишень. В іншому випадку ваші гроші, гаджети і ключі можуть випасти з кишень.

В іншому випадку ваші гроші, гаджети і ключі можуть випасти з кишень

«Ладья» не так нешкідлива, як здається на перший погляд. Якщо сядете в «ніс», розгойдає сильніше, якщо в центр - слабше. Ціна квитка - 7 тисяч рублів.

Ціна квитка - 7 тисяч рублів

Сподобається дорослим любителям пригод і атракціон «Зіг-заг». Вниз головою повисіти не вдасться, а ось кілька разів перевернутися з вітерцем вийде чудово. Ціна 3-хвилинного задоволення - 20 тисяч рублів.

Ціна 3-хвилинного задоволення - 20 тисяч рублів

«Качелікі» стоять 13 тисяч рублів і розраховані на відвідувачів старше 12 років. Ще один непоганий атракціон «Трамплін-1». Вартість квитка 10 тисяч рублів.

Справжніми сімейними атракціонами можна назвати 5D-кінотеатр і тир, які розташувалися на центральній алеї. Фільм в кінотеатрі відвідувач вибирає сам і платить за це 40 або 50 тисяч. Ціна залежить того, в будній або у вихідний день ви прийдете в парк. Тир коштує дешевше. Якщо ви візьмете 5 пострілів, то заплатити доведеться 15 тисяч рублів. Призова стрілянина обійдеться в 30 тисяч рублів.

Найактивніші і часті гості парку можуть купити абонемент. Квиток в дитинство для малюків коштує 60 тисяч рублів (за 6 атракціонів). Дорослий - 140 тисяч рублів (за 12 атракціонів). Купити його можна тільки з 15 по 30 число поточного місяця. І тільки на наступні 30 днів. Передавати абонемент іншим не можна.

Парк приготував додатковий бонус для багатодітних сімей. Відвідування державних атракціонів для них дешевше на 25%. Щоб покататися на «Каліпсо», віддати доведеться не 13 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а 9 800.

Вартість відвідування туалету на території парку Челюскінців - 5 тисяч рублів.

Страви замовляли?

У парку Челюскінців безліч кафе, закусочних і міні-магазинчиків. Практично всі вони приватні, тому режим роботи залежить від настрою господарів. Однак більшість працює з 11:00 до 21:00.

Однак більшість працює з 11:00 до 21:00

Шашлик свинячий (100 м) коштує 50 тисяч рублів.

Курячий (100 м) обійдеться в 36 тисяч рублів.

Ковбаска гриль (100 м) 28 тисяч рублів.

Закуска до шашлику - свіжі огірки чи помідори (100 г) обійдуться в 10 тисяч рублів.

Мариновані огірки чи помідори - в 8 тисяч рублів.

Кетчуп і майонез коштуватимуть 5 тисяч рублів.

Хліб 1 тисячу 500 рублів.

Млинці з куркою і сиром - 33 тисяч рублів.

Млинці зі згущеним молоком або джемом - 21 тисяча рублів.

Бурітос з куркою - 50 тисяч рублів.

Бурітос зі свининою - 55 тисяч рублі

Будьте готові розщедритися і на покупку солодощів своїм малюкам. Морозиво в стаканчику коштує 10 тисяч рублів, в ріжку - 15 тисяч за 100 м Сам ріжок коштує тисячу 500 рублів. Чим далі ви пройдете від входу, тим дешевше буде морозиво. Два кульки і ріжок можна купити і за 17 тисяч рублів. Цукрова вата обійдеться в 15 тисяч, попкорн - в 12 тисяч. Напої (Fanta, Sprite, Coca-Cola) - 0.5 літра коштуватимуть 15 тисяч. Початок вареної кукурудзи обійдеться в 25 тисяч.

Режим роботи парку

Атракціони в парку Челюскінців працюють без вихідних з 11:00 до 20:00. Винятки є тільки для приватних атракціонів. Час роботи господарі вибирають самі. Як правило, приватники починають роботу трохи раніше - годин з 10:00 і закінчують пізніше - близько 22:00. Сам парк працює без вихідних.

Пам'ятки Білорусі на Holiday.by

Читайте по темі:

Парки та сквери Мінська. Де можна прогулятися дорослим і дітям

Скільки коштують атракціони?
Що пропонують кафе в парку?
Страви замовляли?